Pisicile au menopauza?

pisica veche stând pe o canapea

Te-ai întrebat vreodată dacă pisicile trec prin menopauză ca și oamenii, și dacă da, la aproximativ ce vârstă? Pentru a înțelege cum funcționează ciclurile de căldură felină și modul în care se compară cu fertilitatea umană, trebuie să înțelegeți mai întâi că, deoarece pisicile nu se confruntă cu menstruație în același sens că femeile umane fac, menopauza este un punct neplăcut. În timp ce pisicile au un "ciclul de căldură,"De asemenea, cunoscut sub numele de" Estrus ", similar cu ciclul menstrual al oamenilor, foarte puțin - dacă orice sânge este vreodată prezent.

Pisicile de sex feminin pot începe ciclurile de căldură la o vârstă fragedă și, pe măsură ce ființele din poliesterus sunt condamnate pentru a continua aceste cicluri de căldură pentru viață. Pisicile care nu fac parte pot intra în căldură ori de câte două până la trei săptămâni în timpul sezonului de reproducere. Potrivit mai multor alte surse, cea mai veche pisică pentru a da naștere a fost Kitty, o pisică care a dat naștere la două pisoi la vârsta de treizeci de ani.

Cicluri de căldură

Unele semne că pisica ta este în căldură sunt foarte evidente. Ea poate vocaliza cu voce tare și, dacă nu aveți pisici de sex masculin întregi în casă, ea poate "suna" în timp ce privea fereastra sau în picioare la ușă. De ce? Pentru că are o dorință urgentă de a se împerechea și va fi dispus și capabil de tomcats care așteaptă în apropiere de atenția ei.

Puteți spune adesea că pisica feminină este în căldură cu anumite forme de limbă corporală. Ea poate pulveriza suprafețele verticale în interiorul casei - ușa din față este dată pentru această activitate. În timp ce susține până la ușă, cu coada înălțată ridicată și în fața corpului ei (care este și poziția ei în timp ce se împerechează), ea va renunța la un flux foarte puternic de urină - mirosul este inconfundabil.

Ea va demonstra un comportament foarte afectuos. Ea se poate roti pe podea foarte mult și își linge în mod constant organele genitale (vă rugăm să rețineți: lins Genitalele este, de asemenea, unul dintre simptomele lui Boala tractului urinar (Flutd), o afecțiune care, dacă este ignorată, poate deveni foarte gravă, foarte repede). Desigur, ciclurile de căldură vor înceta temporar ar trebui ca pisica să devină gravidă. Cu excepția cazului în care propriul dvs. colegii de pisici sau este spayed, acest model de simptome va continua până la sfârșitul anilor ei seniori.

Ghid pentru împerecherea și reproducerea pisicilor

Câți pisoi pot avea o pisică?

Numărul mediu de pisici într-un singur gunoi este de patru. Cu toate acestea, acest lucru poate varia foarte mult de sarcină la sarcină. Nu există un număr finit de pisici O pisică poate avea potențial în viața ei, deoarece va depinde de o serie de variabile:

  • Posibilitatea de împerechere: Dacă pisica este permisă în aer liber sau împerecheată cu o pisică masculină acasă. Evident, oportunitatea de împerechere este egală cu impregnarea. De asemenea, pisicile sunt induse de ovulatori - ceea ce înseamnă că nu eliberează ouăle până la stimulate de o penis de ghimpată de pisică masculină - un alt factor care va influența o productivitate a pisicii.
  • Sănătate: O pisică sănătoasă va suporta, în general, gunoi mai mari de pisici sănătoase.
  • Îngrijirea veterinară: Termenul normal de sarcină de felină este de șaizeci la șaizeci și cinci de zile. Folosesc în mod obișnuit șaizeci și trei, pentru că este nouă săptămâni, echivalând cu o medie a sarcinii umane de nouă luni. Din nou, vârsta reginei, precum și sănătatea ei generală va contribui foarte mult la termenul ei.

Folosind acești factori și alte date, puteți estima că (toate celelalte chestiuni fiind egale) O pisică ar putea suporta aproximativ douăzeci și cinci de pisici într-o perioadă de un an. Cu toate acestea, toate lucrurile nu sunt neapărat egale atunci când folosim matematică teoretică.

Pe baza acestei estimări, și faptul că un număr rezonabil de pisici trăiesc la cincisprezece sau mai mari, o pisică de 12 ani ar fi putut să dea la naștere la 300 de pisoi până la acel punct. Potrivit înregistrărilor lumii Guinness, o pisică Texas a numit praful care a produs 420 pisoi, birthtrând ultima ei gunoi în 1952. Cu toate acestea, acesta este un număr foarte mare, iar majoritatea pisicilor sunt înclinați să suporte gunoi mai mici, deoarece vârsta, prin urmare, acest număr ar putea fi redus semnificativ.

Având în vedere informațiile prezentate aici, este important să luați în considerare ferm pisicile feminine. Indiferent cât de bună poate apărea o sănătate de îmbătrânire a pisicii, nașterea continuă poate să-și pună puterea și să o lase debilitată. Cealaltă considerație este problemele uriașe de suprapopulare a pisicilor. Adăposturile care se deplasează cu pisoi nu au loc pentru pisici mai vechi fără adăpost, care probabil vor fi eutanasiați ca rezultat.

Iată 6 modalități de a spune dacă pisica feminină este în căldură
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Cicluri estroase la pisiciVCA Spitale de animale, 2020

  2. Fournier, a și colab. Analiza epidemiologică a performanțelor reproductive și a ratelor mortalității pisicilor în 5,303 regine curată de 45 de rase diferite și 28.065 pisoi în FranțaReproducerea la animalele domestice, vol 52, 2016, pp. 153-157. Wiley, DOI: 10.1111 / ADR.12844v

  3. Spaying și sterilizareColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile au menopauza?