Superstiția de pisică neagră: credințe bune și de noroc

Superstiția pisică neagră

Nu este un secret că lumea continuă să simtă efectele post-efecte ale unei superstiții care datează din vremea vrăjitoarei și fanatismului. Cu toate acestea, de ce, în societatea noastră modernă, cu toate progresele și cunoștințele noastre științifice, simțim încă nevoia de a asocia pisica neagră iconică, cu prejudecăți pozitive și negative? Urcăm o privire la istoria noastră cu aceste ființe întunecate, purr-y, sperăm să ajutăm la deschiderea unei conversații despre ceea ce înseamnă a fi superstițios - și care sunt aceste superstiții, oricum?

Istoria pisicii negre

În timp ce majoritatea pisicilor negre vedem în viața noastră de zi cu zi sunt rase mixte, există, de fapt, 22 de rase specifice care sunt recunoscute de CFA (Asociația Cat Fancier), inclusiv Bombay, Oriental și Sphynx. Blana neagră în sine este cauzată de o genă care suprimă marcajele tabbice care sunt comune în pisicile domestice - puteți vedea uneori marcajele foarte ușoare din blană, de obicei când pisica dvs. neagră se află la soare în apropiere.

Pisica neagră care traversează strada

Unul dintre momentele cele mai iconice din istoria pisicilor este reverența egipteană a pisicii. Este bine documentată că pisicile din Egiptul antic au fost negre și oamenii le-au considerat că sunt întruchiparea zeilor. În mod similar, unul dintre cei mai vechi și mai cunoscuți zeii noștri, Freyja, sa crezut că are un cărucior care a fost tras de pisici negre. Freyja ea însăși sa crezut că este zeul vrăjitoriei și puterii, alături de Femeie și Feminism. După ce pisicile au slujit cu credincioșie Freyja timp de șapte ani, ea ia recompensat prin transformarea lor în vrăjitoare, liberă să plimbați pământul. Acest lucru ar face mai târziu viața pisicii noastre negre un pic mai rău pentru uzură.

Plantarea pisicilor și-a schimbat semnificația de către vârstele de mijloc și orice zeitate care nu era Dumnezeul creștin a fost văzută a fi echivalentul de a se închina unui idol - sau mai rău, diavolului. În acest timp, vrăjitoarele au început să fie vânate și, cu punctul de vedere al vânătorului fiind că vrăjitoarele slujea diavolului.

Între timp, pisicile și propria lor istorie au început să lucreze împotriva lor. Pisicile negre au fost frecvent ilustrate cu cei care au fost considerați vrăjitoare și, prin urmare, vilificați și vânați în același mod în care erau femei nevinovate. Ideea că vrăjitoarele se transformă în pisicile lor și vor încerca să scape de pedeapsă a fost împinsă pe popor, iar oamenii săraci au suferit pentru aceste erori. Creaturile care au fost semnate odată ca legătura noastră cu o putere mai mare a devenit chiar lucrul pe care oamenii îl deveneau cel mai mult.

Desigur, alți factori au jucat un rol în miturile din jurul pisicilor, inclusiv ciuma neagră. În timp ce știm acum că puricii care au provocat ciuma neagră, care au fost purtate pe șobolani de-a lungul mărilor, sa crezut în momentul în care pisicile erau purtători și uciderea în masă, ceea ce a cauzat în mod inevitabil mai mulți șobolani să trăiască și, prin urmare, au provocat ciuma să se agațească.

Din fericire, nu toate culturile vizează în continuare pisicile negre ca aduceri de nenorocire și frică - într-adevăr, există o serie de superstiții referitoare la pisicile negre care sunt de fapt foarte pozitive în natură. Mai jos, luăm în considerare cele mai bune mituri bune și rele care înconjoară prietenii noștri blânde.

De ce sunt norocul negru?

Nu toate superstițiile sunt negative. De fapt, cu cât mitul mai în vârstă, cu atât este mai probabil ca povestea înconjurătoare de o pisică neagră să fie pozitivă. Am cercetat internetul pentru a vă aduce unele dintre cele mai pozitive superstiții din jurul mini-pantalonilor noștri.

  • Îndrăgostit

Dacă sunteți destul de norocoși să aveți un strănut de pisică neagră în ziua nunții dvs., se spune că căsnicia dvs. va fi fericită și de succes.

Se spune că, în Anglia, dacă o pisică neagră trebuiau să trăiască la o casă de doamne tinere, atunci ar avea mulți potriviți și să fie considerată mai eligibilă pentru căsătorie.

Soțiile Pescarului din Marea Britanie credeau că deținerea unei pisici negre ar asigura întoarcerea sigură a celor dragi și ar oferi protecție în timp ce soțul lor era pe mare. Într-adevăr, aceste feline sărace au fost considerate a fi atât de valoroase încât au fost adesea furate și păstrate pentru bunăstarea făptuitorului.

  • In viata

Egiptenii au considerat că pisicile negre să aducă protecție, prosperitate și dragoste. Unul dintre zeii lor, Bastet, a fost descris sub forma unei pisici negre și astfel pisicile au fost considerate animale sacre, cu mulți mumificați pisicile lor pentru a se asigura că au aceeași protecție în viața de apoi.

În Scoția, dacă o pisică neagră ciudată apare la ușă, se crede că viața ta va fi norocoasă și prosperă.

În Italia, se crede că a strănut pisica este un semn bun pentru toți cei care aud-o.

Charles I, Regele Infam al Angliei, care a luptat cu un război cu propriul său parlament, deținea o pisică neagră și ia spus curții că ia adus noroc. Pe măsură ce povestea merge, noaptea și-a pierdut pisica neagră, a fost arestat și mai târziu executat.

Un păr alb pe o pisică neagră se spune că aduce noroc - la fel ca un trifoi cu patru frunze, este considerat foarte rar și, prin urmare, vă aduce noroc în viața voastră, ar trebui să găsiți vreodată unul.

Unul dintre cele mai ciudate superstiții este mitul francez că o pisică neagră te-ar putea duce la comoara îngropată. Se presupune că ar trebui să vă aduceți pisica într-o trecere de cinci benzi și să vă permiteți felinei să aibă o rătăcire. Dacă îl urmați, ați întâlni bunurile ascunse.

În Marea Britanie și Irlanda, este considerat noroc dacă o pisică neagră traversează calea - chiar dacă același lucru nu se poate spune pentru America de Nord, unde este considerat ghinion. Dacă acest lucru nu ar fi fost suficient de confuz, se pare că o pisică neagră care mergea spre tine este considerată noroc, în timp ce mergeți departe, înseamnă că pisica vă iau norocul (deși pirații credeau opusul a fost adevărat). În plus, în Germania, dacă o pisică urma să meargă de la dreapta la stânga, ar fi un semn rău - dar lăsat la dreapta este considerat un om bun. PHEW! Se pare că pisicile au avut cu siguranță un timp greu de-a lungul anilor - chiar și cu ceva la fel de simplu ca mersul pe jos!

Negru pisică rău noroc

De ce sunt niște pisici negre?

În ciuda numărului mare de superstiții pozitive care înconjoară pisicile negre, par să fi făcut un nume pentru ei înșiși de-a lungul anilor ca fiind aducetori de noroc și pericol. Deși este dificil să găsești sursa acestor credințe, se pare că o mulțime de zile din zilele de vânătoare de vrăjitoare ale vârstelor de mijloc târziu și, în special, fondarea Americii și credințele religioase constante ale coloniștilor.

  • In viata

O pisică neagră văzută din spate se spune că proorocește un semn rău. Între timp, dacă o pisică ar fi traversat calea după ora 21, este considerat ghinion în unele culturi. Chiar mai rău, o veche superstiție irlandeză este că, ar trebui o pisică neagră să-ți traverseze calea în lumina lunii, vei muri într-o epidemie.

După cum am menționat mai devreme, a fost crezut de mulți în Evul Mediu că pisicile negre erau purtători ai demonilor și ar putea fi chiar vrăjitoare care s-au strecurat să se ascundă de vânătorii de vrăjitoare. Astfel, pisicile au fost masacrate brutal de numeroase grupuri, pentru a opri așa-numitele vrăjitoare să scape și să practice artele lor și de închinarea diavolului.

În Italia, se credea adesea că atenția unei pisici negre pe patul unei persoane bolnave îi va prezenta moartea - între timp dacă o pisică neagră a refuzat să intre în casa celor bolnavi sau au avut o boală, a fost, de asemenea, a Bad Omen și a însemnat că ai fost mai probabil să mori. Deci, cea mai bună idee a fost să păstreze pisica aproape ... dar nu prea aproape!

O altă superstiție legată de moarte este convingerea că, ar trebui să apară o pisică neagră într-o înmormântare, se pare că a prezis o altă moarte în familia decedatului.

După cum puteți vedea din cele de mai sus, este clar că există mult mai multe mituri pozitive care înconjoară pisicile negre decât superstițiile negative. Și totuși, ne gândim adesea la pisicile negre ca fiind ghinion, folosindu-le în "atac de atac" în decorațiuni și folosite în filme în timpul scenei înfiorător. Se pare atât de trist că întreaga lor viață a fost considerată a aduce consecințe negative celor care își traversează calea, toate datorită unor extremități, cu sute de ani în urmă.

Pisica neagră de zi modernă

După cum puteți vedea din cele de mai sus, este clar că pisicile negre au avut un timp greu, de-a lungul anilor. Cu fiecare mișcare de a fi descifrate prin povestirile vechilor soții, se pare că o pisică neagră nu putea să meargă nici măcar acolo, fără să fie considerați un semn bun sau rău!

Un număr mare de sanctuare de animale de companie din America va refuza adoptarea de pisici negre în jurul Halloween din cauza frica de a fi folosită ca o decorare în jurul vacanței sau chiar torturată în linie cu vechile superstiții. Într-adevăr, în Marea Britanie, 27 octombriea este recunoscută de protecția pisicilor ca "zi de pisică neagră", iar caritatea ridică conștientizarea lipsei de case adoptive adecvate pentru pisicile negre. În 2014, RSPCA a raportat că 70% din pisicile abandonate au fost negre.

Pisica neagră care traversează calea

De asemenea, a fost documentat faptul că, cu creșterea mediilor bazate pe imagine, cum ar fi Instagram și Pinterest, mulți oameni nu mai adoptă pisici negre, deoarece nu sunt destul de fotogenice - un motiv destul de bizar să dețină o pisică, dar îmi imaginez că pisicile sunt mai bune fără ei! Cu toate acestea, după succesul Pantherului Negru, adăposturile au găsit o creștere a adoptării pisicilor negre, cu ele fiind numite frecvent după personaje populare din filme.

Pisicile negre sunt încă una dintre cele mai probabile rase care urmează să fie adoptate de la sanctuare și este, în general, acceptată că unul dintre principalele motive pentru aceasta este superstițiile care le înconjoară. Cu toate acestea, toți proprietarii de pisici negri știu că prietenul tău felinar va fi întotdeauna unul dintre cele mai feistre, mai dulci și mai independente animale de companie pe care le-ai putea dori vreodată. Ca să nu mai vorbim că sunt sângeroase drăguț și arata ca niște pante mici care se plimbau în jurul camerei dvs. de zi (sau fără dinți, în funcție de preferința dvs!).

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Superstiția de pisică neagră: credințe bune și de noroc