Cât timp trăiesc pisicile?

Pisicile au co-amestecat cu oamenii de mii de ani. În acel moment, pisicile s-au înrăutățit în viața noastră ca fiind bine iubită și bine îngrijită pentru animalele de companie și membrii familiei.

În ceea ce privește cât de mult trăiesc pisicile, care depinde de mulți factori diferiți, pe care o vom trece în acest articol. Lifespanul mediu pentru pisici este de 15 ani, dar acest lucru variază de la pisica la pisică.

Să luăm o scufundare profundă în viața pisică.

Speranța de viață a pisicilor

Pisicile de viață au crescut din cauza progreselor semnificative în îngrijirea medicală veterinară. Cu mai mult accent pe îngrijirea preventivă, mulți părinți de pisici își mențin proactiv sănătatea și bunăstarea pisicii, ajutând pisicile să trăiască mai mult și mai sănătos.

Factorii care afectează speranța de viață a pisicilor

Iată factorii care afectează cât de mult va trăi o pisică:

Viața de interior

Pisicile interioare trăiesc mai mult

Pisicile care trăiesc în interior trăiesc în mod obișnuit mult mai mult decât cei care trăiesc afară. Lifespanul mediu al unei pisici interioare este între 14 și 20 de ani.

Pisicile interioare trăiesc mult mai mult decât pisicile în aer liber, cu o durată de viață medie de 14 până la 20 de ani.

Comparativ vorbind, pisicile interioare trăiesc în turul de lux. Ei nu trebuie să vâneze pentru mâncarea lor, să primească îngrijire medicală de rutină și sunt protejați pe deplin de pericolele în aer liber, inclusiv animalele sălbatice, plantele toxice și mașinile.

Cu toate aceste luxuri, totuși, pisicile interioare pot deveni leneși. Lazea în jurul valorii de toată ziua fără prea mult exercițiu poate duce la obezitate, care poate provoca probleme cronice de sănătate cum ar fi diabetul.

Living în aer liber

Pisicile în aer liber trăiesc vieți mai scurte

Pisicile care trăiesc în aer liber trăiesc în mod obișnuit vieți mai scurte decât prietenii lor de interior, cu durata medie de viață în jur de 5 ani.

Pisicile în aer liber conduc viața dificilă. Ei trebuie să-și găsească mâncarea, ceea ce poate fi rar. Ele sunt expuse unor condiții dure de mediu, trebuie să se confrunte cu animalele sălbatice și sunt în pericol de a mânca plante toxice sau de a fi lovite de mașini.

Pisicile în aer liber trebuie, de asemenea, să lupte împotriva altor pisici pentru a-și apăra teritoriul și pentru a proteja resursele, expunându-le la bolile infecțioase precum virusul imunodeficienței felinei. Pisicile în aer liber au de obicei vieți scurte, cu o durată medie de viață de 5 ani.

Ingrijire medicala

Îngrijirea medicală vă poate afecta pisica

Îngrijirea medicală de rutină nu va împiedica în mod necesar boala sau de a crește viața pisicii dvs., dar poate ajuta la păstrarea pisicii dvs. mai sănătoase pe parcursul vieții lor.

 

Îngrijirea medicală de rutină include vaccinări, prevenirea parazitului și examenele fizice. Desigur, primirea acestei îngrijiri nu va împiedica complet pisica să se îmbolnăvească.

Dar asta înseamnă că tu și medicul veterinar va fi capabil să gestioneze proactiv sănătatea pisicii tale și să-ți oferi pisicii cu cea mai bună îngrijire posibilă pe tot parcursul vieții sale.

Dietă

Factori dietetici în cât timp trăiește o pisică

Ce mănâncă pisica dvs. poate juca un rol în sănătatea și durata de viață pe termen lung. O dietă completă și echilibrată care îndeplinește nevoile individuale ale pisicii dvs. este esențială.

Pisicile sunt obligate de carnivore, ceea ce înseamnă că acestea necesită o mulțime de proteine ​​pe bază de animale în dieta lor. Altele decât proteinele pe bază de animale, pisicile au nevoie de diferite vitamine, minerale și aminoacizi esențiali ca taurina. Echilibrul nutritiv potrivit păstrează o pisică sănătoasă și poate promova o durată lungă de viață.

Cu atât de multe opțiuni și formulări de dietă disponibile (uscate, umede, înghețate), poate fi o provocare pentru a ști ce dietă să aleagă pentru pisica ta. Veterinarul dvs. vă poate ajuta să vă ghideze prin labirintul alimentelor de pisică și să recomande o dietă care va fi cea mai bună pentru pisica dvs. și nevoile lor individuale de sănătate.

Statutul neutru

SPAY și Chirurgia NEUTER are un efect asupra cât de mult o pisică trăiește

Indiferent dacă pisica dvs. este sau nu sterilizată, are un efect asupra speranței lor de viață. Pisicile care au fost sterile trăiesc de obicei trăiesc mai mult, mai sănătoase.

Pisicile care sunt spayed sau sterilizate tind să aibă vieți mai lungi decât cele ale pisicilor intacte. Spargerea și sterilarea scade riscul de a dezvolta boli de reproducere mai târziu în viață care ar putea scurta durata de viață.

Stare de sănătate

Starea sănătății și speranța de viață

Firește, starea de sănătate a pisicii dvs. joacă un rol în speranța lor de viață. 

Sănătatea bună este adesea echivalentă cu o viață lungă. Cu toate acestea, unele condiții de sănătate pot scurta o viață a pisicii. De exemplu, boala renală, care afectează pisicile mai mari, scurtează durata de viață, deoarece rinichii ajung în cele din urmă la punctul de a nu lucra deloc.

Din păcate, pisicile nu fac ușor să observăm când sunt bolnavi. Ei vor face tot posibilul pentru a-și ascunde durerea și disconfortul lor. Până când observați că ceva nu este corect, boala pisicii dvs. ar putea fi destul de avansată, făcând tratament mai dificil și mai scump.

Rasă

Rasa joacă un rol în determinarea cât de mult va trăi o pisică

Rasa pisica ta joacă un rol semnificativ în cât timp vor trăi. Pisicile mixte tind să fie mai grele și mai puțin susceptibile la condițiile ereditare.

Unele rase trăiesc foarte lungi. De exemplu, pisicile americane de scurte pot trăi până la vârsta de 15 până la 20 de ani, în timp ce pisicile din Birmane au o durată medie de viață de 16-18 ani.

În comparație cu pisicile pură, pisicile de rasă mixtă tind să fie mai grele și mai puțin susceptibile la boli ereditare, ajutând la extinderea duratei lor de viață.

Genetica

Un machiaj genetic al pisicii poate afecta durata de viață. De exemplu, genetica poate spori riscul unei pisici de a dezvolta cancer sau alte afecțiuni cronice de sănătate care ar putea scurta durata de viață.

Ce poti face?

Argint tabby pisica mănâncă alimente umede

În timp ce nu vă puteți schimba geneticele pisicii, există lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține pisica sănătoasă și potențială creșterea lor de viață.

Nu puteți controla genetica pisicii dvs., dar există lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta pisica să se bucure de o durată lungă de viață:

  • Hrăniți pisica dvs. o dietă sănătoasă.
  • Programați play-ul zilnic cu pisica dvs. pentru a le ajuta să fie activi fizic.
  • Păstrați-vă creierul pisicii ocupat cu îmbogățirea mediului, cum ar fi jucăriile de puzzle alimentare, ferestrele și condosurile de pisică cu spații de ascundere.
  • Păstrați pisica dvs. complet vaccinată și dați-vă PLA PLA și Prevenirea bifați.
  • Luați pisica pentru îngrijirea medicală de rutină, conform recomandărilor medicului veterinar.
  • Ia pisica ta spayed sau sterilat devreme in viata.
  • Ține-ți pisica înăuntru.

Când este bine îngrijită, pisicile pot trăi vieți lungi și sănătoase. Fii proactiv cu privire la sănătatea pisicii tale și să lucrezi cu medicul veterinar pentru a vă asigura că viața lungă a pisicii tale este plină de sănătate bună, fericire și dragoste.

întrebări frecvente

Care este speranța medie de viață a unei pisici interioare?

Speranța medie de viață a unei pisici interioare este de aproximativ 15 ani. Ele sunt protejate de pericolele pe care le confruntă cu pisici în aer liber (e.G., animalele sălbatice, plantele toxice), făcând mai ușor să trăiești o viață lungă.

Ce este o vârstă bună pentru o pisică?

Atâta timp cât o pisică este în stare bună, orice vârstă este o vârstă bună pentru o pisică.

Câți ani sunt pisicile să rămână în viață?

Acest lucru depinde de mulți factori, inclusiv de dieta, stilul de viață (indoor vs. în aer liber), genetică și stare generală de sănătate.

Poate o pisică să trăiască 30 de ani?

O pisică ar putea trăi timp de 30 de ani, dar este rară. Cea mai veche pisică, în conformitate cu Cartea Guinness a înregistrărilor mondiale a trăit timp de 38 de ani. Numele pisicii a fost Creme Puff.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât timp trăiesc pisicile?