Top 10 sfaturi pentru a vă menține pisica sănătoasă

Top 10 sfaturi pentru a vă menține pisica sănătoasă

Pisicile sunt cunoscute ca fiind creaturi extrem de independente. Spre deosebire de câini, felinele rareori ieșesc în pachete și ar prefera să facă lucrurile, adesea de la sine. Ei sunt, de asemenea, fastidioși, în continuă curățarea blănii lor cu limba ca și cum ar fi aplicat o acoperire bună de Brylcreem. Dar faptul că pisicile nu au capacitatea deplină de a avea grijă de sănătatea lor și de nevoile lor. În sălbăticie, ei pot supraviețui numai la vânătoare. În case, ei vor fi destul de dependenți de dvs. pentru anumite lucruri. Și dacă aceste nevoi nu sunt îndeplinite în mod corespunzător, s-ar putea dezvolta probleme de comportament feline. În mod clar, nu doriți să vă transformați animalul într-o pisică problema. Deci, aici sunt primele 10 sfaturi pentru a vă menține pisica sănătoasă și fericită.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru pisici pentru hairballs

Ajutați-vă pisica în nevoile sale de îngrijire

În cazul în care nu ați observat, pisica dvs. este foarte fastidioasă atunci când vine vorba de păstrarea curată și ordonată. Saliva lor se întâmplă să conțină diferite deodorante naturale și să aibă proprietăți excelente de curățare pentru a-și păstra hainele sau blănurile relativ curate. Unii proprietari de pisici sunt cunoscuți ca să-și dea animalele de companie o dată din când în când și, în timp ce puteți face acest lucru pe animalul dvs. de companie, depinde de cât de bine ați instruit animalul dvs. și cum este cooperativul. În plus, ar trebui să vă decideți să oferiți Garfield o baie și este cooperativă, de asemenea, asigurați-vă că utilizați numai apă caldă și un șampon care este proiectat special pentru pisici.

În legătură cu o postare: Cel mai bun șampon de pisică

Dacă pisica dvs. nu cooperează, nu vă îngrijorați ca pisicile dvs. poate avea relativ îngrijire în această privință. Cu toate acestea, poate doriți să vă spălați blănurile zilnice pentru a vă ajuta să eliminați bilele de păr și excesul de păr. Ei fac și ei. Deci, periajul regulat frecvent poate elimina aceste fire de păr care, dacă nu sunt îndepărtate, poate ateriza în tractul digestiv al animalului dvs. de companie. Amintiți-vă că le place să-și lingă blana. Excesul de păr poate, astfel, să fie înghițit și formează bile în tractul gastrointestinal. Ca atare, periajul sau pieptarea părului va ajuta la prevenirea problemelor digestive legate de părul ingerat.

În legătură cu o postare: Cea mai bună perie de pisică

în afara pisicii

Evitați să dați prea multe kibble uscate

În sălbăticie, pisicile sunt cunoscute ca fiind obligați carnivorele. În afară de faptul că ei primesc proteinele lor de înaltă calitate din carne, Pouning pe pradă poate, de asemenea, să-și hrănească instinctele de pradă. În timp ce Fido poate mânca cu ușurință pe fructe și legume, Garfield sau Felix pur și simplu nu poate. De aceea, o mulțime de proprietari de animale de companie, chiar veterinari, recomandă să oferim pisicilor uscate kibbles.

Cu toate acestea, această recomandare a fost într-un moment în care anatomia, fiziologia și comportamentul pisicii erau încă în copilărie. Astăzi, mulți veterici recomandă, de fapt, minimizarea dăruirii de kibble uscate, deoarece multe dintre aceste produse conțin o cantitate mare de carbohidrați care nu este o reflectare a nevoilor ridicate de proteine ​​și carbohidrați scăzute ale pisicilor. Veterinarii raportează o mulțime de pisici care se transformă pe obez și să dezvolte diabetul zaharat dependent de insulină din cauza prea multor carbohidrați în dietele lor. În cazul în care vă întrebați ce este diabetul de tip 2, este o condiție metabolică în care organismul nu poate mișca eficient glucoza din sânge la celule din cauza unei disfuncții în mecanismul de transport al glucozei. Deoarece există exces de glucoză în sânge, alte probleme de sănătate se pot dezvolta apoi.

În plus, kibblele uscate conțin foarte puțină apă sau umiditate, dacă nici unul deloc. Și dacă pisicile tale se întâmplă să nu-i plăcești să bei de la el Fântâna de apă de pisică sau castronul de apă, aceasta poate fi o problemă care poate duce la probleme în rinichi, cum ar fi insuficiența renală și insuficiența renală. Deci, dacă trebuie să dați kibble uscate la animalul dvs., faceți acest lucru, dar cât mai puțin posibil.

Ați putea dori, de asemenea: Cat alimente pentru boala renală și Mâncare umedă și semi-umedă.

Păstrați-vă animalul bine hidrat

Hidratarea este o componentă critică a tuturor organismelor vii. Celulele necesită fluide în temperatura corectă și nivelul pH-ului pentru a funcționa optim. Din păcate, pisicile pe care le avem în casele noastre au evoluat complet de la strămoșii lor care au locuit în medii deșerte. Pisicile domestice nu sunt echipate cu setea găsită la câini. Ca atare, ei pot doar să-și surprindă apa din alimente. De exemplu, alimente de pisică umedă este cunoscut că conține până la 78% apă în timp ce prada lor preferată, mouse-ul, conține aproximativ 70% umiditate. Kibbles uscate, pe de altă parte, conțin doar cel mult 10%.

Trucul, prin urmare, este de a vă oferi animalul cu o mulțime de apă pentru a bea. Va trebui să stimulați instinctele lor naturale de pradă pentru a le atrage de la un castron. Acesta este locul în care fântâni de apă pisică poate fi un ajutor extraordinar, deoarece fluxul continuu de apă care se încadrează creează mișcare în castron. Pe măsură ce sunteți conștienți de bine, pisicile sunt deosebit de interesate de ceva care se mișcă. Acesta joacă prădătorul în interiorul lor, atrăgând acest lucru pentru a verifica mișcarea. De aceea este esențial să plasați fântâni de apă pisică în zonele în care acestea frecvente, astfel încât acestea vor fi mai atrase să bea.

Există un alt motiv pentru care fântâni de apă pisică funcționează mai bine decât bolurile de băut convenționale. Picurarea constantă și mișcarea apei împiedică stagnarea apei. Acest lucru ajută la prevenirea învelișului lichidului, făcându-l mai gustos pentru a bea. În plus, apa care se încadrează ajută la introducerea aerului în lichid care poate contribui la neutralizarea anumitor microorganisme care sunt avers față de prezența oxigenului.

pisica neagra

Ia în considerare spaying sau neuterând pisica ta

S-ar putea să simți că este nedrept ca pisica ta să fie spartă sau sterilă, dar de fapt o faci o favoare și ajută la prevenirea numărului tot mai mare de pisici care au făcut literalmente în anul fără adăpost în și de ani. În multe cazuri, aceste animale de companie "fără adăpost" ajung să fie puse doar pentru că sunt "nedorite". Pe partea de sănătate a lucrurilor, spargerea sau Neutering animalul tău poate ajuta la prevenirea dezvoltării leucemiei feline sau chiar a transmiterii virusului imunodeficienței feline, echivalentul CAT de HIV.

Plasați un număr suficient de cutii de gunoi curate în jurul casei

Ați încercat să defectați într-o toaletă publică murdară, murdară? Nasty, nu-i așa? Te face să vrei să scoți ușa și să caute o toaletă care este mai curată și mai frumoasă. Același lucru este valabil și cu pisicile. Sunt foarte fastidioase și curate, amintiți-vă? Deci, este recomandabil să plasați un număr suficient de cutii de gunoi curate în jurul casei. Cheia este pentru dvs. pentru a curăța aceste cutii de gunoi, astfel încât pisicile nu vor merge în altă parte. A Auto-curățare cutia de gunoi este o modalitate excelentă de a ajuta la gestionarea procesului de curățare după Kitty.

Nu uitați să vizitați medicul veterinar în mod regulat

Nu așteptați până când animalul dvs. de companie nu coboară cu o boală înainte de ao duce la veterinar. Verificări veterinare regulate inclusiv vaccinările și imunizările necesare și opționale pot ajuta la prevenirea unor probleme mai grave de sănătate în viitor. Mai mult, ajungeți să învățați multe lucruri despre cum să vă îngrijiți în mod corespunzător pisica dvs. de companie.

Jucați cu pisica dvs. sau, cel puțin, dați-i un exercițiu

O pisică fără joc este o pisică plictisitoare, plictisită și frustrată. Și acest lucru poate duce la o serie de probleme comportamentale care nu pot fi atât de grave pentru animalul dvs. de companie, dar sunt totuși, frustrant și enervant din partea dvs. Oferindu-i o mulțime de jucării adecvate și jucând cu pisica dvs. ar trebui să-l ajute să o păstreze fericit și bine-conținut.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării pentru pisici

Antrenați-vă animalul de companie cum să utilizați un post de zgâriere adecvat

Este natural ca pisicile să se zgârie ca un mijloc de exercițiu, o metodă de marcare a teritoriului lor și ca o modalitate de a-și păstra ghearele în condiții pristinice pentru activități de pradă. Dar dacă pisica dvs. face mobilierul dvs. Postul său preferat de zgâriere, va trebui să-l antrenați cum să utilizați un post mai adecvat de zgâriere. De asemenea, puteți să vă protejați mobilierul utilizând câteva metode dovedite pentru a descuraja pisica dvs. de la zgârierea pe aceste elemente.

În legătură cu o postare: Cele mai bune turnuri de zgâriere de pisică

pisoi gri

Separați castronul alimentar de la fântâna de apă pisică sau castron de apă și din cutii de gunoi

Acest lucru este un pic cam complicat. Nu doriți să puneți fântâna de apă pisică în aceeași zonă cu castronul lor de alimente, deoarece nu va fi atras de băut. Nu doriți să puneți cutia de gunoi în intervalul bolului alimentar sau a fântânii de apă, fie, deoarece pisicile nu vor să mănânce unde se mișcă. Deci, asigurați-vă că separați aceste articole în anumite zone din jurul casei dvs., astfel încât acesta va fi în continuare capabil să se hrănească, să bea și să elimine neîngrădirea.

În legătură cu o postare: Cel mai bun produs de pisică

Răsfățați pisica cu afecțiune

Toate animalele de companie necesită dragoste și afecțiune. În timp ce pisicile nu sunt cunoscute a fi foarte sociale, cum ar fi câinii, ei, și ei iubesc să fie cuddled și s-au aruncat cu afecțiune. Ei vor purtr și se vor strânge aproape de tine, dorindu-se pentru căldura atingerii dvs. Punctul este că animalele de companie iubesc atenția.

Păstrarea pisicii dvs. sănătoase este aproape aceeași cu menținerea în formă de vârf. Au nevoie de alimentele potrivite, de hidratarea adecvată, o mulțime de distracție și exerciții fizice și o casă sigură și primitoare. Vizitele regulate la veterinar, având-le spulbed sau sân, ajutându-i în îngrijirea lor și îngrijirea comportamentului lor de zgâriere într-un mod mai sigur, de asemenea, ajută. Mai important, dușul lor cu afecțiune poate ajuta la asigurarea unui kitty mai sănătos și mai fericit.

În legătură cu o postare: Cele mai bune vitamine pentru pisici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Top 10 sfaturi pentru a vă menține pisica sănătoasă