Lista vaccinurilor de câine

VET vaccinarea unui buldog într-un veterinar

Cu excepțiile cerințelor legale pentru rabie sau cerințe de vaccinare pentru canițe sau călătorii, mulți veterinari recomandă vaccinarea animalelor adulte la fiecare trei ani, conform orientărilor privind vaccinul american (AAHA). Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că o examinare anuală este încă recomandată pentru a vă asigura că PET dvs. rămâne în stare de sănătate optimă.

Lista vaccinurilor de bază pentru câini

  • Rabies: Rabies este o boală virală fatală care atacă sistemul nervos și care este contagios pentru oameni.
  • Distemper: Distemper este o boală virală care este adesea fatală, afectând tractele respiratorii și gastrointestinale și adesea sistemul nervos.
  • Hepatita / adenovirus: O vaccinare împotriva lui Adenovirus tip 2 protejează împotriva ambelor tipuri de adenovirus 1 și 2. Adenovirus tip 1 cauzează infecțioase canin hepatită, o boală virală care afectează ficatul și alte sisteme de organe, provocând o boală gravă care uneori este fatală. Adenovirus tipul 2 cauzează boală respiratorie și poate fi implicată în dezvoltarea Tusea canisei.
  • Parvovirus: Canin parvovirus este o boală virală care provoacă vărsături severe și diaree și poate fi fatală.
  • Parainfluenza: Parainfluenza este o boală virală care afectează sistemul respirator; Poate fi implicat în dezvoltarea tusei de canisa.

Lista vaccinurilor de câine non-core

  • Bordetella: Bordetella este o infecție bacteriană care poate provoca sau contribui la tusea canisei.
  • Leptospiroza: Leptospiroza este o boală bacteriană care afectează mai multe sisteme, inclusiv rinichii și ficatul - poate fi fatală. Este doar un risc în anumite locații geografice, deci nu este folosit în mod obișnuit pentru fiecare câine. VET dvs. vă poate ajuta să decideți dacă câinele dvs. ar trebui să aibă această vaccinare.
  • Boala Lyme: boala Lyme este o boală bacteriană răspândită prin căpușe care pot provoca artrită și alte probleme, cum ar fi boala renală. Este doar un risc în anumite locații geografice, deci nu este folosit în mod obișnuit pentru fiecare câine. VET dvs. vă poate ajuta să decideți dacă câinele dvs. ar trebui să aibă această vaccinare.
  • Coronavirus: Coronavirusul este o boală virală care cauzează în primul rând diaree. Riscurile infecției de coronavirus nu sunt la fel de mari ca și alte boli virale, astfel încât liniile directoare de vaccinuri canine AAHA recomandă vaccinarea în mod obișnuit pentru coronavirus. VET dvs. vă poate ajuta să decideți dacă câinele dvs. ar trebui să aibă această vaccinare.
  • Giardia: De asemenea, AAHA recomandă vaccinarea pentru Giardia Deoarece vaccinul poate împiedica vărsarea chisturilor, dar nu împiedică infecția.
  • Canina gripal H3N8: Virusul canin H3N8, numit, de asemenea, virusul gripal canin (CIV), este un virus de gripă relativ nou la câini. Provoacă simptome asemănătoare gripei la câini și este foarte contagioasă când câinii sunt în contact strâns (i.E. canisa). Datorită contagiozității acestui virus, unele canise, saloane de îngrijire și întreprinderi similare, acum necesită această vaccinare pentru a preveni un focar. În afară de aceste situații, decizia de a vă vaccina câinele (sau nu) ar trebui discutată cu medicul veterinar.

Care sunt literele din vaccinurile combinate?

Virușii pentru care câinii sunt vaccinați în mod obișnuit sunt adesea combinați într-o singură lovitură ca vaccin combinat (cu excepția vaccinului rabiei, care este administrat separat). Există mai multe tipuri diferite de vaccinuri de combinații disponibile, iar componentele individuale variază - ele conțin, de obicei, grupul de bază de vaccinuri sau de miez cu unul sau alte două vaccinuri. Vaccinurile combinate sunt adesea numite distemper sau vaccinuri de dezintegrare / parvo, deși există mai multe componente decât acestea. Fiecare componentă este reprezentată de obicei de un inițial. Ce înseamnă toate inițialele?

  • D = distemper
  • H sau A2 = Adenovirus de tip 2 - protejează, de asemenea, împotriva hepatitei (cauzate de adenovirusul de tip 1)
  • P = parainfluenza (uneori pi)
  • Pv = parvovirus (uneori pur și simplu abreviat ca p)
  • L = leptospiroza
  • C = coronavirus

De exemplu, certificatul câinelui dvs. ar putea afirma că, împreună cu vaccinul său rabie, a primit un vaccin DA2PPV. Aceasta înseamnă că a fost vaccinată pentru distemper, adenovirus (hepatită), parvovirus și virusuri parainfluenza.

Alte abrevierile comune pentru vaccinurile combinate includ DHPPV și DHLPPV, printre altele.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Recomandările de vaccinare pentru practica generalăAsociația Americana de Spitalul Animal, 2020

  2. Rabies la câiniManualul veterinar

  3. Canin parvovirusAsociația medicală veterinară americană, 2020

  4. Boala Lyme (borrelioza Lyme) la câiniManualul veterinar

>
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Lista vaccinurilor de câine