Pisici ragdoll: informații, caracteristici și fapte pentru pisici

Ragdoll Cat

Istoria pisicii de ragdoll

Istoria ragdoll-ului este învăluită atât în ​​mister, cât și în controversă. În primul rând, pentru că nimeni nu putea să stabilească cu adevărat ce rasă specifică sau rase de pisici au fost folosite în crearea rasei de feline binecunoscute pentru temperamentul său foarte docil și placid, dar Foarte afectuos, cu toate acestea. În al doilea rând, pentru că a crescut o ruptură între creatorul recunoscut al rasei de feline și comunitatea în creștere a proprietarilor de ragdoll.

Pisicile pufoase

Nimeni nu poate fi sigur ce gena felină este în ragdoll. Ceea ce este cunoscut este că, chiar înainte ca Ann Baker să înceapă să creeze și să reproducă Ragdoll în 1963, a existat deja o pisică de lungă durată, care a venit cu un strat gri deschis, cu numele lui Josephine. Acest Kitty non-pedigred este deținut de vecinii lui Ann Baker, penelurile. Se crede că este fie a Turcia Angora sau a Tipul persan de felină; Nimeni nu poate fi sigur. Cu toate acestea, societatea istorică Ragdoll susține că Josephine este un angoră albă.

Josephine nu este ca majoritatea pisicilor moderne care sunt ținute în interior. Josephine este un kitty de cartier în roaming care se întâlnea frecvent și "interacționat" cu tot felul de pisici Tom și pisicile de casă de sex masculin care produc în acest proces, câteva gunoi care au avut caracteristici unice. Baker a observat că acești pisici să fie foarte iubitoare și afectuos, au avut temperamente placid și docile și, mai presus de toate, au arătat capacitatea minții de echilibrare de a merge la limpezi când este luat în sus. Aceasta este spre deosebire de cele mai multe pisici care se înțepeneau sau își sunt tensionate corpul atunci când sunt luați. Litrele lui Josephine au fost limpezi și relaxate pe deplin în momentul în care cineva le-a luat.

Ann Baker a văzut caracteristicile distincte ale așterninelor lui Josephine și, probabil, știind că ar putea fi ceva special, de asemenea, a împrumutat un bărbat Birman Cat din peneluri. Din nou, misterul este că nimeni nu poate fi sigur dacă este într-adevăr un Birman sau doar arată ca un Birman. Trebuie să țineți cont de faptul că acestea sunt pisici non-pedigree, astfel încât nimeni nu poate fi sigur de originea lor istorică.

Cu toate acestea, primele pisici care au ieșit din împerecherea dintre Josephine și pisica de sex masculin din Birman au fost un bărbat de sex masculin de sex masculin alb negru,. Baker a numit punctul de sigiliu ca tata Warbucks în timp ce Black Black (un nume apt, dacă ne întrebați).

Baker a împerecheat, atât pe Takdy Warbuck, cât și Blackie la Josephine pentru a produce Fugianna și, respectiv, hrișcă. Fugianna a luat o haină bi-color, în timp ce hrișcă avea haina maro închis. Blackie avea haina asemănătoare birmanezului, în timp ce Fugianna avea o blană puțin mai lungă. Aceste patru pisici - Josephine, Warbucks, Fugianna și hrișcă - au fost instrumentale în crearea lui Ann Baker a Ragdoll-ului.

În 1965, Baker Marete hrișcă (fiica lui Josephine și Blackie) la unchiul său, Warbucks tatăl. Încrucișarea a produs două pisici ascuțite și două. Primele au fost numite Kyoto și Tiki, în timp ce acesta din urmă au primit numele Gueber și Mitts. Kyoto a fost un bărbat de sex masculin în timp ce Tiki a avut un punct de culoare de etanșare.

În decembrie 1966, Ann Baker a înregistrat Daddy Warbucks, Fugianna, Kyoto și Tiki ca primii ragdolls din lume. Ea nu a înregistrat niciodată pisicile care au avut culori solide pentru a se asigura că rasa de ragdoll va fi setată.

Până în 1969, Baker și-a vândut deja ragdoll-urile, deoarece stocul ei de reproducere a crescut deja după practici inteligente selective. Denny și Laura Dayton au fost doi dintre cei care au cumpărat o pereche de la Ann Baker și le-au numit aceștia ca Buddy și Rosie.

Daytons a vrut să lucreze cu brutar în promovarea rasei. Din păcate, și foarte nealimentare a unui crescător, Baker a răsturnat organizațiile tradiționale ale crescătorilor de pisici. Putem doar specula că brutarul nu a vrut să piardă controlul total al rasei, care deja creștea în popularitate până în acest moment. Ghiciul nostru este că, dacă Baker ia permis Ragdoll să fie sub o singură organizație, ea va pierde controlul și asta ar însemna pierderea monopolului. Desigur, sunteți mai mult decât bineveniți să vă împărtășiți opiniile cu privire la motivul pentru care Ann Baker a respins organizațiile de reproducere a pisicilor.

Pentru a aborda această clamă în creștere pentru o organizație de crescători de ragdoll, Baker înființată în 1971 Asociația Internațională de Cat Ragdoll sau IRCA. În luna septembrie a aceluiași an, IRCA a devenit o afacere cu drepturi depline prin franciză. Singurul mod în care potențialii crescători de ragdoll pot obține o pereche de reproducere este dacă devin o franciză IRCA. Evident, Baker a vrut să monopolizeze piața de reproducere a ragdollului.

Daii care au cumpărat o pereche înainte de înființarea IRCA, împreună cu alți proprietari de ragdoll devreme, s-au opus cu fermitate francizării rasei și au decis să nu aibă nimic de-a face cu schema de brutar. În 1975, cuplul de la Dayton împreună cu alți proprietari de ragdoll care și-au tăiat legăturile cu Baker, au stabilit societatea Ragdoll într-un efort de a spori rasa. Denny a fost ales președintele în timp ce soția sa, Laura, a fost ales vicepreședinte.

De-a lungul anilor, societatea Ragdoll a crescut în calitatea de membru și a inclus nu numai crescătorii, ci și proprietarii de ragdoll. Ragdoll Proprietarii au fost încurajați să se alăture "familiei de proprietari de ragdoll". În 1977, Societatea Ragdoll a crezut că a fost timp în care rasa a avut calitatea de membru al clubului. Un an mai târziu, Clubul Ragdoll Fanciers sau RFC a fost înființat și afiliat cu Federația Fancierilor de pisici. CFF a fost ales în contul că a fost primul în recunoașterea rasei în toate cele trei modele.

În 1978, Clubul Ragdoll Fanciers a fost creat în primul rând pentru a obține rasa acceptată și recunoscută în toate asociațiile CAT. Din păcate, unele provocări juridice au crescut din acest efort, culminând în divizarea RFC de la CFF.

Astăzi, comunitatea Ragdoll are Clubul Ragdoll Fanciers ca club oficial de rasă. Este recunoscută de cele mai importante registre de feline din lume, cum ar fi Asociația Fancierilor CAT și Federația Internationale Feline.

Fapte rapide despre rasa de pisici ragdoll

Ziua și Ragdoll Society au stabilit standardele rasei, deși a fost Ann Baker care a creat mai întâi pisicile minunate. Acestea au inclus următoarele:

  • Ragdolii masculi pot cântări cel puțin 15 kilograme și până la 20 de kilograme. Femelele sunt de obicei mai ușoare cu aproximativ 5 kilograme și la câțiva centimetri mai scurți decât frații lor de sex masculin.
  • Această pisică a primit numele "ragdoll" din cauza comportamentului său deosebit de a merge la Limp când a fost luată. Se va relaxa liniștit pe spate, întinzându-i în brațe, permițându-le să fie ținute ca niște copii. Din punct de vedere tehnic, descrierea apt va fi mai mult ca "Deținerea păpușii unui copil al unui copil".
  • Ragdoll Kittens sunt născuți albi. Numai până la vârsta de 2 până la 3 ani, ei își vor arăta culoarea completă. Punctele și modelele lor vor începe de obicei să arate cu aproximativ 10 zile, totuși.
  • Ragdolls vin în 3 modele de culori diferite: mitted, bi-culoare și punct de culoare. Mitted ragdolls au labe albe, bandă de burtă și bărbie. Ragdolii bi-color vin cu o distribuție uniformă de culoare albă și o culoare solidă. ColorPoint Ragdolls vin cu marcaje ascuțite care pot fi Tortoiseshell, Lynx, solid sau o combinație de Lynx și Tortoiseshell. Există un alt model de culoare care este destul de rar. Aceasta se numește van și este considerată un sub-tip de model bi-color. Se caracterizează prin alb, cu urme de culoare mai întunecată situată pe urechile lui Ragdoll, coada și deasupra măștii sale.
  • Punctele de culoare ale lui Ragdoll sunt în mare parte sigiliu, deși pot fi văzute și ciocolată, albastru, roșu, cremă și liliac, deși rareori.
  • Aceste pisici mari au ochi albaștri.
  • Ragdolls au blană care vine cu textura asemănătoare iepurii. Se aruncă foarte puțin și nu se îmbracă niciodată sau nu se încurcă.
  • Ragdolls pot trăi până la 17 ani, deși există rapoarte despre un Kitty ajungând la 19.5 ani. Numărul minim de ani pe care un ragdoll ar trebui să trăiască este de 12 ani.
  • Asociația Cat Fanciers se situează pe Ragdoll ca numărul de kitty numărul 2 cel mai popular în lume, al doilea la exotic.
  • Asociația internațională CAT ocupă de Ragdoll ca a doua cea mai populară rasă din lume după Bengal.

Blue Eyed Kitten

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Ragdolls sunt Kitties cu adevărat iubitoare. Ele sunt uriașe și au această calitate foarte unică în ele că nu veți vedea în nici o altă pisică. Cu toate acestea, ar fi o greșeală gravă dacă credeți că cineva poate deține un ragdoll. Aceasta este o rasă foarte specială de pisică care merită doar o persoană specială care poate înțelege nevoile sale și temperamente foarte unice. Să aflăm ce este nevoie pentru a deveni un părinte bun de companie pentru una dintre cele mai iubite pisicile din lume.

Sănătate

Ragdoll-ul este o rasă de felină robustă. Cu toate acestea, nu înseamnă că este complet liber de orice stare de sănătate sau boală care se poate culca în orice moment în viața sa. Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le înțelegeți despre Ragdolls este că ei vor arăta adesea o serie de "semne" care ar trebui să vă spună că sunt bolnavi.

Să fie în căutarea căilor de identificare, precum și orice schimbare în apetitul său. Ochii pot, de asemenea, să arate droopie în loc de ochii aglomerări, rotunjite Lumea a venit să iubească. Acesta va miau, dar este de obicei descris ca fiind jalnic. Va fi și letargic. Acestea sunt adesea indicații că ceva este amiss cu ragdoll-ul tău.

Unele dintre problemele de sănătate mai frecvente care pot afecta ragdolul pot include dezintegrarea felină, pneumonită, rinotraheită virală felină, cistită, constipație, parazitism intestinal, Hairballs, și infestarea puricii și a acarilor.

Cardiomiopatia hipertrofică rămâne o problemă pentru Ragdoll, deoarece este în toate pisicile. Această boală poate submina capacitatea inimii de a pompa sânge, ducând la eșec în organele vitale, cum ar fi creierul, rinichii, plămânii și inima în sine.

Ați putea dori, de asemenea: Cat alimente pentru constipație

Hrănire

După cum am menționat deja, Ragdoll nu este pisica dvs. medie domestică. Este o pisică specială care merită doar cea mai bună mâncare totuși cea mai potrivită pentru ea. Pentru a vă oferi o idee despre tipul de dietă pe care un ragdoll merită, Laura J. Dayton a scris în cartea ei "Ragdollurile iubitoare" pe care această rasă de pisică merită doar cele mai bune și atunci când vine vorba de cea mai bună mâncare, ar trebui să aibă o dietă specială numită Feline Zu-Preem. Dacă acest lucru nu este disponibil, atunci părinții PET ar trebui să dea dietei de prescripție medicală c / d.

Dacă ambele nu sunt disponibile ușor sau sunteți tipul de părinte pentru animale de companie care preferă să-ți facă animalul propria masă, atunci Dayton sugerează că dând 2 părți de Sirloin Lean, 1 parte fiecare inimă și rinichi, și ½ parte fiecare dintre toalete și ficat de carne de vită. Aceste ingrediente ar trebui să fie măcinate și apoi coapte de cuptor într-un carne.

Această rețetă subliniază adevărata natură a pisicilor. Fiind obligați carnivorele, pisicile au nevoie de proteine ​​animale de înaltă calitate ca sursă principală a calorii și macronutrienții lor. Aminoacizii găsiți în produsele de origine animală sunt mai complete decât cele găsite în plante. Cu toate acestea, practica obișnuită pentru cei care preferă proteine ​​pe bază de plante este că oferă suplimente suplimentare de aminoacizi doar pentru a compensa aminoacizii esențiali care lipsesc. Gândirea noastră este că, de ce aveți nevoie să completați când puteți da mâncarea potrivită care conține deja toți aminoacizii potriviți și alte substanțe nutritive pe care le are nevoie de ragdoll?

Acest lucru nu înseamnă că Ragdolls nu mai pot beneficia de surse alimentare de plante. În plus față de utilizarea de carne de calitate premium, Dayton a recomandat, de asemenea, să ofere carne de copil tensionată, ouă întregi fierte, orez, legume fierte, brânză de vaci și cartofi care au fost condimentate cu sosul de carne simplă. Acestea ar trebui să dea varietate la dieta lui Ragdoll, dar nu intenționează să-și înlocuiască dieta primară de proteine ​​pe bază de animale.

Alegerea alimentelor de pisică comercială pentru Ragdoll-ul dvs., este mai bine să obțineți a alimente pentru pisici umede sau conservate Deoarece acest lucru are un conținut de proteine ​​semnificativ mai mare pe bază de substanțe uscate comparativ cu kibulele. Aceasta este și recomandarea lui Dayton în cartea ei.

Este, de asemenea, important să hrăniți ragdoll-ul cu alimentele de pisici care sunt bogate în acizi grași omega-3, deoarece acestea pot ajuta la păstrarea sănătății stratului său matasos, minimizează problemele pielii și ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Fiind o pisică neobișnuit de mare, care este aproape greutatea unui terrier de sex masculin sau chiar un terrier de Vest Highland, Ragdoll-ul poate avea nevoie de suplimente pentru articulațiile sale. Apa curată și proaspătă ar trebui, de asemenea, să fie disponibilă în orice moment.

În legătură cu o postare: Fântâna de apă de pisică

Ragdolls ar trebui să fie hrăniți simplu, dar mâncăruri feline sănătoase și dovedite. Acest lucru este indiferent de preferințele și gusturile de alimente ale proprietarului pisicii care nu ar trebui să fie impuse niciodată pe ragdoll sau nici o altă pisică pentru asta. Ca atare, nu ar trebui să vă dați niciodată lui Ragdoll nimic care să poată fi considerat dăunător, chiar dacă este un tratat gourmet pentru dvs.

Acest Kitty are tendința de a mânca ca un câine, urcând mâncarea ca și cum ar fi ultima masă. Ei au tendința de a supraviețui care pot duce la obezitate. Ca atare, este important să se supravegheze hrănirea. Uneori, puteți institui câteva măsuri de control al porțiunilor sau puteți utiliza un castron de animale de companie lent.

De asemenea, este important să adere la o mai mare Schema regulată de hrănire. În mod ideal, ragdoll-ul ar trebui să fie hrănit în același timp, mai mult sau mai puțin, în fiecare zi. Dacă mâncarea sa a venit direct de la frigider, asigurați-vă că îl încălziți la temperatura camerei, plasându-și vasul alimentar în apă caldă. Alternativ, îl puteți lăsa pe masă și lăsați-l să se încălzească în mod natural.

Îngrijire

Spre deosebire de alte pisici, ragdoll-ul are un anumit temperament care îl face destul de ușor de antrenat. Ca parte a îngrijirii voastre pentru Ragdoll, ar trebui să fie Housebroken, învățat să vină la dvs. când a sunat și chiar instruiți să meargă pe o lesa. Da, acest lucru ar putea părea contra-intuitiv și foarte mult împotriva naturii pisicilor, dar Ragdolls nu sunt pisici obișnuite. Cu motivația potrivită, vă puteți antrena Ragdoll-ul pentru a merge cu încredere în timpul unei lei.

Acest lucru este important deoarece Ragdoll este strict o pisică interioară. Nu doriți să vă plimbați în aer liber și să întâlniți alte pisici sau animale care ar putea purta germeni care cauzează boli. De asemenea, se poate rula într-un câine nu atât de prietenos și să-ți urmărească ragdolul sau, mai rău, rănit. Poate fi lovit de o mașină când traversează strada sau mănâncă ceva care este toxic.

Cu toate acestea, deoarece Ragdoll este o pisică atât de mare, va trebui, de asemenea, să o exerciți puțin. Mersul pe o lesa este o modalitate buna de a face acest lucru. În plus, cu acea haină frumoasă și un aspect foarte uimitor, ragdoll-ul este un magnet pentru pisicile de pisică.

Ragdoll are nevoie de un mare Cutie de pisici care ar trebui să fie curățate în mod regulat. Vizitele regulate la medicul veterinar sunt, de asemenea, o necesitate dacă doriți ca Ragdoll să fie în formă de TiptTOP. Ochii și urechile sale ar trebui să fie inspectate în mod regulat pentru orice descărcare neobișnuită, miros murdar sau semne de iritare. Labe și plăcuțele ar trebui, de asemenea, să fie inspectate din când în când. Luați notă de orice tăieturi sau zgârieturi și au fost adresate simultan. Amintiți-vă, pot fi identificate problemele potențiale anterioare, cu atât este mai eficientă conducerea sa.

Îngrijirea

Ragdolls sunt ca niște păpuși de rag. Ei iubesc haina lor să fie pieptănată pe o bază de două ori pe săptămână. Blana lor are textura unui păr de iepure, așa că nu se încurcă și mat. Ca atare, o perie de păr nu este recomandată, deoarece acest lucru poate transforma stratul în blană frizzy. Ar trebui să utilizați un pieptene de oțel inoxidabil obișnuit, de preferință unul cu dinți de lungă durată. Acest lucru va ajuta la păstrarea neteznei naturale a hainei sale, ajutând, de asemenea, îndepărtarea părului liber.

În afară de a-și combina părul, ragdoll-ul poate beneficia, de asemenea, de o periere de două ori pe săptămână a dinților, folosind pastă de dinți de pisică, care este special formulată pentru pisici. De asemenea, au nevoie de unghiile lor la fiecare 2 săptămâni, iar urechile lor au fost inspectate și curățate în fiecare săptămână sau două.

Postări asemănatoare: Cea mai bună pastă de dinți de pisică și Peruta de dinți de pisică

Pisoara de ragdoll alb

În legătură cu o postare: Cel mai bun cimbru de unghii de pisici

Temperament

Felly numit "puppycats", Ragdolls au acest comportament remarcabil care le urmărește familiei lor umane. Este o pisică foarte docilă, foarte calmă, care nu iubește nimic mai mult decât să fie aproape de oameni. Ele sunt foarte afectuoase; Nu este o cameră în casă că nu va urma stăpânul său uman. Are o natură foarte blândă și foarte prietenoasă, care o face foarte iubitoare chiar și de alte animale de companie din gospodărie.

Este genul de pisică care nu va urca niciodată un copac sau nici o altă structură verticală. În schimb, iubește să rămână pe pământ, pe canapea sau pe poala ta. Va dormi și se va zdrobi cu tine toată noaptea, jucați Fetch în timpul zilei și vă salut fericit la ușă când ajungeți acasă de la serviciu. Acestea sunt trăsături care sunt adesea asociate cu câinii, făcând Ragdoll un membru onorific al Regatului social al câinilor.

Ragdolls au o abordare mai ladicală a vieții feline. Ridicați-l și va prezenta instantaneu burta ca un câine care vrea să-și zgârie burta. Se duce la limpezi, nu pentru că se teme de neajutorare, ci mai degrabă se simte foarte fericit că este desenat mai aproape de corpul tău ca un copil.

Acestea sunt pisicile care fac pentru fotografii perfecte. Nu vor deranja să se îmbrace în costume pentru copii. Ei chiar nu vor deranja să facă o plimbare într-un buggy Kiddie fiind împins de copii. Ei vor miaca, dar vocea lor este moale, aproape muzicală la urechi. Ei au această modalitate foarte îndrăzneață de a comunica cu stăpânii lor umani ceea ce doresc - și ceea ce doresc cu adevărat este ca părinții lor de companie să-i iau și să se hrănească cu ei toată ziua.

Are o jucăușă asemănătoare pisicilor, încât este nevoie de ea până când crește. Îmi place un joc de preluare și este fericit și mândru că a mers pe o lesa. Știe că părintele său de companie nu o va lăsa niciodată în urmă.

Există multe motive pentru care Ragdoll este o astfel de pisică bine iubită. Chiar și fără aspectul său, dispunerea sa extrem de sociabilă, amabilă și foarte prietenoasă face ca Ragdoll să fie într-adevăr o pisică vrednică să aibă în viața cuiva.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Cereale Free Free Cat
Alimente pentru pisici pentru pierderea în greutate
Cat alimente pentru pisici mai mari
Cat alimente pentru hairballs
Alimente de pisică umedă
Pisici de pisici pentru pisica ta
Produse alimentare uscate de pisică
Cat alimente pentru pisici interioare
Hipoalergenic pisică alimentară
Alimente de pisică cu fibră ridicată

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisici ragdoll: informații, caracteristici și fapte pentru pisici