Totul despre pisicile orange tabby

Orange Bi-Color Spotted Tabby

Toate pisicile sunt minunate și unice în felul lor. Cu toate acestea, pisicile Orange Tabby ocupă un loc special în inimile multor popoare. Deși oamenii numesc uneori pisici medii " tabinet, Tabby nu este o rasă de pisică.

Tabby este un model de haina lui Kitty și se întâmplă să fie cea mai uimitoare dintre toate modelele de haină felină. Cu alte cuvinte, nu contează marcajele sau culorile pe care le vedeți pe o pisică; toate felinele au o genă de pisică tabby.

De ce sunt pisicile portocalii atât de afectuoase?

Ceea ce au pisicile portocalii care te fac să le adori de fiecare dată când le întâlnești. Ei bine, chestia de calitate a acestei pisici este natura lor dulce, personalitate afectuoasă de ieșire și gata să se potrivească în orice situație.

Transformarea lor este foarte uimitoare. Veți fi surprinși că pisicile portocalii vor fi dispuse să părăsească încăperea în termen de două zile de la adopție. Se întâlnesc cu alte animale de companie, precum și cu mediul.

După cum sa explicat anterior, tabby nu este o rasă. Este pur și simplu un model de blană care apare într-o gamă largă de culori.

Toate tabbii au câteva aspecte de marcare pe frunte, care seamănă cu litera M. Există diferite tipuri de pisici tabby, fiecare având un model unic de strat.

Mai jos sunt cinci tipuri populare de pisici tabby cu o explicație a fiecărui model.

1. Macrou Cat Orange Tabby

Pisicile tabelului de macrou au dungi înguste care alergau în paralel pe laturile sale. Mulți iubitori de pisici se referă la ea ca pe o pisică tigru. În mod ideal, benzile sunt distanțate uniform pe nici unul rupt. Liniile se rostogolesc dintr-o bandă și se rostogolesc de-a lungul vârfului coloanei vertebrale ale pisicilor, asemănător unui schelet de pește.

2. Clasic Orange Tabby

pisica masculină portocalie tabby

pisica masculină portocalie tabby

Tipurile clasice portocalii sunt cele mai frecvente pisici tabby. Ei au modele îndrăznețe și răsucite pe spate, asemănătoare cu un tort de marmură. Ei au o serie aleatorie de swirls de culoare portocalie întunecată și ușoară, la fel ca ochiul taurului.

3. Pisica de cat

Pisica de cat

Pisica portocalie portocalie

Pisicile Tabby Spotted au pete pe laturile lor. Petele luminoase pot fi mari sau mici, iar majoritatea oamenilor nu le pot diferenția de dungi de macrou. Cu toate acestea, nu se știe încă dacă pisicile de podty tabby s-au dezvoltat din tabby-ul de macrou sau sunt pur și simplu gene diferite.

4. Bicked Tabby Cat

Bicked Tabby Cat

Bicked Tabby Cat

Pisicile bifate de tabel nu inhibă petele tradiționale sau dungi pe corpul lor și nu par a fi o tabby. Cu toate acestea, la fel ca toate tabbii, modelul lor de haină are marcaje de tabbie pe frunte și blană agouti (fire de păr stripte cu benzi întunecate sau maro deschise). Aceste pisici sunt denumite în mod obișnuit ca pisicile somaleze sau abisiniene.

5. Orange Bi-Color Spotted Tabby

Orange tabby

Pisicile tabby au un model de tabby reperat, dar puțin mai puțin frecvente decât tipurile de macrou și clasic. Blana lor este marcată cu patch-uri, mai degrabă decât cu trupe sau lawirls. Petele lor sunt mai întunecate nuanțe portocalii comparativ cu restul corpului.

Personalitate și temperament

Orange Bi-Color Spotted Tabby

Orange Bi-Color Spotted Tabby

  • Îmblânzire- Ca pisici de grădină în aer liber, pisicile portocalii sunt, de obicei, foarte ușor de îmblânzit. Pisicile sunt receptive la contactul uman chiar și la vârste mai vechi.
  • Toleranţă- Pisicile portocalii sunt o rasă foarte tolerantă. Ei tolerează nu numai copii, ci și adulți. Ei fac animale de companie mari de familie, deoarece se leagă rapid și fac un mare partener pentru copii pentru ca toți să dau înapoi mai multă afecțiune.
  • Inteligent- Deși tabbii portocalii nu sunt considerați ca cele mai sofisticate rase de pisici, ele sunt strălucitoare. Ele sunt ascuțite când vine vorba de a studia ceva nou. Curiozitatea lor față de jocuri video și jucării le face cele mai distractive animale de companie.

12 fapte distractive despre pisicile portocalii

  1. Pisicile portocalii sunt aproape toți bărbați. Acesta este un fapt interesant care ne spune că cromozomul de sex poate afecta culoarea pisicilor.
  2. Ele sunt adesea numiți ghimbiri sau pisici de marmaladă, iar poreclele au fost folosite de ani de zile pentru a diferenția negru de pisicile portocalii.
  3. Pisicile Tabby nu sunt o rasă de pisici; Se referă doar la modele de marcare a stratului.
  4. Culoarea pielii portocalii pe pisica portocalie se datorează prezenței pigmentului fenomenin, care este responsabilă pentru culorile afișajului dintre creme și roșu.
  5. La fel ca și alte pisici, pisicile portocalii care prezintă diferite personalități în funcție de împrejurimile lor. Unii sunt prietenoși, în timp ce alții sunt plecați
  6. Genele portocalii sunt dominante peste alte culori, cu excepția pisicilor albe.
  7. Toate pisicile portocalii sunt tabbies, dar nu toate tabbii sunt portocalii
  8. Toate tabbii de ghimbir nu au strat solid portocaliu
  9. Durata de viață a pisicilor Orange Tabby depinde de rasa lor particulară și nu de modelele de acoperire. Speranța medie de viață a pisicilor Orange Tabby este de 10-16 ani
  10. Portocalii tabbies iubesc mâncarea și sunt adesea obezi și leneși.
  11. Mai mult de 75% din pisicile portocalii sunt masculine. Aceleași statistici reprezintă calicosul feminin
  12. Winston Churchill deținea o pisică Orange Tabby numită Tango. Churchill era cunoscut că are o mare afecțiune pentru feline.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Totul despre pisicile orange tabby