Cum să vă scăldați câinele

Un Jack Russell care rulează într-un parc
Prezentare generală
  • Timpul total: 30 de minute

Să vă îmbogățiți câinele este regulat îngrijirea practică care va păstra haina câinelui tău curat și sănătos și îndepărtează murdăria, paraziți sau alte elemente care pot fi blocate în blană. În timp ce câinii nu au nevoie de scăldat zilnic, blănurile, mediul și alți factori pot avea un impact cât de des trebuie să le scălim. Vorbiți medicului veterinar pentru a ști cât de des trebuie spălat câinele dvs.

Înainte de a începe

Pregătirea corectă poate face procesul de scăldat pentru dvs. și câinele dvs.

O cadă este, de obicei, cel mai simplu loc pentru a vă scălda câinele, deși câinii foarte mici pot fi scăldați într-o chiuvetă. Dacă veți folosi cada la domiciliu, ar putea să faceți o taxă pe spate și în genunchi și să lăsați o mizerie pentru a curăța. Unele magazine de furnizare a animalelor de companie oferă cadă de spălare a câinilor de auto-service pe care le puteți utiliza pentru o taxă mică. Este mai puțin costisitor decât să plătiți pentru un groomer și puteți evita o mizerie în casa dvs.

Dacă alegeți să vă scăldați câinele afară, amintiți-vă că apa rece nu este distractivă pentru majoritatea câinilor. În plus, apa rece nu vă va curăța și câinele. Asigurați-vă că vremea este caldă, astfel încât câinele dvs. nu devine prea rece sau folosiți apă încălzită, astfel încât câinele dvs. poate obține o baie caldă frumoasă.

Dacă plătiți pentru utilizarea unei spălarea câinilor de auto-service, aceste consumabile pot fi gata și disponibile pentru utilizarea dvs. Dacă vă spălați câinele acasă, asigurați-vă că vă adunați consumabile în prealabil, astfel încât să nu trebuiască să luptați mai târziu pentru lucruri.

Ce veți avea nevoie

Echipamente / Instrumente

  • Prosoape moi, absorbante
  • Perii și piepteni adecvate pentru tipul de acoperire a câinelui
  • Mat de baie
  • Șorț și / sau haine vechi

Materialele

  • Șampon destinat câinilor
  • Lubrifiant de ochi sau ulei mineral

Instrucțiuni

  1. Pregătiți-vă câinele pentru baie

    Periați câinele afară inainte de Începeți baia. Asigurați-vă că eliminați orice încurcături sau covoare, deoarece acestea sunt mai greu de rezolvat odată ce câinele dvs. este umed. Apoi aplicați o bandă de unguent de lacrimi artificiale sau câteva picături de ulei mineral la fiecare ochi. Acest lucru va ajuta la protejarea ochilor de șampon.

  • Ia-ți câinele umed

    Înmuiați câinele de la cap la picioare cu apă caldă. Acest lucru funcționează cel mai bine dacă folosiți un pulverizator de mână, dar puteți să vărsați și apă de la un pitcher sau o găleată. Testați întotdeauna temperatura pe braț înainte de ao pune pe câine.

    Mulți câini au straturi rezistente la apă, astfel încât o înmuiere aprofundată este de obicei necesară pentru a pătrunde în păr. Asigurați-vă că evitați ochii și în interiorul urechilor. Câinele dvs. va dori instinctiv să scuture apa. Menținerea unei mâini pe partea superioară a capului câinelui dvs. poate ajuta la prevenirea acestui lucru.

  • Șampon câine

    aplica şampon la haina câinelui tău. Evitați ochii, fața și zona genitală. Utilizați suficient șampon pentru a crea un spumant. Aplicați cantități mici de șampon la un moment dat pentru a evita utilizarea prea mult. O opțiune este de a amesteca două șampoane de păr cu o singură apă, astfel încât să poată fi aplicată o cantitate mai liberală. Adăugați amestecul într-o sticlă de pulverizare sau o ceașcă de plastic mare pentru o aplicare mai ușoară. Amintiți-vă să utilizați prudență în jurul feței și a ochilor.

  • Scrub și masaj

    Frecați, curățați și masați câinele timp de câteva minute. Puteți să vă folosiți degetele, la fel ca și șamponarea părului. Câinele dvs. se va bucura probabil de această parte. Amintiți-vă să curățați și picioarele. În mod ideal, ar trebui să permiteți șamponului să rămână pe stratul câinelui dvs. timp de 10 până la 15 minute înainte de clătire, mai ales dacă este de șampon medicat. Ia acest timp la Curățați urechile câinelui.

    De asemenea, puteți utiliza un instrument de spălare a câinilor din cauciuc sau plastic cu mici nuburi făcute în special pentru scăldat un câine. Acesta oferă un masaj suplimentar pentru pielea câinelui dvs. și ajută la împlinirea șamponului.

  • Clătiți câinele

    Aplicați un curent de apă în stratul câinelui, evitând ochii și urechile. Clătiți bine toate șampoanele din haina câinelui. Un pulverizator de duș funcționează cel mai bine pentru acest lucru cu o ceașcă, o pitcher sau o găleată va dura mai mult.

    Amintiți-vă să clătiți bine picioarele și orice pliuri de piele sau crevări pe câine. Este foarte important să eliminați toate reziduurile de șampon de la câinele dvs. După clătirea inițial a câinelui dvs. cu apă caldă / caldă, utilizați apă călduță sau ușor rece pentru a ajuta la eliminarea reziduurilor de șampon și închideți porii.

  • Uscați câinele

    În primul rând, stați înapoi și lăsați câinele dvs. să aibă câteva shake-uri bune. Apoi, prosop-uscați orice apă excesivă din haina câinelui. Așezați un prosop pe pământ și lăsați câinele să meargă la el. Mulți câini se vor freca instinctiv pe prosop și vor continua să scuture apa. Apoi, puteți urma cu mai multă uscare a prosopului.

    Dacă câinele dvs. îl tolerează, poate doriți să încercați uscarea prin suflare. Asigurați-vă că utilizați un uscător cu căldură foarte scăzută sau fără căldură. Dacă vă scăldați câinele într-o cadă de autoservire, ar putea fi disponibil un uscător de aer forțat. Atenție, aceste uscătoare sunt puternice. Doar întoarceți-l la fel de mare ca și câinele dvs. tolerează și stai departe de pe față, ochi și urechi.

    Odată ce câinele dvs. este complet uscat, curățați bine stratul. Ștergeți orice film gras din jurul ochilor câinelui cu o cârpă umedă. Încercați să vă păstrați câinele de a ieși afară până la uscat, altfel, veți avea un câine murdar din nou în cel mai scurt timp.

  • Prevenirea problemelor cu câinele dvs. în timpul băii

    Unii câini pot doar să urăască în mod absolut baie. Se poate simți ca un meci de lupte sau să fie atât de dezordonat și consumator de timp pe care doriți să renunțați. Dacă este cazul, ar putea fi timpul să vizitați un groomer. Sunt recomandate groomers profesionale pentru anumite rase care au păr lung care are nevoie de tăiere regulată. Dacă sunteți hotărât să dați băi de domiciliu, continuați să încercați și să vă armați cu câini.

    Uita-te acum: Instrumentul care trucuri câinele tău în băi iubitoare

    Afișați articolul complet
    # Chop_1-0 - Chop-Content {max-înălțime: inițial -} # chop_1-0 {afișaj: nici unul;}
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Cum să vă scăldați câinele