Valoarea medie a pisicii

Senior Femeie care sărbătorește ziua de naștere nouă cu pisica ei

Pisicile pot trăi mult timp. Durata medie de viață a unei pisici este de aproximativ 15 ani, deci adesea depășesc majoritatea câinilor noștri de companie. O pisică adolescentă, sau chiar una în vârsta de douăzeci de ani, nu este mai puțin frecventă pentru a vedea. Mulți factori pot juca un rol în determinarea cât de mult ar putea trăi pisica.

Istoria pisicilor domesticite

Pisicile au fost păstrate ca animale de companie de mii de ani. Ei provin din țările din apropiere de est, unde erau domesticiți de pisici sălbatice la ajuta la controlul populațiilor de rozătoare. Aceste pisici se răspândesc în întreaga lume ca animale de companie și în cele din urmă am început să le reproducem în mod selectiv pentru trăsături specifice, creând astfel rase diferite. Ratele primare de pisici au fost crescute inițial folosind pisicile din patru regiuni majore - Marea Arabică, Marea Mediterană de Est, Asia de Sud și Europa de Vest. Aceste patru regiuni au produs pisici care au marcaje genetice diferite bazate pe regiunea sau rasa, sunt de la.

Rasele de pisici și durata de viață

Deși este imposibil să știți exact cât timp va trăi o pisică, sunt cunoscute câteva rase de pisici adesea trăiesc mai mult decât altele. siamez și rasele de pisici Manx sunt două care adesea depășesc concurența lor de pisică, dar alte rase au fost înregistrate ca trăiesc în anii 20 și chiar și 30 de ani. Atât pisicile de rasă mixtă de rasă de rasă pură, cât și cea internă au potențialul de a depăși durata de viață medie a speciilor.

CAT nutriție și durată de viață

Pisicile mănâncă în primul rând carne, astfel încât acestea sunt considerate carnivore obligate, iar acest lucru ar trebui să se reflecte în alimentele pe care le hrănim. O mulțime de cercetări au fost făcute pentru a determina nevoile dietetice ale unei pisici de casă, astfel încât opțiunile alimentare care sunt disponibile pentru proprietarii de pisici sunt abundente.

Dar nu toate alimentele sunt create egale. Pisicile adulte nu pot digera cantități mari de carbohidrați sau lactoză, astfel încât acestea sunt ingrediente inutile în alimentele lor. Carbohidrații pot scădea chiar cât de multă proteină este digerată, deci sunt, de fapt, dăunătoare unei pisici. Proteine, pe de altă parte, sunt foarte importante pentru o pisică. Pisicile necesită o cantitate mare de proteine ​​în comparație cu un câine, datorită sistemului lor digestiv unic. Pisicile adulte ar trebui să primească cel puțin 5.5 g / kg de proteine ​​pe zi. Aceasta înseamnă că pisica medie de opt lire sterline trebuie să consume cel puțin 20 de grame de proteine ​​în fiecare zi și adesea mult mai mult.

Aminoacizii esențiali sunt, de asemenea, foarte importanți pentru o pisică. Taurina, metionina și cisina sunt unii dintre acești aminoacizi esențiali, și fără ele, vitamine importante și cantitatea corespunzătoare de proteine, sănătatea pisicii poate suferi foarte mult.

Cat Health and Lifespan

Desigur, o pisică care nu mănâncă o dietă sănătoasă poate dezvolta probleme de sănătate, dar paraziți și Boluri pot afecta, de asemenea, sănătatea lor. Unele boli au efecte pe termen lung asupra pisicilor și pot, de asemenea, să-și scurteze durata de viață.

Genetica slabă, pisicile compromise imune și pisicile care au compromis funcțiile de organe ar putea să nu trăiască atâta timp cât pisicile sănătoase.

CAT Stilul de viață și durata de viață

Unele pisici sunt considerate animale de companie interioare, altele sunt cu animale de companie strict în aer liber, iar altele vor fi în continuare animale de companie interioare / exterioare care și-au împărțit timpul între medii. Riscurile zilnice pe care pisicile în aer liber le iau sunt mult mai mari decât cele ale unei pisici interioare, astfel încât durata de viață a unei pisici în aer liber este adesea tăiată scurt. Evitarea de a fi lovită de vehicule, rănit de animale sălbatice și consumând toxine, găsirea de alimente, supraviețuitoare a elementelor și expunerea la diverși paraziți și boli pot fi toate provocări zilnice pentru o pisică în aer liber sau interioară / în aer liber. Cu cât o pisică își petrece mai mult o pisică, cu atât este mai mare riscul de rănire sau boală din acel mediu.

Pisicile interioare nu sunt expuse la cât mai multe riscuri, deoarece sunt adăpostite în interiorul unei case securizate. Animalele și vehiculele sălbatice nu prezintă amenințări la o pisică interioară, dieta lor este controlată în mod obișnuit, iar expunerile de toxină, parazitare și boală sunt diminuate, mai ales dacă sunt vaccinate și pe medicamente preventive.

Același lucru este valabil și pentru pisicile mari, cum ar fi leii, tigrii, ocho-uri și alte pisici sălbatice. Aceste pisici care locuiesc în grădinile zoologice adesea o depășesc pe omologii lor sălbatici.

Cele mai vechi pisici înregistrate

Guinness World Records enumeră cea mai veche pisică ca fiind trăită 38 de ani și trei zile. Crème Puff a fost o pisică de scurtă durată, care a fost uneori hrănită, cum ar fi sparanghelul, ouăle și crema grea. Sa născut în 1967 și a murit în 2005 în Austin, Texas. Este necunoscut exact modul în care Crème Puff a putut să trăiască pentru a fi o pisică atât de veche, dar o combinație de îngrijire iubitoare, genetică bună și un mediu sigur, probabil, factori cheie.

În timp ce nu avem niciodată un control complet asupra vieții pisicilor noastre, putem fi siguri că le oferim un mediu sigur, sănătos și iubitor pentru a crește șansele lor trăind o viață lungă.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Cozzi, Bruno și colab. Îmbătrânirea și îngrijirea veterinară a pisicilor, a câinilor și a corilor prin înregistrările a trei spitale veterinare a universitățiiFrontiere în știința veterinară, vol 4, 2017. Frontiers Media SA, DOI: 10.3389 / FVETS.2017.00014

  2. Farnworth, Mark J. și colab. În ochii privitorului: preferințele proprietarului pentru variațiile aparițiilor pisicilor cu accent specific asupra morfologiei craniiAnimale, vol 8, nu. 2, 2018, p. 30. MDPI AG, DOI: 10.3390 / ANI8020030

  3. Hrăniți pisicaColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Valoarea medie a pisicii