Cât de vechi este cel mai vechi cal?

Calul alb mirositor de pământ

De obicei, caii trăiesc la aproximativ 33 de ani. Cu toate acestea, multe trăiți mult mai mult, și mai mulți cai au ajuns la 50 de ani sau mai mult. Din păcate, nu este ușor să identificați cel mai vechi sau cel mai lung cal de viață.

Multe pure sau part-crescute cai au documente de înregistrare care înregistrează atunci când s-au născut și alții pot avea pașapoarte sau alte documente de identificare. Dar, peste o viață a unui cal, aceste înregistrări pot fi pierdute sau pot fi schimbate cu calul greșit. Identificarea permanentă face acest lucru mai puțin probabil, dar se întâmplă.

Determinarea vârstei unui cal cu starea dinților lor este imprecisă. În timp ce vă oferă o vârstă aproximativă, metoda are unele coborâri, mai ales atunci când încearcă să învețe vârsta unui cal foarte vechi. Ceea ce este mai mult, este destul de posibil ca cel mai vechi cal să nu fie bine cunoscut deoarece proprietarul său nu și-a publicat vârsta.

Ponies de lungă durată

În medie, ponei de rasă mai mari - ca rezultat, multe dintre pretențiile de "cel mai vechi cal" se referă la povestiri verificate de ponei în anii `50 sau 60 de ani. În timp ce înregistrările sunt probabil incomplete, acestea sunt unele dintre cele mai vechi ponei cunoscute:

  • Dr. Bob Wright a fost un om de știință veterinar specializat la cai pentru Ministerul de Mâncare și Agricultură Ontario. Într-un singur articol pe această temă, a enumerat un ponei de 66 de ani din Țara Galilor, un armăsar de ponei de 54 de ani din Franța, un cal de schiță care a trăit 52 și o mare de la Missouri, care a fost de 53 de ani.
  • De ani de zile, o Shetland din Virginia a numit Ted E. Ursul a fost citat în mod obișnuit ca cel mai vechi ponei din Statele Unite. În 2000, conform Farm Show Magazine, Avea 58 de ani.
  • Zahăr Puff, o gelding Shetland-Exmoor, a fost citată ca cea mai veche ponei vii din Cartea Guinness a înregistrărilor mondiale la vârsta de 56 de ani înainte de a muri în 2007.

Caii de lungă durată

Potrivit Daily Mail, Shayne, un gelding cross-stript irlandez, a fost recunoscut în 2012 ca cel mai vechi cal din lume de către oficialii de la Cartea Guinness a Recordurilor Mondiale. Shayne nu ar fi fost cel mai vechi, dar a fost cel mai vechi care a fost verificat de Guinness cu ajutorul veterinarilor. Cu toate acestea, în 1962, când sa născut calul, pașapoartele de cai au fost emise numai pentru prafuri, deci înregistrările sunt probabil incomplete. Shayne a fost eutanasiat în 2013 la vârsta de 51 de ani după ce picioarele au dat drumul și nu a putut funcționa.

Shayne este doar unul dintre câțiva cai cunoscuți că au depășit durata de viață obișnuită cu mai mulți ani, potrivit Cel mai vechi.Org. Unele dintre acestea includ:

  • POSTUL POSTULUI, Vârsta 38 (cea mai veche rasă, a murit în 2016)
  • Magic, vârsta de 46 de ani (Arabia poloneză a fost determinată în 2015, dar calul ar putea să trăiască)
  • Orhidee, vârsta de 49/50 (Crucea Arabică Aproape, a murit în 2015)
  • Badger, vârsta de 51 de ani (Crucea Arabă-Welsh, a murit în 2004)

Cu mult înainte de Guinness, era un cal pe nume vechi Billy. Născut în 1760, calul englez a trăit până în 1822, când vârsta lui a fost verificată să fie 62. Craniul său este expus la Muzeul Manchester din Regatul Unit unde continuă să fie sărbătorit ca cel mai vechi cal cunoscut.

Înregistrările suplimentare de longevitate de la Guinness includ:

  • Al Jabal, un arab pur, a fost cel mai vechi cal pentru a câștiga pe apartament la vârsta de 19 ani. El sa născut în 1983 și a murit în 2004, trăind să aibă 21 de ani, ceea ce este considerabil pentru un racehorse.
  • Cele mai vechi gemeni, Taff și Griff, s-au născut în 1982 și au fost deținute de societatea veterană de cai în județul Welsh din North Pembrokeshire. Ultimul raport public al Duoului Pony a fost în 2016, așa că Taff și Griff în vârstă de 34 de ani ar putea fi în continuare în viață.

Longevitatea în creștere

Cu cunoștințele crescânde ale veterinarilor Îngrijirea ecvină și medicina, precum și creșterea mediilor sociale și o mai bună păstrare a înregistrărilor, lumea va vedea probabil înregistrările permanente rupte în viitor. Câțiva cai sunt pe drum spre a bate înregistrările lui Shayne.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de vechi este cel mai vechi cal?