Maine coon cat: informații de rasă de pisici, caracteristici și fapte

Maine Coon Cat

Cunoscut pentru straturile lor semi-lungi și Natura afectuoasă, Maine Coon este una dintre cele mai populare și mai iubite pisici din America, astăzi. De la originea acestei pisici frumoase, până la îngrijirea noului dvs. membru al familiei, am scăpat în lumea uneia dintre cele mai loiale pisici pentru a vă aduce Ghidul complet de coaon Maine.

Istoria pisicii Maine Coon

Originile pisicii Maine Coon sunt în mare parte dezbătute, deși este, în general, acceptată că pisica este o rasă veche care a fost crescută în Statele Unite. Este teoretizată că pisicile au venit cu navigatorii în timpul colonizării Americii. Pisicile cu părul lung au fost apoi împerecheate cu rasele locale scurte, ceea ce au dus la pisici mai mari, care erau mult mai robuste. De asemenea, au păstrat hainele semi-lungime și cozile bushy, care pot reaminti cu ușurință privitorilor unei coadă de raton.

Deoarece perechile dintre localnici și mașinile de migranți au fost aleatoare, avem acum plăcerea de a putea vedea coaonul Maine într-o varietate de modele și culori, deși toate tipurile și modelele sunt capabile să reziste la temperaturile de iarnă rece Maine. Abilitatea lor naturală ca fiind mouse-uri, care probabil provine din timpul lor la bordul navelor au însemnat că au fost încurajați și păstrați pe terenuri agricole pentru a scăpa zonele locale de șoareci și șobolani. Bineînțeles, aceste pisici mari au fost recunoscute în curând pentru frumusețea lor, loialitatea și natura afectivă, care a câștigat peste inimile localnicilor care au ales apoi să se umoare și să-și spună coroanele, înainte de a le păstra ca animale de companie. Acest lucru a asigurat că numerele acestei rase sunt încă relativ scăzute comparativ cu multe alte tipuri comune de feline.

Alte povești în jurul originii COnului Maine includ creșterea pisicilor domestice cu ratonii, care este puțin probabil, cu posibilă, pe o perioadă prelungită de timp. Între timp, unii susțin că Marie Antionetă a adus-o Pisicile turcești Angora în timp ce fuge de țară, care apoi a crescut cu pisicile domestice din America. În cele din urmă, una dintre cele mai vechi ipoteze este că, în timpul explorarii noștri în 11a secol, marinari au adus Pisicile norvegiene care, în cele din urmă, dezvoltat în timp pentru a deveni COON Maine, știm și iubim.

În ciuda dezbaterilor asupra originilor COON Maine, este, în general, convenit că aceste pisici sunt o adăugare binevenită în SUA, precum și modul în care au provenit din Maine. În timp ce partea "COON" ar putea fi datorată căpitanului Charles Coon, încrucișarea ratonului sau pur și simplu faptul că poveștile lor minunate, înfricoșătoare reamintesc populației de ratonii. Indiferent de ce, putem concura cu toții că acestea sunt într-adevăr frumusețe frumoase pentru a avea în jurul casei.

Prima lucrare scrisă care menționează această pisică iconică este în Frances Simpson Cartea Cat (1903), care include un întreg capitol despre rasă. Frances însuși deținea mai mulți console Maine - deși le-a referit ca "Maines" - și a remarcat că adesea atârnă în jurul porturilor din zonă, căutând cina lor.

Mainele au fost încheiate în mod regulat într-un târg local din anii 1860, cu fermierii care au dat premii pentru cea mai bună pisică Maine Coon și acest lucru dezvoltat în cele din urmă în grupurile naționale au fost introduse în emisiuni naționale la sfârșitul anilor 1800. Din păcate, după o lungă perioadă de timp domnișoare în rasele de top în timpul anilor 1900, rasa a scăzut în popularitate datorită introducerii altor rase cu părul lung. Declinul a fost, de fapt, atât de sever încât rasa a fost considerată dispărută (deși aceasta a fost considerată o măsură drastică care nu a fost în întregime necesară).

Din fericire, nu mult timp după această veste proastă, a fost creată clubul central de pisici Maine, care a cultivat pisicile existente și a crescut încă o dată popularitatea mainei. Acesta a fost acest club care a introdus standardele care sunt încă ținute în această zi, pentru a menține corect rasa în timp. Totuși, până la mijlocul anilor 1970, Asociația Fancierului Cat a înregistrat în cele din urmă pisica ca o rasă recunoscută. Astăzi, coaonul Maine reprezintă cea de-a treia pisică cea mai populară din SUA și este o pisică oficială de stat din Maine.

Fapte rapide despre pisica coaonului Maine

Cu o istorie atât de bogată, nu este greu să vedem de ce există atât de multe povestiri și fapte interesante care înconjoară coon de maine mereu popular. Am rotunjit o listă cu unele dintre cele mai fascinante fapte despre această frumoasă felină, de mai jos.

  • Ei cu siguranță nu fac mici

Coons Maine sunt totul despre a fi "lent și constant" - aceste pisici pot dura până la cinci ani pentru a crește la întregul lor potențial și nu cresc doar! Ajunși până la 12 kg (sau 26 delburi), majoritatea coasurilor maine tind să scadă cântarele la aproximativ 8 kg (17lbs, aproximativ) și pot deveni adesea la aproximativ un metru în lungime! Sunt, de asemenea, cunoscute pentru cozile lor incredibil de lungi. De fapt, unul dintre standardele de rasă este că coada lor ajunge la umeri, în termeni de lungime, când este împinsă peste spate.

  • Originile lor sunt în mare parte necunoscute

După cum sa menționat mai sus, există cu siguranță câteva povestiri interesante atunci când discutăm originea COON Maine. Unii cred că au venit peste ocean cu Vikingii, în timp ce alții îi asociază cu Marie Antionetă sau chiar căpitanul Coon, care ar fi putut fi motivul pentru numele lor. Desigur, nu există nici o modalitate de a fi sigur de locul în care a provenit Coon Maine, altele decât se crede că au călătorit din Europa și au fost împerecheate cu pisicile locale, domestice.

  • Sunt foarte vocali

De fapt, proprietarii de coanică Maine menționează adesea că se simte că au o conversație plină cu pisicile lor! Maines deseori chirrup, Trill, Miaow și Purr, împreună cu multe alte sunete diferite care nu au încă un nume specific. Acest vocabular larg tinde să facă pentru câteva momente interesante între animalele de companie și proprietarii lor.

  • Mulți console Maine au polidactilism

Polidacilismul, pentru cei care nu au prins câteva din fotografiile virale care merg în jurul Web, este atunci când cineva sau ceva se naște cu mai multe degete decât este obișnuit în machiajul genetic. Cu alte cuvinte, pisicile care sunt polizactil au degetele de la picioare! Aparent, până la 40% din consolele originale Maine au fost poliditactil, deși acest număr a scăzut în timp, eventual datorită lipsei de încrucișare, deoarece numerele au fost controlate prin intermediul steriling și spaying.

De asemenea, sa sugerat că motivul pentru degetele lor suplimentare ar fi trebuit să le ajute să meargă prin zăpadă, inițial. Deoarece nevoia lor de a urca prin climă rece a scăzut, așa are și numărul de console maine cu polidacilism.

Din nefericire, CFA și crescătorii obișnuiți au decis, de asemenea, că acest format genetic rar este considerat nedorit și, ca atare, nu va accepta niciun fel de polidacilism. Acest lucru a condus, de asemenea, la o scădere a numerelor din pisicile polidacale.

  • Maine Coon a fost prima pisică care a fost clonată, comercial

Atunci când un coaon Maine numit "Little Nicky" a murit în 2004, la vârsta de 17 ani, proprietarul ei a fost atât de distras încât a plătit 50.000 de dolari unei companii pentru a-i clonase pisica iubită. ADN-ul lui Nicky a fost plasat într-o celulă de ouă, care a fost apoi implantată într-o mamă surogat care a dat naștere la clona. Sa raportat că proprietarul a fost foarte mulțumit de rezultatele, deoarece noul pisoi avea marcaje similare la original și presupus că avea același temperament și personalitate. Acestea fiind spuse, compania care a produs aceste rezultate a încetat de atunci să se tranzacționeze din cauza dificultăților financiare și a liniei lor controversate de muncă.

  • Sunt super-prietenoși

Giganții blânzi ai lumii pisicilor, coaonul Maine este adesea denumit pisica proprietarului câinelui, datorită prieteniei lor, dorința de a fi în jurul familiei și inteligența ușor de tren. Îi place să interacționeze cu oamenii, jucând făcute și unii au fost chiar cunoscuți să meargă pe o lesa. Dacă v-ați simțit vreodată blocat între dorește independența unei pisici și loialitatea unui câine, COON Maine este probabil să fie cea mai bună pisică pentru tine.

  • Coons Maine sunt bebeluși de apă totală

Spre deosebire de cele mai multe pisici, coroanele Maine sunt cunoscute pentru apa iubitoare. Majoritatea proprietarilor de pisici din această rasă învață rapid să-și păstreze ușa de baie atunci când este timpul pentru o înmuiere lungă, altfel, vor ajunge cu un oaspete neinvitat. Este teoretizată că motivele pentru aceasta sunt că blana lor densă și capacitatea incredibilă de a înota înseamnă că nu au nici un motiv să se teamă de apă, ca niște pisici care se luptă cu înotul. Ca atare, Coons Maine au o reputație pentru a juca cu apa lor și bucurați-vă de o înot blândă în orice apă destul de adâncă.

  • Ele sunt adaptabile și versatile

Am vorbit deja despre modul în care coaonul Maine este mare cu apă, dar știai că sunt construite și pentru a gestiona peisajele la rece și încărcate? Blana lor groasă, înfricoșătoare este aproape impermeabilă, iar labele largi sunt minunate pentru a se deplasa peste zăpadă. Perfect pentru maine și statele din nordul SUA, aceste pisici au fost cunoscute pentru a-și agita blana liberă de apă, în același mod ca câinii după o baie.

  • Coons Maine nu au o colorare specifică

Spre deosebire de multe rase de pisică în CFA, COON Maine poate veni într-o varietate de culori, inclusiv cele cu marcaje de tabby, ghimbir, alb-negru și multe alte combinații. De fapt, CFA se acceptă până la 75 de culori diferite de COON Maine! Principalele standarde pentru includerea cu Asociația Fancierului Cat includ urechi tufted, o construcție solidă și un corp "complet proporțional" - ceea ce înseamnă că nici o parte a pisicii nu ar trebui să se stingă deasupra restului.2

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Maine Coon Feline

Sănătate

Ca majoritatea raselor pedigree, coaja Maine suferă de unele tulburări genetice care variază de la pisica la-pisică. În timp ce majoritatea consiliilor Maine sunt fericite și sănătoase, două probleme cunoscute din rasă sunt:

  • Cardiomiopatie hipertrofică de feline (HCM)

Acest lucru provoacă mușchii din pereții inimii să se îngroaie, ceea ce duce la probleme cu circulația și scăderea eficienței inimii. Cauzele sunt necunoscute, dar pot fi găsite în rasele pedigree. Medicamentul poate ajuta la prelungește durata de viață a pisicii dvs., dar, din păcate, nu există nici un tratament cunoscut pentru HCM în acest moment.

  • Displazie de șold

Acest lucru se întâmplă atunci când mingea șoldului, bazată pe partea superioară a picioarelor pisicii, nu se potrivește cu siguranță în articulația care poate fi găsită în jurul pelvisului. Displasia este oarecum rară în pisici, deși poate să apară din timp în timp cu unele rase. În funcție de cât de mult a progresat displazia, pisica dvs. poate fi tratată ca un ambulator sau necesită o intervenție chirurgicală. Astfel, este extrem de important să vedeți un medic veterinar cât mai curând posibil dacă observați orice simptome cum ar fi scăderea activității, lamele sau scăderea intervalului în mișcare în jurul zonei de șold.

  • Rinicile polichistice

Acesta este locul în care rinichii dezvoltă chisturi multiple, mici, care pot provoca insuficiență renală (în imposibilitatea de a filtra deșeurile din sânge). Simptomele rinichilor polichistici nu apar adesea până când această boală progresivă nu a devenit foarte periculoasă. Dacă observați că pisica dvs. suferă de a pierderea poftei de mâncare, urinare excesivă, pierdere în greutate sau vărsături Este esențial să le duceți imediat la un veterinar pentru a le ajuta să combată această boală.

  • Atrofia musculară spinală

Aceasta este o tulburare scheletică care afectează membrele și coloana vertebrală a suferinței. În timp, trunchiul și atrofia membrelor și devin mai slabe. Deși există câteva modalități de a gestiona această boală și de a prelungi durata de viață a pisicii tale, este, din păcate, netratabilă.

Cei mai mulți crescători de reputați vor fi testat pisicile pentru aceste boli înainte de reproducere și ar trebui să vă ofere dovezi ale unor astfel de examinări. Există, de asemenea, unele teste disponibile pentru pisoi, pentru pacea minții, care verifică sângele și ADN-ul general al felinei pentru a sugera probabilitatea de a deveni bolnavi. Bineînțeles, toate animalele de companie - la fel ca toți copiii - pot ajunge să cadă rău prin vina nobodies și acest lucru ar trebui să fie luat în considerare atunci când vă gândiți la următoarea dvs. adăugare față de familie.

Hrănire

Coon Maine este o pisică mare și, ca atare, vă puteți aștepta să solicitați o cantitate mare de alimente pentru a-și salva apetitul! Este important să păstrați aceeași rutină pe care crescătorul a început, când se uită la obiceiurile de hrănire ale pisicii dvs., pentru a se asigura că nu există probleme de stomac în urma adoptării. Dacă vă decideți Schimbați dieta pisicii tale, Sau schimbați rutina pe care au stabilit-o, este important să faceți aceste schimbări pe o perioadă mai lungă de timp, adăugând treptat alimente diferite sau urmând un model similar cu originalul, pentru a nu vă confunda pisica sau pentru a le face să aibă o prostie tum. Dacă urmați acești pași, dar găsiți că prietenul dvs. Feline se luptă încă cu sistemul lor digestiv, este o idee bună să contactați medicul veterinar pentru a exclude orice motive sinistre din spatele acestui lucru.

Coons maine mai vechi, ca toate pisicile superioare, sunt mult mai fusier decât omologii lor mai tineri. Dacă vă luptați să vă distrați mugurile de gust ale pisicii, încercați să le hrăniți mai mici, mai regulat pe tot parcursul zilei. Mâncarea proaspătă va mirosi și va gusta mai atrăgătoare pisicilor mai mari și vor fi, prin urmare, mult mai probabil să fie mâncate. Din nou, dacă observați pisica pierzând în greutate sau se luptă cu mâncarea lor, adresați-vă medicului pentru o verificare, pentru a vedea dacă există altceva care provoacă acest lucru.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru pisici umede

Îngrijire

Ca și în cazul tuturor animalelor, coroanele Maine necesită dragoste, atenție, alimente proaspete și apă și un interes real în adăugarea lor la familia ta. Coons poate deveni uneori puțin matematică, deoarece blănurile lor lungi și natura aventuroasă tinde să le conducă în unele situații destul de lipicioase (uneori destul de literalmente!) - mai multe detalii despre îngrijirea coșului dvs. Maine sunt date, mai jos.

Veți avea nevoie, de asemenea, să păstrați cutia de gunoi curată până la punctul de a fi aproape steril- Majoritatea pisicilor sunt agresive despre unde merg la toaletă, iar Coons Maine nu sunt diferite. Nu așezați tava de gunoi în apropierea alimentelor, deoarece aceasta este o modalitate de a împiedica să-i folosească gunoiul, deoarece pisicile nu vor merge la toaletă oriunde este de așteptat ca mâncarea lor să fie. În mod similar, ei nu își vor mânca mâncarea dacă tava lor de gunoi este prea aproape.

În legătură cu o postare: Cea mai bună cutie de gunoi de pisică

Bineînțeles, pisicile care trăiesc în interior tind să aibă o durată de viață mai lungă (până la 15 ani, comparativ cu 9 ani pentru pisici în aer liber). Acest lucru se datorează faptului că în aer liber deține multe amenințări la adresa pisicilor, inclusiv mașini, câini și coioți, fiind furate de cei care vor să-ți ia animalul frumos pentru ei înșiși. Nu uitați de Microchip pisica ta, În cazul în care se pierd. În cele din urmă, dacă decideți să lăsați pisica dvs. să exploreze în aer liber, asigurați-vă că le-ați vaccinat și nu neglijați să obțineți fotografiile de rapel, în fiecare an.

Îngrijirea

Coanul Maine este cunoscut pentru blănurile lor frumoase, lungi, înspăimântătoare și asta înseamnă că vor avea nevoie de mai multă îngrijire decât omologii lor cu părul scurt. Este o idee bună să vă îngrijim pisica de la o vârstă fragedă, astfel încât să se obișnuiască cu peria și apa. După cum sa menționat mai sus, majoritatea consoanelor Maine nu deranjează apă - dar asta nu înseamnă că ei doresc în mod necesar să se înmoaie în baie! Dacă nu sunt dornici, încercați să utilizați doar o baie superficială, cu apă caldă (dar nu fiert), care ar trebui să-i ajute să le ușureze în experiență. Nu spălați niciodată fața animalelor și urechilor - nu numai că veți ajunge cu un animal de companie foarte nefericit, puteți provoca și unele daune grave.

În legătură cu o postare: Cel mai bun șampon de pisică

Maine Coon Pisica rasa

Veți vedea cele mai multe beneficii de rutinele dvs. de îngrijire dacă le periați de două ori pe săptămână. Acest lucru va ajuta la distribuirea uleiurilor în jurul blănurilor lor și menținerea acelui strat superb. Nu uitați să fiți mai blând în jurul zonei lor de stomac - dacă vă luptați să eliberați niște noduri în blană, încercați să utilizați un bebeluș, deoarece acest lucru poate ajuta uneori să slăbiți orice încurcături. Ar trebui să fiți, de asemenea, în căutarea oricărui poo din stânga pe coada lor (Hei, se întâmplă! Există cu siguranță câteva căderi de a avea o coadă atât de plină) și să fie sigur că o eliminați imediat dacă observați orice. Dacă le vedeți, ridicați o serie de perii diferite care sunt potrivite pentru diferitele tipuri de blănuri în jurul spatelui, stomacului, aseurterilor, coada și urechilor - acest lucru vă poate salva o mulțime de probleme pe termen lung.

Nu uitați să vă spălați dinții pentru a-și menține dinții și gingiile lor sănătoase și pentru a da unghiile lor la fiecare câteva săptămâni - ceea ce este deosebit de important dacă sunt pisici interioare. Dacă observați evacuarea în jurul ochilor, ștergeți ușor acest lucru cu o cârpă umedă și caldă.

În legătură cu o postare: Cea mai bună periuță de dinți de pisică

Temperament

Conele Maine sunt familiare, prietenoase și fantastice de familie. Cunoscut sub numele de giganți și lei blând cu inima unui miel, aceste creaturi iubitoare iubesc să vorbească departe de proprietarii lor și pot fi foarte jucători. Proprietarii de console Maine menționează că pot juca preluarea cu pisicile lor sau chiar pot să le ia pe o lesă!

Datorită naturii lor amiabile, aceste pisici sunt perfecte pentru aproape orice familie. Acestea fiind spuse, ca toate animalele, ei necesită o mulțime de atenție și iubire și se dezvoltă într-un mediu în care sunt îngrijiți în mod corespunzător. Ele pot fi văzute ca fiind destul de nevoiașe, deși o pisică care primește o mulțime de atenție se va simți de obicei confortabilă să vină pentru o plimbare sau să plece când se simt ca ea. Unii proprietari de coaon se luptă cu nevoia pisicii lor de a fi în jurul lor, adesea plângând că pisica lor le urmează ca o umbră. Desigur, acest lucru este de așteptat cu majoritatea pisicilor - deși pretind că sunt mai degrabă în privința afecțiunii față de proprietarii lor!

Aceste feline sunt fantastice pentru a fi în jur și ar trebui să fie tratate cu dragoste și respect în orice moment - într-adevăr, consolele Maine se dezvoltă într-un mediu care îi provoacă capacitatea fizică, precum și capacitatea lor mentală.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Paturi de pisici încălzite
Culaje de pisică
Costume de pisici
Uși de pisici
Pointers laser pentru pisici
Cutii de gunoi de pisici
Cat condos pentru pisici
CAT Fereastra de ferestre
Pisica de gunoi
Jucării de pisici interactive

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Maine coon cat: informații de rasă de pisici, caracteristici și fapte