Cât timp trăiesc pisicile? Ce este o viață normală de viață?

Cât timp trăiesc pisicile

Potrivit Cartea Guinness a Recordurilor Mondiale, cea mai veche pisică din lume a fost numită Crème Puff. Sa născut 3 augustRd, 1967 și a murit la doar câteva zile după ziua ei de naștere în 2005, făcându-i 38 de ani și 3 zile. Acest lucru, evident, nu este de așteptat, deci care este durata de viață standard pentru o pisică? Și ce puteți face pentru a vă asigura că trăiesc atâta timp cât pot?

Cât de vechi este într-adevăr pisica ta?

Răspunsul scurt la întrebarea "Cât timp trăiesc pisicile?"Este de 14 ani, deoarece aceasta este vârsta medie pe care o trăiesc toate rasele și tipurile de pisici. Acest lucru este totuși simplist, deoarece percepția noastră umană a "ani" și "maturitate" trebuie să se schimbe când încercăm să înțelegem viața pisicilor noastre.

CAT LIFESPAN

Viața de 14 ani poate părea extrem de scurtă și tristă - pentru noi, ei sunt doar adolescenți, la urma urmei! Cu toate acestea, pisicile se maturizează la o rată diferită la oameni, astfel încât o perioadă de viață de 14 ani este echivalentă cu un om care a trăit peste 70 de ani.

Calculul acestor "ani de pisici" este un proces similar complex, deoarece rata lor de maturitate poate accelera și încetini, în raport cu oamenii ". În general, primii doi ani ai vieții unei pisici au cea mai rapidă rată de maturitate și pot fi considerate echivalentul a 24 de ani la sfârșitul celui de-al doilea an. După aceasta, ei îmbătrânesc aproximativ 8 ani pentru fiecare an uman, iar rata încetinește treptat până când îmbătrânesc aproximativ 4 ani pentru toți un an uman.

Dacă nu sunteți sigur, verificați vârsta pisicii dvs. aici:

  • 0-1 luni este un an pentru pisici
  • 3 luni este de 4 ani de pisici
  • 6 luni este de 10 ani de pisici
  • 12 luni este de 15 ani de pisici
  • 2 ani este de 24 de ani de pisici
  • 5 ani este de 36 de ani de pisici
  • 10 ani este de 56 de ani de pisici
  • 15 ani este de 76 de ani de pisici
  • 20 de ani este 96 de ani de pisici

Multe pisici ajung la vârsta de 20 de ani, dar este important să rețineți că ratele de mortalitate sunt la cele mai înalte în primul an, când sunt curioase și vor lua mai multe riscuri, iar în cele 15a și 16a ani, odată ce au intrat în vârstă.

Indoors vs în aer liber

Înțelegerea duratei de viață este, de asemenea, complicată de varietatea de pisici care există. Primul dintre numeroșii factori care afectează durata de viață a pisicilor dvs. este dacă sunt pisici interioare sau în aer liber. Definirea a ceea ce este o pisică în aer liber poate fi dificilă cum poate varia pisicile ferate la pisici permise cu supraveghere.

Pisicile în aer liber au în general durate de viață mai scurte datorită mediului lor mai periculos. Pisicile complet în aer liber, cum ar fi pisicile abandonate sau ferate care nu au proprietari, se pot aștepta doar să trăiască până la vârsta de 5 ani. Pisicile care petrec o proporție semnificativă din ziua lor în aer liber și nemulțumiți se pot aștepta să trăiască timp de 7 ani. Diferitele pericole care influențează viața pisicilor în aer liber includ:

  • Mașini
  • Boală
  • Cruzimea umană
  • Otrăvuri și toxine
  • Alte animale

Aceasta nu înseamnă că proprietarii care permit pisicilor lor nu sunt greșite. Mulți veterici sugerează că pisicile de interior se pot simți neîndeplinite și mai puțin fericite decât pisicile interioare datorită vieții lor considerabil mai puțin interesante. Pisicile sunt exploratori curioși, iar aventura în aer liber este o parte fundamentală a existenței lor naturale. De asemenea, merită remarcat faptul că multe pisici în aer liber reușesc încă să trăiască la o vârstă similară ca omologii lor de interior, dar că pericolele în aer liber reduc pur și simplu media medie. În cele din urmă, aceasta este o decizie conform căreia proprietarii nu se pot face doar cu privire la sfatul veterinarului lor, având în vedere pericolele zonelor lor locale și personalitatea pisicii lor.

Dacă intenționați să faceți pisica dvs. o pisică în aer liber, este important să vă păstrați vaccinările la zi. Dacă sunteți încă nesigur, există câteva compromisuri pe care le puteți face dacă aveți mijloacele. Ați putea construi un "catio", care este un spațiu extins, dar protejat, în aer liber pentru a explora și a juca în, sau puteți lua în considerare instruirea pisicii dvs. pentru a merge pe un contract de închiriere, astfel încât să le puteți lua pentru plimbări de explorare, la fel ca ai face cu un câine.

Culoare și durată de viață

Un al doilea factor care influențează durata de viață poate fi culoarea blănurilor și a pielii pisicii. Cele mai multe culori standard, cum ar fi alb sau maro, nu fac mult impact, dar culori rare precum pisicile de țestoasa și pisicile calico pot avea probleme de sănătate care influențează durata de viață.

  • Pisicile de țestoasă: Mai des de sex feminin, cu bărbații fiind foarte rar. Aceasta înseamnă că țestoasele masculine sunt adesea sterile și au o serie de probleme de sănătate care pot scurta speranța de viață.
  • CALICO CATS: În mod similar, culoarea Calico are loc din cauza a două cromozomi X x. Aceasta înseamnă că pisicile de calico masculine au cromozomi xxy care sunt, de asemenea, legați de sterilitate, probleme de sănătate și de durata de viață mai scurtă.
  • Pisici negre: În ciuda faptului că Superstiția pisică neagră făcându-i cei mai frecvenți rezidenți de adăposturi, au existat unele cercetări care sugerează că pielea și culoarea părului se corelează cu longevitatea.

Rasă și durată de viață

Puneți pur și simplu, pisicile încrucișate trăiesc 1.Cu 5 ani mai mult decât pariul, care trăiesc o medie de 12 ani.5 ani. Dar chiar și în interiorul raselor, există mici diferențe în cât timp vă puteți aștepta ca pisica voastră să trăiască:

  • American Shorthair Cat: Cea mai lungă rasă de pisică vie și cea mai populară din SUA, ei pot trăi adesea în vârsta de 20 de ani
  • Pisicile Savannah: O nouă rasă cu puțină informație, dar studiile timpurii au sugerat că pot supraviețui timp de peste 15 ani.
  • Pisicile sphynx: Viața surprinzător de lungă, în special pentru o pură. Trăiesc adesea între 10-15 ani.
  • Pisicile Siameze: În mare măsură sănătos, astfel încât durata lor medie de viață este de 14 ani.2 ani, dar ar putea suferi de boală dentară, probleme respiratorii, boli de inimă și cancer.
  • Pisicile persane: În ciuda mai multor condiții ereditare, cum ar fi boala de rinichi polichistică și cardiomiopatia hipertrofică, acestea trăiesc ușor peste medie la 14 ani.1 ani.
  • Pisicile Maine Coon: Sub media de viață a vieții de 11 ani datorită mai multor probleme genetice, cum ar fi displazia șoldului, cardiomiopatia hipertrofică și boala renală.
  • Pisicile Ragdoll: Durata de viață a numai 10.1 ani în medie datorită cardiomiopatiei hipertrofice
  • Bengal Cats: Cea mai scurtă rasă de pisică vie la 7 ani.3 ani ca urmare a unor probleme ereditare precum Polysticul boală de rinichi și slăbiciunile la infecții.

Pisica veche

Vești bune

Nu totul este doom și întuneric, așa că nu disperați dacă tocmai ați aflat că pisicile tale iubite are o speranță de viață mai mică decât cea medie. Vestea bună este că pisicile sunt, în medie, trăind mai mult vieți acum decât oricând. La fel ca oamenii, progresele în tehnologia și standardele de viață au permis pisicilor să ajungă la vârste mai înaintate și să supraviețuiască tuturor condițiilor și bolilor. Aceste avansuri includ:

  • Creșterea alocării fondurilor familiale ca pisici sunt văzute ca membri de neînlocuit ai familiei.
  • Avansuri științifice pentru tratarea bolii, furnizarea de medicamente și controlul infecției.
  • Mai mare Acces la îngrijire veterinară Pe măsură ce mai mulți veterici care lucrează pe animalele mici asigură că majoritatea oamenilor locuiesc într-o distanță rezonabilă la un veterinar.
  • Disponibilitatea sporită a asigurării de animale de companie care permite o îngrijire veterinară la prețuri accesibile și verificări mai regulate.
  • Un număr descrescător de pisici în aer liber.

În legătură cu o postare: Cea mai bună pisică Dewremers

Păstrarea lor sănătoasă

În timp ce este posibil să nu puteți controla genetica, puteți controla cât de potrivite și sănătoase sunt astfel încât să poată trăi vieți lungi și fericite. Un acces mai mare la îngrijire a făcut mai ușor ca niciodată să vă asigurați că animalul dvs. are o viață înaltă pe care o merită.

Primul pas spre deținând o pisică sănătoasă este de a înțelege biologia lor, mai ales că vârsta ei. De exemplu, principala cauză a decesului la pisici după vârsta de 5 ani este boala renală. În timp ce acest lucru se poate datora condițiilor ereditare, există o mulțime de pași pe care îi puteți lua pentru a reduce șansele de a vă suporta această problemă. Puteți încuraja animalul dvs. de companie să bea o mulțime de fluide, servesc alimente de pisică umedă, și Așezați cutia de gunoi Într-o locație accesibilă și confortabilă pentru a încuraja utilizarea regulată.

În mod similar, înțelegerea semnelor naturale de îmbătrânire într-o pisică vă poate ajuta să le păstrați sănătoși și să le oferiți o înaltă calitate a vieții. Pisicile mai vechi suferă adesea de:

  • Piele mai subțire care permite mai multe infecții
  • Sisteme imune mai slabe
  • Calitatea inferioară a îngrijirii cauzând părul și mirosul mat
  • Gheare groase și fragile
  • Pierderea auzului
  • Vulnerabilitate la boala dentară
  • Mai puțin interes pentru a mânca din cauza simțului scăzut al mirosului
  • Rinichiul a slăbit
  • O anumită degenerare a minții, așa cum demonstrează unele schimbări de personalitate sau dezorientare.

Evident, vrei ca pisica ta să aibă o viață foarte lungă și sănătoasă, atât prin cele mai dificile, luând în primii ani la studiile provocatoare ale vulnerabilității vârstei înaintate. Cel mai bun mod de a face acest lucru este, pur și simplu, pentru a le menține sănătoși, deci iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să faceți acest lucru:

  • Păstrați pisica în interior dacă credeți că vor fi în pericol în afara.
  • S-au îngrijit în mod regulat astfel încât să observați orice schimbări fizice sau preocupări.
  • Rămâneți pe partea de sus a vaccinării și controlului parazitului.
  • Vizitați medicul veterinar ori de câte ori credeți că ceva ar fi greșit, indiferent cât de mic.
  • Nu lăsați pisica voastră să câștige greutate, indiferent cât de drăguț ar putea fi - fiecare kilogram suplimentar reduce durata lor de viață cu 6 luni.
  • Fiți conștienți de toate otrăvurile de uz casnic, cum ar fi echipamentul de curățare și păstrați-l la îndemână.

În legătură cu o postare: Cele mai bune produse alimentare pentru pierderea în greutate

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât timp trăiesc pisicile? Ce este o viață normală de viață?