Dezvoltarea pisicilor în primele șase săptămâni

Pisoi care se uită la camera

Primele șase săptămâni importante într-o viață de pisică vor face mult pentru a determina personalitatea și caracterul său pentru tot restul vieții sale. Această perioadă este extrem de importantă pentru Sănătatea pisoiului de dezvoltare.

Pisicile foarte tinere sunt susceptibile la mai multe amenințări grave, cum ar fi purici și infecții respiratorii superioare (URI), care, atunci când sunt combinate cu alte probleme pot duce la Sindromul de pisoi de scădere (FKS), o condiție gravă și adesea fatală. FKS este mai des găsit cu așternut de pisici rătăcite și ferate, deci dacă vă aflați într-un Kitten Foster Situația, acei pisoi ar trebui să fie ținute departe de alte pisici din casă până când toți au fost verificați cu o boală transmisibilă.

Pisicile nu vor crește niciodată din nou la rata remarcabilă pe care o realizează în această perioadă și de a vedea schimbările în dezvoltarea lor de la o săptămână la săptămână este o experiență incredibilă.

Saptamana 1

În prima saptamana, ta Kitten nou-născut este o fabrică mică de procesare a alimentelor. Iată ce să așteptați:

  • Pisoiul se va concentra pe hrănire și creștere. Va dubla greutatea la naștere în această săptămână.
  • Alte schimbări fizice au loc care vor deveni mai evidente în curând.

Săptămâna 2

Pisoiul dvs. își continuă creșterea la o rată uluitoare, cu cel puțin 10 grame pe zi. Aceste schimbări apar și:

  • Ochii lui vor începe să se deschidă și vor fi complet deschisi la vârsta de 9 până la 14 zile. Toți ochii pisicilor sunt albastri și vor rămâne astfel timp de câteva săptămâni. Viziunea va fi încețoșată la început. Ca elevii pisicilor nu se dilau și se contractă cu ușurință, vă protejează pisoiul de la lumini strălucitoare.
  • Kitten`s simtul mirosului se dezvoltă și se va strica chiar la mirosurile necunoscute.
  • S-ar putea să fiți în stare Determinați sexul pisicilor de această dată. Nu fi prea sigur, chiar și veterinari uneori face greșeli așa devreme.

Săptămâna 3

Pisoiul are multe schimbări:

  • Canalele de urechi vor fi complet deschise.
  • Pisicile pot elimina în mod voluntar acum, deoarece sistemul digestiv dezvoltă.
  • Ei vor începe socializa acum unul cu altul și cu oamenii și vor dori să-și exploreze împrejurimile un pic.

Săptămâna 4

Venind într-o lună, pisoiul arată aceste caracteristici:

  • Percepția profunzimii sa dezvoltat.
  • Sentimentul de miros este pe deplin dezvoltat.
  • Dinții de copii vor începe să arate.
  • Kittens învață să meargă fără să se împiedice.
  • Ei vor interacționa mai mult cu littericuleze, chiar și până la formarea "alianțelor" care pot sau nu pot fi bazate pe gen.

Săptămâna 5

După o lună absolvenții pisicilor la noi experiențe;

  • Pisicii pot fi introduși la Conserve de pisică de pisică Momentan. Alege o Brand de calitate de mâncare de pisică conservată, cu o sursă de carne numită ca primul ingredient (puiul este bun). Mulți crescători și salvatori vor hrăni această mâncare pisicii mamei, iar pisoii vor găzdui rapid să mănânce ceea ce mănâncă mama.
  • Pisicile pot să fie instruit în cutia de gunoi acum. Au nevoie de o cutie mai mică, separată, una care va fi ușor de accesat și de ieșire, cu doar un centimetru sau două de gunoi.
  • Deoarece experimentul copiilor umane prin degustarea totul, așa că va fi pisicile. Evitați ingestia lor de substanțe nocive prin utilizarea unui așternut natural, cum ar fi unul realizat din jetoane de porumb, hârtie sau lemn. Nu folosiți niciodată gunoi de argilă.

Săptămâna 6

Socializarea unui pisoi La această vârstă va face toată diferența în lume personalității și interacțiunii sale cu oamenii ca pisici adulte. Aici sunt repere importante în a șasea săptămână:

  • Pisicile pot rula, săi, să salve și să se distreze și pe observatorii lor umani fără sfârșit. La fel de repede ei pot adormi la picătură de o pălărie (crescând este o muncă grea), deci aveți grijă să nu-i lăsați să obosească.
  • Pisicile vor urma plumbul mamei lor în socializarea cu oamenii. Dacă are o relație confortabilă cu oamenii din viața ei, așa că va fi pisicile ei. Cu toate acestea, dacă pisoii nu sunt obișnuiți cu manipularea umană cu șase săptămâni, va fi un proces lung, lent, de a le instrui mai târziu, și, ca un adult, o astfel de pisică nu poate fi niciodată o "pisică de bord."
  • Salvatori de pisici ferate, dacă se confruntă cu un feral însărcinat sau un gunoi foarte tânăr, va Separați așternutul de la mamă (după spaying-ul ei) înainte de șase săptămâni pentru rezultate optime în sociația pisicilor pentru case noi.

Socializarea sfaturilor

Pisicile ar trebui să învețe la această vârstă că mâinile nu sunt pentru jocuri de joc sunt pentru păstrarea, mângâierea și hrănirea. Una dintre cele mai bune "jucării" pentru a învăța această lecție este o paie de băut de plastic. Îl puteți trage pe podea și urmăriți pisoiul o urmărește, apoi îl bateți puțin și lăsați-l să-l pună pe el și să "captureze". Bebelușul poate să se strecoare cu mândrie cu premiul înainte de a se stabili pentru a mușca pe ea. Plasticul este frumos și crocant și face un ajutor bun pentru dentiție, de asemenea.

Pisicile bine socializate și complet înțărcate pot fi pregătite pentru noile lor case pentru totdeauna în doar câteva săptămâni. Dacă ați așteptat pisicile dvs. să fie suficient de vechi pentru a adopta, probabil că veți fi destul de emoționați până acum.

Totuși. Amintiți-vă: "Toate lucrurile bune vin la cei care așteaptă."

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dezvoltarea pisicilor în primele șase săptămâni