Tortoiseshell cat: informații, caracteristici și fapte de rasă

Tortoiseshell Cat: Informații, caracteristici și fapte de rasă

Mulți proprietari de animale de companie iubesc recompensele care vin cu o pisică ca parte a familiei. Acest lucru este cu siguranță adevărat, deoarece pisicile sunt creaturi foarte amuzante. O pisică pe care nu este posibil să mergeți în neregulă este Tortoiseshell. Poreclit Divasul lumii feline, aceste creaturi frumoase ascund o multitudine de fapte uimitoare sub straturile lor excepționale multi-culori. Fiind chemată pentru afișarea unor personaje vocale, feroce, puternice, puternice, puternice, vocale, și sassy nu se estompează în nimic în comparație cu iubirea și loialitatea lor feroce pentru familie. Dacă vă căutați adoptă o pisică cu o personalitate mare o va găsi cu o broască țestoasă. Pisica vă va ține în mod constant pe degetele de la picioare, datorită presupusei sale "tortitude", care îl îndepărtează în lumea felină.

Istoria pisicii de țestoasă

Denumirea "Tortoiseshell" nu este dată unei rase speciale de pisici; Mai degrabă, a fost derivată din mishmash-ul lui Kitty de culori diverse de blană. În esență, au fost numiți după colorarea stratului, care este aproape de asemănare cu cochilia unei broaște țestoase. Tortoiseshells pot apărea printre mai multe rase de pisici, indiferent dacă sunt domestice sau ferate. Inclusiv pe această listă sunt Britanic Shorthair, Somali Cat, American Shorthair, Curl american, Pisicile persane, Pisica Manx, Oriental Shorthair, Cornish Rex, Birmania, și Devon Rex. Le-am văzut și printre siamez, Norvegia Cat de Forest, American Bobtail, Maine Coon, Birman Cat, Speechair european, ColorPoint Shorthair, Bobtail japonez, și pisica van turcă.

Deoarece țestoasele provin din diferite rase, ei nu au o istorie comună; Astfel, trăsăturile lor diferă de la un pisicos la celălalt. În plus, durata lor de viață, greutatea corporală, lungimea și înălțimea sunt de asemenea de așteptat să difere. Cu toate acestea, există această poveste a unei tertoiseshell numit Marzipan care a trăit până la 21 de ani de vârstă. Marzipan a trăit în Australia tocmai la Teatrul Melbourne Astor, unde a ajuns ca pisoi de țestoasă, dar a murit în 2013 după o boală prelungită.

În plus față de marzipan, alte mituri și folclor de țestoasă de țestoasă există în mai multe culturi vechi. Potrivit unui mit din Asia de Sud-Est de la Khmers, Tortoiseshells emanat din sângele unei divinități minore care sa născut din o floare de lotus. Din partea lor, pescarii de origine japoneză susțin că prezența unei broaștei de broască țestoasă într-o barcă este o protecție sigură împotriva fantomelor și furtunilor.

Un alt miit trasabil în care au fost menționate țestoasele de țestoase se întoarce în momentele celtice, când mulți oameni cred că colorarea unică a pisicii este o bună avere. În plus, miturile de țestoasă sunt găsite și în SUA, unde sunt uneori denumite "pisici de bani". De asemenea, scoțiană și irlandeză le văd ca feline de avere.

Fapte rapide despre pisica de țestoasă

  • Așa cum am menționat mai devreme, nici o rasă particulară nu este menționată ca pisică de broască țestoasă. Li s-au dat numele ca urmare a stratului lor de distincție multi-color. În mod tradițional, ne așteptăm să vedem o țestoasă cu culori portocalii, roșii și negre; Cu toate acestea, există, de obicei, un amestec de maro. În plus, avem, de asemenea, țestoasele diluate cu colorant care este mai puțin intensă, datorită geneticii. În plus, țestoase de ciocolată spulberă straturile de blană care sunt relativ mult mai întunecate.
  • Deoarece pot apărea în orice rasă, aceste pisici excepțional de culori pot fi realizate ca fiind cu părul lung sau părul scurt.
  • Printre tribul de țestoasă, un stil de acoperire a mozaicului este recunoscut ca fiind cel mai răspândit - acest lucru se găsește adesea în acele pisici de țestoasă care sporesc combo-ul tradițional de culoare amestecat la întâmplare împreună. În schimb, există încă un alt grup numit Chimeras - acest termen este folosit pentru a descrie o broască țestoasă sporting două seturi distincte de culori, una pe fiecare parte a corpului. Această delimitate de culoare poate să apară numai în fața, care este cunoscută sub numele de model divizat și este de obicei portocaliu pe o parte, în timp ce cealaltă jumătate este acoperită în negru. În plus, linia de divizare este văzută în jos prin podul nasului pisicii. Dar, în unele cazuri, se va desfășura în întregul corp al pisicii.
  • Introcaciile de colorare a stratului de țestoasă se extind în continuare pentru a include alte categorii clasificate ca patch-uri și cuțit. "Patched" aduce toate pisicile de țestoasă cu culorile lor care apar în segmente mari de-a lungul corpului felinei sub o singură umbrelă. Plăcile de culoare de pe stratul unei țestoase de țestoasă pot varia de la marcajele sau modelele foarte amenajate în zonele mai mari sau segmente de culoare. Pe de altă parte, Bridled a descris un alt set de țestoase, cu o culoare de strat care are apariția de a fi țesută împreună.
  • Colorarea blană în pisicile de țestoasă este dominată de câteva culori, și anume roșu și negru. Cu toate acestea, aceste două culori dominante pot intra într-una, culoarea roșie poate fi diluată ca aur, galben, cremă sau chiar portocaliu, în timp ce negru ar putea fi diluat în variante de gri, ciocolată, albastru, tabby și maro. Totul se datorează acestei variații pe care le putem avea o pisică neagră și portocalie.
  • Tribul acestor pisici colorate distinct este cunoscut ca fiind dominat de femele, la fel ca pisicile de calico de țestoasă. Orice pisică de broască țestoasă pe care o vedeți, cel mai probabil, se va dovedi a fi motivul din spatele acestei dominante feminine poate fi ușor explicat - cromozomul sexual X, care reprezintă femeia este responsabil pentru culorile de blănuri negre și portocalii. Cu câteva cromozomi X, femeia este privilegiată să se nască atât cu blană neagră și portocalie. Cu toate acestea, povestea este diferită pentru bărbați, deoarece au doar o singură celulă sexuală x - astfel, haina lor poate purta doar oricare dintre culori. Acesta este motivul pentru care este foarte dificil să aveți o țestoasă de sex masculin.
  • Chiar și cu dominația feminină stabilită, lumea a fost martor la un număr destul de puțin de pisici de țestoasă de sex masculin care au bătut aceste cote genetice. Cu toate acestea, numărul bărbaților este foarte rar și departe și posibilitatea unei țestoase care se întoarce ca un bărbat este de aproximativ una din fiecare trei mii; De obicei, ca urmare a unei mutații genetice. Datorită dezechilibrului celulelor sexuale (cromozomi), acești pisici ocazionale de țestoase de sex masculin rămân sterile toate prin viața lor și pot suferi de alte probleme de sănătate.
  • Torby este un termen folosit pentru a delimina acele pisici de broască țestoasă, sportând marcajele tabby printre modelele din hainele lor. Mai des decât nu, această categorie de pisici se numește torbii sau pisicile Tabby Tortoiseshell. Distincția dintre Torbie și Tortoiseshell se află în faptul că stratul de țestoasă tipic ar avea negru ca culoarea lor primară. Uneori, diferența dintre aceste două triburi poate fi destul de confuză; Această confuzie este intensificată de faptul că ne referim la torbii ca țestoase inverse
  • Ocazional, mărturisim modelele de maro și negru; Culoarea roșie este, de asemenea, evidentă. Această categorie de pisici de tabby patch-uri este cunoscută sub numele de tortoiseshell-tabby sau t ei sunt numiți "caliby" atunci când afișează patch-uri albe mari. În plus, putem să exprimăm în continuare colorarea broaștei de țestoasă în modelul punct - se numește punctul de tortoiseshell.
  • Când culoarea stratului de pisică are un alb cu un amestec de alte culori, cum ar fi scorțișoară, ciocolată, chihlimbar, roșu, bronz, maro și negru, se numesc Calico Pisici (în SUA și Canada), Tortoiseshell-and-White ( În Marea Britanie) sau pur și simplu, aceste amestecuri de culori diferite sunt adesea evidente pe partea superioară și pe spate și sunt burții lor care de obicei sportul. Astfel, orice pisică de țestoasă care afișează o burtă albă este cel mai probabil să fie un calico. Cei care merită numele de broască țestoasă sunt cei întice cu marcaje albe relativ mici sau deloc. În mod obișnuit, se crede că patch-urile de culoare ale pisicii sunt mai solide dacă are mai multe culori albe.
  • Marcajul de coadă de țestoasă este evident într-o mulțime de rase de pisică, inclusiv rasele de designer și rasele pure. De asemenea, le vedem că au apărut printre pisicile sălbatice din în aer liber.
  • O broască țestoasă poate trăi până la 14 ani, dar cazul lui Marzipan este un testament pentru faptul că pot supraviețui mai mult decât asta. Greutatea lor depinde de rasa particulară de care vine pisica, dar unii au fost cunoscuți că cântăresc până la 10 kilograme în masa corporală.
  • Deși există foarte puține dovezi științifice pentru a sprijini acest fapt, Tortoiseshell adoptatorii cred că prietenii lor felini de a avea o atitudine sporită, care este denumită "tortură" cu privire la clanul de broască țestoasă. Potrivit multor experți cu pisici, există o legătură între modelul de coadă de broască țestoasă și proclivitatea felinei față de urmărirea, hissingul, precum și oamenii de mușcătură. Pisica se crede că este înzestrată cu o personalitate mai distinctă față de alte pisici.

Lucruri pe care ar trebui să știți despre pisica de broască țestoasă

Sănătate

Problemele de sănătate anticipate pentru pisicile de țestoasă sunt, de asemenea, de așteptat să urmeze linia de rasă. Se anticipează că fiecare rasă are tendința de a se naște cu orice boală ereditară a liniei sale de sânge. De exemplu, o pisică persană cu modelul de blană de broască țestoasă poate suferi de PKD cunoscută sub numele de boală de rinichi polichistică, cardiomiopatie hipertrofică sau HCM, PRA sau dinamică retină, și pietre vezice.

În același sens, ați putea observa semne de displazie de șold, rinichi polichistică și atrofie musculară spinală într-un coș principal cu modelul de coadă de țestoasă. Cu toate acestea, o problemă majoră care afectează toate pisicile de țestoase de sex masculin este sterilitate, care nu are nici un tratament când toți erau născuți în acest fel.

Hrănire

Hrănirea pentru o țestoasă tipică nu este diferită de ceea ce faceți cu alte pisici. Dieta lor ar trebui să fie ridicată în proteinele animale importante necesare pentru o creștere sănătoasă, inclusiv vitamine și minerale esențiale. Cu toate acestea, există mai multe lucruri de luat în considerare înainte de a decide cu privire la cantitatea de kible pentru a hrăni o pisică. Dacă prietenul tău Feline se întâmplă să fie o pisică în aer liber, trebuie să faci față în sensul că ar putea ucide și să mănânci toată pradă fără cunoașterea ta; Astfel, cantitatea de alimente pentru o pisică numai în interior nu poate fi niciodată aceeași cu o pisică în aer liber.

Alți factori care trebuie luați în considerare sunt greutatea corporală, vârsta, starea de sănătate și nivelul de activitate. Toate acestea vor ajuta un părinte de companie în atenuarea împotriva supraponderalirii, care în sine este o problemă de sănătate. Dacă pisica dvs. este un cartof canapele, atunci trebuie să vă reduceți rația pentru a evita afecțiunile rezultate care pot veni ca o consecință a obezității.

Pe frecvența hrănirii, este posibil să nu fiți întotdeauna disponibili ca părinte de companie și ar prefera metoda de hrănire gratuită în care alimentele sunt întotdeauna disponibile pentru pisicile dvs. pentru a mânca la Will. De asemenea, este normal dacă optați să reglementeze hrănirea Kitty cu două mese pe zi; unul dimineața și altul seara.

Îngrijire

Tortozeshells au nevoie de îngrijire la fel ca orice altă felină. Igiena de baie este foarte importantă, deoarece pisicile sunt foarte specifice despre asta. Cutiile lor de gunoi au nevoie de o curățare constantă cu așternutul schimbat din când în când. Întotdeauna păstrați companionul felinar în interior pentru a evita incidentele de furt, accidente de la vehicule în mișcare sau amenințare de la animale mai mari. În plus, pisicile care au voie să se miște afară sunt la riscul de a contracta bolile și virușii. Mai mult, oferiți pisicii dvs. cu o scârțâie sau de zgâriere pentru a reduce deteriorarea mobilierului și echipamentului de uz casnic. De asemenea, apa ar trebui să fie menținută în mod regulat și trebuie să vă antrenați animalul de companie pentru a vă face întotdeauna afacerea în cutia de gunoi.

Îngrijirea

O pisică de broască țestoasă trebuie să fie îngrijită în funcție de dictatele rasei sale. Dacă pisica aparține raselor cu părul lung, cum ar fi coaonul Maine, atunci periajul trebuie făcut mai regulat decât ați fi cu o broască țestoasă cu părul scurt. Făcând acest lucru, veți împiedica toată pierderea maturilor și a părului care vine cu traseul lung de păr. Cu toate acestea, periajul ar trebui să fie crescut în timpul perioadei lor de vărsare, deoarece unele feline nu sunt bune la auto-îngrijire. Esența periajului este de a ajuta la distribuirea uniform a uleiului de piele, dezinfectați covorașele și păstrați stratul în starea vârfului.

De asemenea, trebuie să vă expuneți prietenul dvs. de blană la o sesiune de baie aprofundată din când în când și asigurați-vă că utilizați un șampon ușor realizat exclusiv pentru pisici. Nu este necesar să vă spălați fața pisica, deoarece acest lucru poate porni unele probleme serioase - în afară de a vă părăsi cu un Kitty nefericit, ați putea ajunge la mai multe probleme de sănătate. Astfel, spălarea ar trebui să fie limitată numai la corp.

În plus, trebuie luate în considerare dinții, ochii pisicii, ochii și urechile. Preveniți apariția bolii parodontale prin perierea dinților pisicii dvs. în mod regulat - o dată pe zi este bună, dar părinții de companie care nu pot face față periajului zilnic pot încerca să o facă o dată pe săptămână. În acest fel, reduceți cantitatea de tartru care sa acumulat. În plus, o cantitate suficientă de jucării de mestecat, poate ajuta în continuare cu îngrijirea dentară.

În plus, verificările periodice ale urechii sunt vitale pentru a preveni acumularea de ceară sau riscul de infecție a urechii. Urechile pisicilor ar trebui să fie curățate când apare nevoia. O cârpă umedă curată va fi suficientă pentru curățarea urechilor, dar este mai bine să utilizați bile de bumbac umezit cu apă. De asemenea, ochii lor trebuie să fie curățați în mod egal din timp în timp, iar unghiile au tăiat când este necesar.

Temperament

Deoarece nu se așteaptă ca două țestoase să fie aceleași, trăsăturile și temperamentul lor sunt de asemenea de așteptat să difere. Personalitatea pisicii din Tortoiseshell, altfel cunoscută sub numele de tortură, a fost discutată pe larg pe Internet, identificând o gamă largă de caracteristici individuale.

Unele țestoase sunt foarte vocale, feisty și headstrong. S-ar putea să fie calm într-un moment, iar în cea de-a doua secundă, ei deja ajung în picioare pentru ca picioarele tale să folosească ca un post de zgâriere. În timp ce am văzut unele care sunt complet "anti-broaștele" cu trăsături de timiditate, calm și blândețe, există încă multe care sunt foarte sensibile la mediul lor și au tendința de a vedea ceva în vecinătatea lor ca o amenințare.

Am văzut, de asemenea, multe țestoase care sunt doar încântați de viață - doar iubesc tot ceea ce își vine calea, inclusiv oamenii. În ceea ce privește cea mai pretinsă tortură, nu fiecare broască țestoasă va afișa trăsăturile de caractere atribuite acestor pisici frumos colorate, dar se crede că această tortură este o realitate.

Pe scurt, țestoasele sunt foarte energice; Există chiar această credință pe scară largă că o pisoi de broască țestoasă vine mult mai dificilă decât descendenții altor pisici. Ei sunt cunoscuți ca fiind convinși și un pic aloof și detașați, mergând la afacerile lor de zi cu zi, cum ar fi mai presus de toate, inclusiv oamenii.

Natura independentă a pisicii ar putea fi motivul imprevizibilității sale. Aceste divas ale lumii feline trebuie să fie prevăzute cu o mulțime de distragere a atenției și ar trebui să existe suficiente sesiuni de joc și de formare pentru a le ajuta să-și exercite energia. În concluzie, trebuie să reiterăm faptul că aceste predicții nu pot fi întotdeauna realitate cu fiecare țestoasă de țestoasă, deoarece fiecare are individualitatea sa.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Pisica zgârierea turnurilor
Cat Crăciun Costume
Jucarii de pisici
Paturi de pisici
Alimentatoare automate de pisici
Purtatorii de pisici
Cat fântâni de apă
Cutii de gunoi auto-curățare
Casă veche
Hamacuri de pisici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tortoiseshell cat: informații, caracteristici și fapte de rasă