Cât de des ar trebui să vă luați pisica interioară la veterinar?

Cât de des ar trebui să vă luați pisica interioară la veterinar

Pisicile care trăiesc toate sau pentru o perioadă semnificativă de timp în interior sunt obligați să fie mai sănătoși decât pisicile care își petrec cea mai mare parte a timpului afară, nu sunt ei? Sunt mai puțin probabil să obțină boli sau infecții, mai puțin probabil să intre în lupte sau să bată peste, mai puțin probabil să intre în orice fel de probleme. Și dacă tot ce este adevărat, nu vor trebui să meargă în veterinarii în mod regulat, pentru că vor fi cu adevărat sănătoși.

În timp ce este adevărat că pisicile care trăiesc în interior nu sunt susceptibile de a avea nevoie de mai puține tratamente de purici și viermi, deoarece vin în contact mai puțin cu materialul care le-ar putea da purici sau viermi, trebuie să aibă vaccinările obișnuite pentru a se asigura că au la fel de mult Imunitatea posibilă pentru bolile. În plus, dacă doriți să vă puneți pisicile într-o etapă în orice etapă, astfel încât să puteți pleca, ei vor avea nevoie să aibă vaccinări până în prezent pentru a vă asigura că expunerea la alte pisici nu le face rău.

Cat de interior

Destul de departe de asta, niciun proprietar de pisici nu ar trebui să-și ia animalul de companie numai atunci când observă că ceva este greșit. Însăși natura pisicilor, făcând propriul lor lucru, fiind în mod natural privat și un pic secret, înseamnă că, odată ce observați că nu sunt "dreptate", ei probabil că au fost bolnavi de ceva timp. Vizitele regulate la VET se vor asigura că există o evidență a sănătății globale a pisicii dvs., astfel încât orice schimbări chiar subtile - vor fi luate și adresate rapid.

Probleme medicale specifice pentru pisicile interioare

Una dintre problemele majore pentru pisicile de interior este plictiseala, care poate duce la o serie de probleme pentru ei si pentru tine.

  • Pisicile plictisitoare - Pisicile plictisite pot încerca să umple ceva timp consumând mai mult, ducând la obezitate și potențial la diabet zaharat.
  • Nemetodări - la celălalt capăt al scalei, pisicile plictisite ar putea pur și simplu să nu deranjeze să mănânce foarte mult.
  • A dormi - toate pisicile dorm, dar pisicile plictisite pot dormi mai mult sau doar minciuna despre somnul.
  • Îngrijirea excesivă - Pisicile petrec o afacere bună de îngrijirea și curățarea lor, dar pisicile plictisite sunt susceptibile de a face mai mult și pot provoca probleme cu ..
  • Hairballs - pisicile în aer liber mănâncă o iarbă în scopul de a se îmbolnăvi și Ștergeți bilele de păr și alte deșeuri nedorite, greu de eliminat care ar putea bloca sistemele lor. Dacă aveți o pisică interioară, luați în considerare achiziționarea unei ierburi special concepute pentru a crește în interior, pentru ca ei să mănânce.
  • Plictiseala poate provoca, de asemenea, pierderea parului, astfel incat sa-ti gasiti pisica ta interioara suferinta de excesul de straturi si patch-uri chel.
  • Pisicile care sunt plictisite și sub stimulate pot, de asemenea, să prezinte un comportament distructiv, cum ar fi trageți lucrurile și zgârierea mobilierului.

Programați ceva timp pentru a juca cu pisica dvs. în fiecare zi și luați în considerare cumpărarea de bile de hrănire și jucării de puzzle pentru a vă angaja pisica și a avea o distracție și exerciții fizice cu și fără tine. Asigurându-vă că pisica ta se distrează și interacționează cu tine îl va face mai fericită.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării de pisici interactive

Face Timpul pentru îngrijirea; Pisicile cu părul lung trebuie să fie îngrijite în fiecare zi și pisici cu părul scurt la fiecare două zile. Îngrijirea pisicii dvs. nu numai tăierile pe cantitatea de blană pe care o vor ingera pe măsură ce se mândresc, îi vor liniști și îi vor angaja cu voi.

  • Lipsa de lumina soarelui - Spre deosebire de oamenii de oameni nu au nevoie de lumina soarelui pentru a produce vitamina D, ei obtineau de la alimentele lor. De fapt, nu există dovezi că pisicile au nevoie de lumina soarelui pentru altceva decât faptul că ei se bucură de minciuna în soare, așa că asigurați-vă întotdeauna că pisica dvs. interioară mănâncă mâncare de bună calitate pentru vitamina D și are acces la S însorit Pervaze sau un patch de podea însorit pentru bucurie.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru pisici pentru pisici interioare

veterinar pentru pisica interioară

Cât de des ar trebui să-mi iau pisica în veterinar?

  • Tinerii Kittens: va trebui să viziteze VET lunar până la aproximativ 4 luni, apoi la 6 luni pentru sterilizare / spargere, apoi la 1 an pentru o verificare
  • 1-7 ani: o dată sau de două ori pe an, cu excepția cazului în care există condiții specifice care necesită tratament / monitorizare
  • 7-14 ani: de două ori pe an, cu excepția cazului în care există motive specifice pentru a merge mai des
  • 14 ani +: Pisicile geriatrice sunt susceptibile de a avea mai multe conditii legate de varsta si asa ar trebui sa fie vazut la fiecare 3 luni, cu excepția cazului în care VET dvs. este fericit că sunt în sănătatea generală bună și sugerează mai mult între vizite

Acestea sunt doar ghiduri generale, de îndată ce observi ceva de îngrijorare cu privire la pisica ta ar trebui să cauți sfaturi de la veterinarul tău, pentru că de multe ori odată observați că o pisică este bolnavă că au fost de fapt bolnavi pentru o vreme.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de des ar trebui să vă luați pisica interioară la veterinar?