7 Pisici si pisoi si pisoi misterios

O pisică siameză așezată pe un pat și în căutarea camerei

Pisicile Siameze sunt, probabil, cele mai cunoscute pentru aspectul lor elegant și distinctiv. Deși multe pisici Siameze sunt o culoare gri-argint, cu ochi albaștri, aceste straturi frumoase de pisici pot fi, de asemenea, portocaliu, maro, cremă și chiar albastru sau liliac, printre alte variante de acoperire. Dar există mult, mult mai mult pentru pisicile Siameze decât aspectul lor misterios bun!

De exemplu, ați știut că pisicile Siamese sunt una dintre Cele mai vechi rase de pisici domesticite din lume? Sau că colorarea lor este determinată de genetica lor și de temperatura împrejurimilor lor? Da într-adevăr!

Dacă doriți să aflați mai multe - și doriți să verificați câteva fotografii drăguțe ale pisicilor Siamese!

01 din 07

Strat de colorat

După cum am spus, straturile de pisici Siamese pot fi o gamă incredibilă de culori - și acele culori nu sunt determinate numai de genetică. Luați haina de laborator și pregătiți-vă pentru un pic de biologie.

Culoarea stratului de pisică este determinată de mai multe seturi de gene, iar modelele straturilor lor sunt determinate de genele modificatoare. Genetica 101, dreapta? Ei bine, pisicile Siamese au o genă de modificare specială care inhibă pigmentul de la dezvoltarea în blană, rezultând albinism. Dar, datorită magiei științei, gena modificatoare pentru albinism poate afecta numai blănurile pisicii deasupra unei anumite temperaturi - sau între 100 și 102.5 grade, pentru a fi mai precis.

Odată ce corpul lui Siamese pisică scade sub aproximativ 100 de grade - sau pisica se află într-un mediu mai rece - genele ei pentru culoarea stratului se întorc și transportă pigment în blana ei. Deoarece un corp de pisică este mai rece în jurul nasului, urechilor, labei și coada, în care pigmentul este cel mai frecvent depus pe pisicile Siameze.

Majoritatea pisicilor Siameze se nasc complet albe și își dezvoltă marcajele în săptămânile următoare nașterii. De ce? Deoarece uterul este foarte cald și blochează gena culorii pisicii de la a ajunge la blană. După naștere și fiind expuși la atmosfera mai răcitoare timp de câteva săptămâni, pisoii Siameze vor începe să dezvolte pigment în jurul fețelor, cozilor și labei.

Continuați la 2 din 7 de mai jos.
  • 02 din 07

    O rasă veche

    Deși nimeni nu este sigur când pisicile Siamese au fost crescute pentru prima dată și domesticite, Se crede în mod obișnuit că au provenit din Thailanda în jurul secolului al XIV-lea, când au apărut pentru prima dată într-un manuscris thailandez. Acest lucru le-ar face una dintre cele mai vechi rase de pisică din întreaga lume.

    Continuați la 3 din 7 de mai jos.
  • 03 din 07

    Trăsături comune

    De mult timp, multe pisici Siameze au încrucișat ochii și cozile strâmbe, încrucișate. Deși aceste trăsături au fost, fără îndoială, rezultatul unor factori genetici, multe legende au oferit explicații alternative pentru aparițiile interesante ale pisicilor Siamese.

    Potrivit unei legende, un grup de pisici Siameze a fost însărcinat cu păzitorul unui Gobblet de Aur, Royal. Îndeplinirea îndatoririlor lor, pisicile se uitau la goble cu o asemenea intensitate că ochii lor au trecut. Și pentru că și-au înfășurat cozile în jurul plicului pentru o securitate suplimentară, cozile lor au devenit definitiv îndoite.

    Există încă pisici Siameze cu ochi încrucișați și cozile strâmbe astăzi, dar nu sunt la fel de obișnuite. Aceste trăsături au fost determinate "nedorite" de crescătorii de pisici și s-au despărțit selectiv. Spunem că pisicile își îndeplinesc îndatoririle de pază de securitate!

    Continuați până la 4 din 7 de mai jos.
  • 04 din 07

    Tratamentul regal

    Suds de ani în urmă, pisicile Siamese au fost prețuite de familii regale din Thailanda din cauza aparențelor lor distinctive, neobișnuite și frumoase. De fapt, membrii acestor familii regale au crezut că o pisică Siameză ar primi sufletul lor când au murit - și pisica ar fi petrecut restul lui viata lunga trăind într-un templu și a fi răsfățat de călugări și preoți. Nu un concert rău, huh?

    Continuați la 5 din 7 de mai jos.
  • 05 din 07

    Pisicile prezidențiale

    Deși pisicile Siamese au fost domesticite în Asia de secole, nu au apărut în Statele Unite până la sfârșitul anilor 1800. Unul dintre cei mai vechi proprietari cunoscuți ai unei pisici Siameze a fost de fapt u.S. Președintele Rutherford B. Soția lui Haye, Lucy - ceea ce înseamnă că pisicile Siameze au și o istorie în Casa Albă. Pisica ei siameză, numită Siam, a fost un cadou de la un u.S. Diplomat care servește în Thailanda.

    Continuați până la 6 din 7 de mai jos.
  • 06 din 07

    Staruri de cinema

    Oldies, dar bunuri, cum ar fi Călătoria incredibilă, doamna și trampul și că pisica darnică! pisicile Siamese. De fapt, întregul complot de Că pisica Darn! este centrat pe o siameză numită DC (sau Cat Darn) care ajută la oprirea unui răpire.

    În timp ce DC de la Că pisica Darn! a ajutat la împiedicarea unei răpiri fictive, două pisici din Siamese Real-Life au ajutat spionajul FOIL înapoi în anii 1960. Când două pisici Siameze care locuiesc la Ambasada Olandeză la Moscova, Rusia a început să se zgârie la un zid, proprietarul lor suspectat că reacționează la un zgomot care nu putea fi detectat de urechea umană. El a fost descoperit 30 microfoane mici în spatele zidului.

    Continuați până la 7 din 7 de mai jos.
  • 07 din 07

    O rasă de discuție

    Dacă aveți o pisică siameză (sau ați petrecut timp în jurul unuia), știți că sunt Extrem de vorbăreț. Pisicile Siamese își vor vorbi opiniile cu privire la mâncarea lor, observațiile pe care le fac prin fereastră și, practic, pe care le întâlnesc în toată ziua și noaptea.

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 7 Pisici si pisoi si pisoi misterios