Cum să ai grijă de câinele tău senior

câine vechi zâmbind afară

Toată lumea și totul îmbătrânește, iar câinii nu fac excepție. Avansurile în medicina veterinară permit câinilor să trăiască mai mult decât oricând. Aceasta înseamnă că trebuie Aflați cum să vă îngrijiți în mod corespunzător pentru noi Câini de rang înalt.

Pe măsură ce îngrijirea câinelui vostru, există multe modalități pe care le puteți ajuta să faceți anii de aur confortabil și fericiți. Câinii de rang înalt sunt o încântare, iar aceste suflete vechi dulci merită cele mai bune din tot.

Când este un câine considerat senior?

Ca regulă generală, un câine este considerat senior la vârsta de șapte ani. Cu toate acestea, acest lucru variază un pic pentru fiecare câine. Lifespanul tipic al unui câine se spune că este de 12 până la 15 ani. Rapajele de câine mai mici tind să trăiască mai mult în medie, în timp ce rasele de câine mari și uriașe au o durată mai scurtă de viață. Prin urmare, un câine mic poate fi considerat un senior la o vârstă puțin mai înaintată, cum ar fi opt ani sau nouă. Un câine mare de rasă poate deveni un senior la vârsta de cinci ani sau șase. Unii câini pot părea să îmbătrânească mai repede decât alții - acest lucru se poate datora fundalului genetic și sănătății generale.

Semne de îmbătrânire

Unul dintre cele mai frecvente semne observate ca vârsta câinilor este un general "încetinind."Câinii mai în vârstă au adesea mai puțin rezistență atunci când se exercită și pot fi încet să se ridice din pat. Ele pot fi tentative pe scări și mai puțin entuziaști despre jucării, jocuri sau alimente.

Unii câini mai în vârstă vor avea mai puțină răbdare în anumite situații, cum ar fi în jurul copiilor activi sau câini încântați. Uneori, câinii de rang înalt par confuzi, dezorientați sau mai puțin receptivi decât erau în tinerețe. Câinii mai în vârstă pot avea de asemenea accidente urinare sau fecale in casa.

În timp ce toate semnele de mai sus sunt observate în mod obișnuit cu îmbătrânirea, ele nu sunt, de obicei, rezultatul îmbătrânirii în sine, ci de fapt simptome de diferite probleme de sănătate.

Sunt câteva Probleme de sănătate comune în animalele de companie superioare cum ar fi artrita, orbire sau pierderea auzului, demența și boala renală.

Cum să ajute

Vestea bună este că există mai multe ajustări pe care le puteți face în mediul câinelui dvs. care vă va ajuta în tranziția la statutul de senior. Cele mai multe dintre acestea necesită un sacrificiu puțin din partea dvs. și va face o diferență pozitivă pentru câinele dvs.

  • Vizitați VET la fiecare șase luni în loc de o dată pe an pentru examene de wellness și proiecții de sănătate. Faceți un buget pentru a permite munca de laborator și imagistica de diagnosticare.
  • Dacă rezistența câinelui dvs. scade sau are probleme în a obține în jur, ia mai lent și mai scurt plimbări de mai multe ori pe zi, mai degrabă decât una sau două plimbări lungi, brisk. Cu toate acestea, nu vă opriți exercițiul sau scăderea semnificativă - câinele dvs. trebuie să fie activ.
  • Pentru câini care au probleme în a ajunge în jurul valorii de: utilizați rampe pe scări sau pentru a ajunge până la mobilier - plasați covorașii cu fundul cu fundul pe podele slick.
  • Obțineți un pat ortopedic de înaltă calitate. Costul suplimentar merită atunci când considerați cât mai confortabil va fi pentru corpul câinelui vostru mai vechi, dureros.
  • Permiteți accesul câinului dvs. la în aer liber pentru pauze mai frecvent. Luați în considerare punerea hârtiei sau a tampoanelor absorbante pentru accidente.
  • Hrăniți o mâncare de câine de înaltă calitate. Puteți chiar să vă uitați într-o formulă de hrană pentru câini senior. Acestea au adesea mai puține calorii (pentru a preveni creșterea în greutate), nivelurile de nutrienți mai mari și, uneori, chiar suplimente pentru a susține un câine de îmbătrânire.
  • Păstrați un jurnal al condițiilor de sănătate și medicamente ale câinelui. Observați orice modificare a comportamentului sau a sănătății și contactați medicul veterinar pentru ajutor.
  • Fiți răbdători și dați o mulțime de TLC suplimentar!

Când este timpul să-i spunem la revedere?

Aceasta este o întrebare pe care nimeni nu o poate răspunde cu adevărat pentru dvs. Nu toți câinii vor trece ușor în somnul lor când a venit timpul (deși dorim ca toți să poată). Pentru că știi câinele tău mai bine decât oricine altcineva, probabil că vei avea un sentiment intestinal Când se apropie sfârșitul.

O orientare generală este să se uite la "zile bune" versus "zile rele."Dacă câinele dvs. se confruntă cu zile mai rele decât zilele bune, iar VET dvs. nu poate oferi tratamente, atunci timpul este aproape. Sau, dacă tratamentele pentru o boală sunt atât de greu pe câinele dvs. încât îi rănesc calitatea vieții, ar putea fi timpul să se ia în considerare umane eutanasia. Acesta va fi un timp dificil care necesită o mulțime de căutări de suflet.

Știți că orice decizie pe care o faceți din dragoste pentru câinele dvs. este decizia corectă. Dacă ar putea, câinele tău ți-ar mulțumi că ai fost avocatul său.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de câinele tău senior