Cum de a determina vârsta pisicii tale

pisica neagra

Există o mulțime de mistere despre pisicile care au fost adoptate sau salvate, și care include vârsta felinei. Un medic veterinar este cel mai bun partener pentru a determina vârsta curentă a unei pisici, precum și în planificarea unui program de îngrijire pentru a asigura optimul Calitatea vieții și a longevității. O examinare veterinară aprofundată a întregului corp al pisicii va contribui, în general, la determinarea unei vârste aproximative a pisicilor, veterinele tind să se uite la câteva părți ale corpului, în special atunci când încearcă să estimeze cât de vechi ar putea fi pisica.

Dinți

O pisică inițială Baby dinți mai întâi apar între 2 și 4 săptămâni, făcând dinții o determinare excelentă a vârstei pentru pisoi. Dinții lor permanenți se dezvoltă deasupra dinților copilului și până când pisoiul este de 3 până la 4 luni, dinții permanenți vor începe să înlocuiască dinții copilului (denumiți și dinți de foioase). În mod obișnuit, toți dinții adulți sunt în vigoare cu vârsta de 6 luni, iar creșterea nu mai este utilă în determinarea vârstei pisicii.

La pisicile mai în vârstă, cantitatea de colorare sau tartru, pe dinții pisicii este, de asemenea, un indicator de vârstă. Cu toate acestea, cu produse de curățare a dinților animalelor de companie disponibile, tartrul poate să nu fie un bun indicator în funcție de diligența îngrijitorului pisicii în furnizarea unui program de îngrijire dentară. Prin urmare, în timp ce dinții sunt un bun indicator al unei vârste aproximative ale pisicii sau pisicilor, ele nu sunt rezistente la moarte.

Maturitate sexuală

Pisicile masculine ajung la maturitate sexuală în jur de 5 luni. Semnele de pubertate includ pulverizare teritorială de testicule de urină care sunt mai proeminente.

Pisicile feminine vor avea prima lor căldură (Ciclul ESTRUS) Câteva vârste cuprinse între 5 și 12 luni, deși lungimea luminii zilei și greutatea pisicii au, de asemenea, un efect asupra timpului din primul ciclu de estrus reginei. O pisică de sex feminin vă va spune că se confruntă cu Estr vizibil și vocal. O pisică de sex feminin poate deveni impregnată și dă naștere primei sale gunoi până când are 7 1/2 luni.

Cu toate acestea, mulți veterinari practică acum SPAY SPAY și NEUTER. Nu numai că ajută la prevenirea sarcinilor timpurii, care sunt mai greu atât pe mame, cât și pe pisoi, dar intervenția chirurgicală în sine este mai ușoară asupra pisicilor la o vârstă mai mică. Acest lucru poate face determinarea vârstei unei pisici un pic mai dificil.

Haina de dezvoltare

Un pisoi blană sau păr este baby-fine și moale, dar ca o pisică îmbătrânește, haina sa se va îngroșa și va coas. De asemenea, poate schimba culoarea, devenind mai întunecată sau mai ușoară la umbră. Atunci când o pisică atinge statutul senior, poate chiar să dezvolte patch-uri de păr individual alb sau gri, la fel ca oamenii pe îmbătrânire. În timp ce nu este o garanție de vârstă, haina ajută un veterinar să determine vârsta unei pisici.

În plus, cât de bine o grooms de pisică poate ajuta la indicarea cât de vechi este animalul. Pisicile sunt creaturi incredibil de curate, dar o pisică mai mare ar putea începe să slăbească pe îngrijirea în timp ce câștigă greutate cu vârsta sau când problemele dentare sau artrita fac dureros.

Ochi

Pisicile și pisicile sănătoase în timpul întreținerii lor Ochii care sunt foarte clară și strălucitoare, fără nici o dovadă de rupere sau de descărcare. Pisicile din anii lor mai târziu, pot dezvolta un aspect noros al ochilor lor, inclusiv ruperea și / sau descărcarea. Acest lucru nu se întâmplă de obicei până când pisica nu are cel puțin 10 ani.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Dezvoltarea dentară a pisicilor. Merck Manual veterinar

  2. Spaying și sterilizare. Cornell Feline Health Center

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a determina vârsta pisicii tale