Câți ani este pisica mea în anii pisicilor?

Pisica mai mare si pisoi pe canapea gri

Este cunoscut fapt Pisicile se dezvoltă și îmbătrânește rapid. În timp ce dorim ca pisicile noastre și pisicile adulte să poată trăi atâta timp cât noi, pisicile se dezvoltă diferit decât oamenii. De exemplu, cu vârsta de 1 an, pisoii sunt la fel de maturi ca un copil uman de 15 ani, în timp ce o pisică de patru ani este în primă din viața lor ca fiind echivalentul unui om în vârstă de 32 de ani.

In timp ce Maturitatea rapidă a pisicilor poate fi șocant, chiar relativ Pisici de lungă durată Nu trăiți atâta timp cât ne-ar plăcea. Pe partea plus, vârsta relativă a pisicilor poate depinde de factori, inclusiv genetică, dietă, stil de viață și îngrijire veterinară. Deși proprietarii de pisici nu pot controla mult când vine vorba de ereditate, putem face alegeri pozitive pentru animalele noastre de companie atunci când vine vorba de ceilalți factori.

01 din 04

O viață de viață variază în funcție de stilul de viață și de genetică. Cu o sănătate optimă și gene bune, un bine hrănit și bine exercitat Cat numai pentru interior va trăi de obicei mai mult decât pisicile în aer liber. Potrivit SPCA, durata medie de viață pentru pisicile de interior este de 13-17 ani. Cu acel moment, Pisici în aer liber de obicei trăiesc mai mult decât strălucirea și feratele. În timp ce aceasta este pur și simplu media, există întotdeauna excepții de la fiecare regulă.

  • 02 din 04

    S-ar putea să vă întrebați cum este determinată exact o vârstă aproximativă a pisicii. Poate că ați luat o pisică rătăcită pe care ați hrănit-o timp de câteva săptămâni și sunteți curioși cât de veche este pisica și ce să caute. În timp ce se uită la a dinții de pisici este adesea un indicator bun, nu este o metodă necorespunzătoare. Din acest motiv, veterinarienii preferă să examineze întreaga pisică. În plus față de căutarea uzurii de-a lungul dinților, veterinienii vor examina pentru orice semne de nor la lentilele ochilor. Ei vor verifica, de asemenea, semne de probleme de îngrijire, deoarece pisicile mai mari pot fi mai puțin temeinoase datorită problemelor dentare sau creșterii în greutate. Laboratorul poate prezenta modificări ale funcției de organe care sunt mai frecvente cu vârsta (e.G. Boala renală sau hipertiroidismul). Țineți minte că medicul veterinar face o presupunere educată în ceea ce privește vârsta pisicii dvs. - nu există o modalitate specifică de a determina o vârstă specifică, dacă ziua de naștere este cunoscută.

  • 03 din 04

    Puteți înțelege mai ușor dezvoltarea pisicii dvs. dacă aveți o idee generală despre vârsta lui în anii umani.

    Variabile cum ar fi genetica, dietă, Mediu și acces la îngrijirea medicală preventivă de rutină poate modifica vârsta umană comparativă a pisicii dvs. Deși este posibil să nu aveți niciun control asupra eredității pisicii, aveți opțiuni pentru controlul celorlalți factori care controlează procesul de îmbătrânire a pisicii dvs.

  • 04 din 04

    Organizația internațională de îngrijire a pisicilor a creat o metodă exactă pentru ca oamenii să învețe vârsta comparativă a pisicii lor în anii umani printr-o diagramă de conversie. De asemenea, au creat orientări specifice pentru clasificarea felinelor în etapele de viață și, recent, au adăugat două suplimentare Etapele de viață, care în mod eficient "Împrumută" ceva timp de la o singură etapă și adaugă-o la altul:

    1. Pisoi, de la naștere până la șase luni
    2. Junior, de la șase luni până la doi ani
    3. Prime, de la trei ani la șase ani
    4. Matur, de la șapte la 10 ani
    5. Senior, de la 11 la 14 ani
    6. Geriatric, de la 15 ani și mai mult

    Utilizați graficul de conversie a vârstei pisicii pentru a determina cu ușurință vârsta aproximativă a pisicii în anii umani.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

    Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Câți ani este pisica mea în anii pisicilor?