American shorthair cat: informații, caracteristici și fapte

American Shorthair Cat: informații, caracteristici și fapte

Poate citiți acest articol pentru că căutați o felină bine rotunjită. O pisică care este amenințătoare, adorabilă, prietenoasă și are un ochi rapid pentru pradă. Nu căutați mai departe, pe măsură ce vă prezentăm la unul dintre cele mai versatile animale de companie din lume. Distribuitorul american pisica este afectuoasă, Adaptabil la medii noi și vă va proteja casa de la șobolani și de ocuparea șoarecilor. Această rasă de pisică este, de asemenea, pusă înapoi și este ușor de întreținut. Haina lor frumoasă și plină de culoare îi face să iasă din colegii lor. Curios să afle mai multe? Citiți de-a lungul timpului pentru a afla mai multe despre această rasă intrigantă de pisică.

Pisica americană de scurtă durată situată pe podea

Istoria pisicii americane de scurtă durată

Europenii care s-au mutat în America de Nord în 1620 au adus cu ei preotul american Shorthair. Aceste feline de mare au fost cunoscute pentru vânătoarea lor, precum și abilitățile lor de a prinde rozătoare, în special șoareci. Aceste calități au fost utile pentru coloniștii europeni pe navele lor încărcate cu șobolani și, ca atare, le-au făcut să aprecieze și să stimuleze membrii echipajului. Mulți cercetători cred că aceste feline s-au strecurat la bordul celui mai devreme în lumea nouă. Erau pe navele care au transportat migranții către Virginia, descoperitorii spanioli la Florida și Vikingii până la Newfoundland. Odată ce au sosit în America, au început să se reproducă, iar peste această perioadă au dezvoltat caracteristici care au diferențiat felinele ca pisici americane originale. Titlul "American Shorthair" a fost folosit în 1966 ca o modalitate de a distinge aceste pisici de la alte feline de spandire interne. Salele de scurtare americane sunt clasate pe locul șase pe lista celei mai cunoscute rase de feline.

Fapte rapide despre pisica americană de scurtă durată

Acum că știm originea acestei faimoase rase de feline, să cunoaștem câteva fapte rapide despre acest animal remarcabil.

  • Personalitate: Sunt inteligenți, calme și ușor-merge. Pisicile nu sunt vocale sau prea tare. Aceste atribute le fac o potrivire perfectă pentru case sau familii cu alte animale de companie și un mare partener pentru persoanele care stau singure.
  • Soiuri: Avem optzeci de tipuri cunoscute. Cele foarte populare sunt tabby, Tortoiseshell, stambă, și solid.
  • Greutate: Greutatea unui sportului american variază. Cu toate acestea, pisica de sex masculin poate cântări de la unsprezece la cincisprezece kilograme, în timp ce femeia cântărește între șase până la douăsprezece kilograme.
  • Speranța de viață: Viața de viață a lui American Shorthair Calico este între cincisprezece până la douăzeci de ani.
  • Culoarea stratului: Tabby-ul american de scurte are o haină groasă și scurtă. De asemenea, aceste pisici au modele diferite și au mai mult de șaizeci de culori, inclusiv smântână, argint, maro, negru, cameo, auriu și alb.
  • Aspect: Shorthairul american negru are un corp muscular, obrajii plini, cap mare și picior gros. Din nou, ei au construit cu putere, care sperie majoritatea rozătoarelor.
  • Naștere: În medie, ele dau naștere la cinci până la șase pisoi. După livrare, pisoiul american Shorthair ar trebui să fie alimentat corect cu mese care conțin substanțe nutritive potrivite pentru a le permite să se dezvolte și să rămână sănătoși.

American Shorthair Kitten

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Sănătate

Ele sunt în general energice și sănătoase, dar ele sunt vulnerabile la anumite boli la fel ca orice altă rasă inimă. Unele feline americane de spargere au, de-a lungul anilor, a dezvoltat cardiomiopatie hipertrofică. Aceasta este îngroșarea neobișnuită a zidurilor inimii pisicii. Dacă această condiție este lăsată netratată, aceasta poate duce la paralizia membrelor și la insuficiența cardiacă. În afară de aceasta, fața plană a acestei rase le face să fie fără apărare împotriva problemelor respiratorii și oculare. Genetic, sunt predispuși la guma și gura. Unele sunt vulnerabile la infestații virale sau bacteriene, cum ar fi calicivirus, rabie, panleuokenia și rinotraheită. Acest lucru este evitat prin vaccinare.

Hrănire

Pisicile pot fi amelioratori pretențioși; Ca atare, este esențial să alegeți cu atenție mâncarea potrivită care să se potrivească gustului lor, precum și să-și îndeplinească cerințele nutriționale. America Shorthair Calico este un carnivor; Astfel, au nevoie de o masă bogată în proteine ​​pentru a-și construi mușchii slabi. Prin urmare, dieta pentru felinele de spargere a Americii ar trebui să conțină cel puțin șaptezeci la sută de proteine ​​de înaltă calitate și ar trebui să fie din surse naturale. De asemenea, evitați hrănirea acestei rase cu prea mulți carbohidrați. Pisicile americane de scurtă durată sunt așezate înapoi; ca atare, ele nu se mișcă și acest lucru crește riscul de a deveni obezi. Deci, tăiați carbohidrați. În afară de aceasta, alegeți produsele de pe rafturile care au o mulțime de umiditate.

American Shorthair Pisica situată și căutați

Îngrijire

Ei au o haină densă care necesită periaj frecvente pentru a scăpa de părul mort. Combingul regulat ajută, de asemenea, la eliberarea uleiurilor cutanate, care este vitală pentru păstrarea modelului strălucitor, precum și a prevenirii mâncării, a pielii uscate. Unghiile acestor feline ar trebui să fie tăiate de două ori într-o lună. Utilizați o cârpă curată pentru a șterge, în special colțurile ochilor lor, de a elimina orice descărcare uscată sau umedă. Urechile trebuie să fie frecate săptămânale cu un prosop moale umezit și amestecat cu oțet de apă și cidru. De asemenea, asigurați-vă că cos de gunoi este în stare bună și întotdeauna curățată. În cele din urmă, spălați apa și bolurile alimentare în fiecare zi. Dați-vă apa proaspătă și curată pentru a le menține hidratate pe tot parcursul zilei.

Îngrijirea

Pisicile americane shorthair iubesc să fie tratate ca Royals. Ei în mod normal se migrează foarte bine ca de asemenea, nu trebuie să le baieze adesea. Cu toate acestea, atunci când le baieți, utilizați un șampon de clasă felină. Acest lucru este necesar deoarece șamponul de grad de oameni are substanțe chimice care cauzează deteriorarea stratului de păr și a pielii. Pisicile au un nivel mult mai scăzut al pH-ului, spre deosebire de oameni. Al lor dinții ar trebui să fie bruște ușor și zilnic pentru a evita boala parodontală. Evitați utilizarea periuțelor de dinți sau a pasta de dinți de dinți, deoarece curățarea dinților pisicilor dvs. vor le face rău. În plus, este recomandabil să vă păstrați tabby-ul american de scurtă durată în interior. În cazul în care doriți să ieșiți cu felina dvs., folosiți un sunblock ușor pentru a acoperi locul chel pe haina de păr pentru a împiedica să se rătăcească.

Postări asemănatoare: Peruta de dinți de pisică și Pastă de dinți de pisică

Temperament

Sunt afectuoase, prietenoase și rapide cu familia lor umană. Pisicile americane de scurte nu sunt solicitanți de atenție. De asemenea, ei se simt rar plictisit cum pot face față fie singuri și iubesc să se distreze. Aceste rase de pisici sunt cursanți de instruire, rapid și gata să se adapteze la medii noi. Ele sunt sociabile și iubesc să se joace cu alte animale de companie. Mai mult, sunt foarte curioși, și din cauza originii lor ca vânători, ei iubesc să exploreze împrejurimile noi până când sunt siguri că sunt în siguranță sau nu sunt rozătoare în jur.

American Shorthair pisică minciună

A rezuma

În concluzie, pisica americană de scurtă durată are o istorie vibrantă. A trebuit să îndepărteze nava Explorerului. Când au trebuit să lupte cu șoarecii să supraviețuiască și să prindă șobolanii pentru a obține respectul europenilor. Odată ajuns în America, au trebuit să se potrivească, să protejeze casele coloniștilor din invazia rozătoarelor și să dezvolte noi trăsături pentru a le distinge de cealaltă Feline domestice. Fiecare pas al drumului, ei s-au dovedit a fi determinate, grijulii, rezistenți și loiali. Atribute care le face ideale pentru orice gospodărie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » American shorthair cat: informații, caracteristici și fapte