Grooming cat: tot ce trebuie să știți

pisica îngrijind tot ce trebuie să știți

Pisicile sunt foarte groomiști. Este foarte rar să vezi o pisică care să nu se îngrijească de meticulozitate ca și cum chiar și o mică spectacolă de murdărie pe haina sa este suficientă pentru a face să se facă Howie Mandel sau chiar Michael Jackson; adică deveniți mysofobi. Dar, în timp ce câinii sunt mai cunoscuți pentru a fi clienți obișnuiți în saloanele de îngrijire a animalelor de companie decât pisicile, acest lucru nu înseamnă că felinele din viața noastră nu merită aceeași atenție și îngrijire necesare pentru a le păstra bine îngrijite, îngrijite și , mai presus de toate, sănătoși. Iată tot ce trebuie să știți despre îngrijirea pisicilor.

De ce pisicile se mignesc

Toată lumea știe că pisicile iubesc să se încurce. Din păcate, nu mulți părinți de companie știu de ce felinele au acest comportament foarte ciudat. Pisicile se sfătuiesc pentru o varietate de motive. Iată câteva dintre cele mai interesante.

Este o modalitate excelentă de a rămâne rece în timpul verii fierbinți

Oamenii pot transpira și câinii pot să elibereze excesul de căldură a corpului. Din păcate, pisicile nu au nici un mecanism, astfel încât acestea au rămas de fapt cu ultimul lucru pe care îl pot face - linge trupurile lor.

pisica se îngrijește

Saliva pe care o aplică pe haina lor în timpul îngrijirii se vor evapora în vreme caldă. Aceasta este ceea ce le răcește în jos. Deci, dacă vă vedeți pisica dvs. să facă mai mult îngrijire într-o zi caldă decât în ​​nopțile reci, gândiți-vă doar la nevoia lor de a fi cool și confortabil, de asemenea.

Este un semn al unei stări de sănătate existente

Există un astfel de lucru ca peste-îngrijire între pisici. Psihologii de pisici îi plac acest lucru să aibă probleme comportamentale compulsive. Pisicile care au depășit în sine tind să aibă probleme medicale, cum ar fi durerile de spate. Comportamentul excesiv de îngrijire este modul de a încerca să calmeze sau să amelioreze o parte a corpului dureroasă. Pe cealaltă parte a monedei, nu se îngrijește o anumită parte a corpului poate indica evitarea unei astfel de părți a corpului. Acest lucru poate indica durerea sau sensibilitatea severă pe care pisica nu vrea cu adevărat să o atingă.

Este o modalitate de a scăpa de bagajele emoționale

Deci credeți că sunteți singurul cu un bagaj emoțional? Ca orice comportament ciudat de animale, pisicile se mândresc ca un mijloc de a risipi anxietate felină sau chiar entuziasm. Așa cum câinii pot ajunge nesimțiți când sunt plictisitori sau anxioși, pisicile tind să intre într-o frenezie îngrijire ca mijloc de a face față stresului lor. Psihologii numesc deplasare. Este, în esență, scoaterea impulsurilor, sentimentelor sau frustrărilor asupra lucrurilor care sunt mai puțin amenințătoare. Cu alte cuvinte, orice este interesant sau stresant pisica ta, este mult mai ușor să se lingă mai degrabă decât să se confrunte cu capul de stres.

Este o modalitate bună de a le lega

Cunoscut sub numele de alrogrooming, pisicile se mită reciproc ca mijloc de socializare sau legare între ele. Procesul de îngrijire se concentrează în mod obișnuit pe regiunea gâtului și a capului. Se crede că alrogările ajută la solidificarea relației dintre pisici. Mai important, alrogroomingul poate distinge membrii unui pachet felinar, astfel încât, dacă o pisică nu are acel "miros" unic, este considerat un outs sau unul care nu aparține grupului.

Este un mod ieftin de a scăpa de purici

Deși este adevărat că în aer liber Pisicile sunt mai predispuse la capturarea puricilor decât pisicile de interior, este încă posibil ca aceștia să aibă acești dăunători pe piele, mai ales dacă prezintă tendințe crescute de îngrijire. Vedeți pisicile se pot baza întotdeauna pe structurile speciale din limbile lor de a elimina aproape orice este atașat de blănurile lor, au inclus puricii. Deci, dacă observați că felina dvs. crește brusc sesiunile sale de îngrijire, există o mare șansă ca ea să aibă deja purici pe care încearcă cu disperare să scape de.

Ați putea dori, de asemenea: Pieptene pentru pisici, Șampon de purici pentru pisici, Coliere de purici pentru pisici și Tratamente de purici pentru pisici.

Cum să-ți mirezi pisica

Având în vedere faptul că pisicile se mândresc mai degrabă splendid, există unii părinți de companie care nu cred în mod necesar că animalele lor de companie încă mai au nevoie de asistență umană atunci când vine vorba de îngrijire. Faptul este că o fac. Iată cum vă puteți îngriji pisica.

Periajul

Nu contează dacă aveți un scurtcircuit sau a persană acasă; Pisicile au nevoie de periajul zilnic de parul zilnic folosind perii de păr proiectate corespunzător pentru pisici. Acest lucru este de a vă asigura că sunteți în măsură să eliminați nu numai bursiere și încurcări, ci și celulele de pe pielea animalului de companie sau pe pielea animalului dvs. de companie. Poate că este mai important faptul că, de asemenea, puteți elimina excesul de păr care poate fi lins de pisicile dvs. de animale de companie, înghițit și formează în bilele clasice de păr că va fi tuse sau, mai rău, a fost depus în interiorul burții sale.

În legătură cu o postare: Remedii de păr pentru pisici

Întotdeauna începeți sesiunea de îngrijire prin frecare a mâinilor pe corpul pisicii dvs. pentru a ajuta la slăbirea oricărui păr de companie în timp ce pregătiți-vă Kitty pentru senzația periei de pisică sau a pieptenei. Obțineți un pieptene de purici și folosiți acest lucru pentru a alerga ușor pe corpul pisicii dvs., acordând o atenție deosebită la specile negre care arată de fapt piper negru, deși mai mici. Urmați-l cu o perie îngroșată, urmând direcția creșterii părului. Dacă este posibil, puteți încerca să mergeți împotriva cerealelor. Acest lucru vă va ajuta să slăbiți alt păr. Rulați un mitt de îngrijire pe corpul animalului dvs. pentru a vă ajuta să eliminați părul liber. Alternativ, puteți folosi o cârpă umedă pentru a scăpa de părul rămas rămas.

Periajul unei pisici

Cel mai important lucru de reținut este de a utiliza numai instrumente care sunt proiectate special pentru pisici. Peria de păr poate funcționa frumos pe încuietori, dar poate fi dăunătoare pentru blana lui Kitty. În plus, este posibil să doriți, de asemenea, să investiți într-o varietate de piepteni și perii pentru pisici, mai ales dacă aveți o gospodărie multi-pisică. Pisicile diferite pot avea preferințe diferite. Unii pot prefera părul din greu, în timp ce alții merg la moale. Unele pot fi bine cu tipuri PIN în timp ce câțiva pot fi de fapt, de fapt, tipurile de sârmă.

Acordați întotdeauna o atenție deosebită reacției pisicii dvs. În nici o circumstanță nu vă permiteți să vă stresați Kitty. De aceea este mai bine să începeți întotdeauna cu mânerele mai moi. De asemenea, va fi o idee bună să luați notă de starea de spirit a animalului dvs., astfel încât veți avea o șansă mult mai bună de a asigura o sesiune de periere și îngrijire reușită.

În legătură cu o postare: Cea mai bună perie de pisică

Baie

Acest lucru este destul de complicat, deoarece este foarte rar să vezi o pisică care să sară cu ușurință într-o piscină de apă sau chiar să se bucure de a avea un spray de apă peste tot corpul său. Într-adevăr va fi o mizerie. De aceea este imperativ să începeți să introduceți conceptul de scăldat pentru animalul dvs. de companie cât mai curând posibil. În calitate de pisoi, este posibil să fi trebuit să-l antrenezi ca să-i placă ideea de a alerga apă peste tot în corpul său, în timp ce introduceți ulterior un special formulat Șampon de pisici.

Este imperativ să nu utilizați șampon destinat părului uman. Acestea vin de obicei cu substanțe chimice dure care pot îndepărta uleiurile naturale ale pielii pisicilor. În timp ce șampoanele umane pot avea balsamuri, formularea este încă foarte diferită de pH-ul pielii feline. Deci, utilizați numai șamponul de pisică. Mai precis, utilizați numai șampon de pisică care este formulat cu ingrediente naturale de companie, naturale. Dacă este un tip de șampon medicat, atunci asigurați-vă că acesta este cel prescris de VET dvs.

scăldat o pisică

Să vă îmbogățiți pisicile poate fi foarte provocator. Este posibil să aveți nevoie să aveți o pereche suplimentară de mâini pentru a vă ajuta. CAT tratează poate ajuta, de asemenea, să vă calmeze pisicile în jos. Ori de câte ori dându-ți kitty o baie, evitați să dați capul, dacă nu doriți zgârieturi peste tot. Puteți începe cu corpul și includeți gâtul pe măsură ce lucrați spre coadă și picioarele. Pentru a "scăpa" capul pisicii, ștergeți un prosop umed peste fața lui. Care ar trebui să fie de ajuns.

Acest lucru va avea un efect mai dramatic decât pur și simplu, permițându-vă pisicii în sine. Sincer, în timp ce pisicile pot linge chiar și zona dintre lamele lor de umăr, vor exista întotdeauna anumite părți ale corpului pe care pur și simplu nu le pot mistui. Acesta este locul în care tu și șamponul de încredere pentru pisici vă puteți ajuta să vă asigurați că totul este cu adevărat curat. În caz contrar, dacă nu sunteți încrezători, oferind kitty o baie, atunci ar fi mai bine să-l aduceți la spa. Alternativ, puteți utiliza, de asemenea, șervețele de baie pisică pentru o baie fără apă.

Trimirea ghearelor

În timp ce este adevărat că pisicile iubesc să folosească Scratching Post Pentru a-și ascuți ghearele în pregătirea pentru activitățile lor de pradă, nu doriți ca pisicile dvs. să folosească aceste gheare pentru a vă distruge mobilierul sau chiar lăsați urme pe piele în timpul înghesuirii timpului. Trimirea ghearelor pisicilor vă poate ajuta să evitați aceste inconveniente, salvându-vă, de asemenea, pisica dvs. de a răni din cauza unor unghii sau ghearele sparte.

Trimirea ghearelor

Trimirea ghearelor pisicii dvs. este cel mai bine lăsat la profesioniști. Cu toate acestea, cu practica și setul corect de instrumente, vă puteți tăia și ușor ghearele prietenului felinei. Este imperativ să folosiți numai cipper-urile de unghii de pisici, deoarece sunt mai mici și sunt special concepute pentru a urma contururile unghiilor animalului dvs. de companie. Clipperții de unghii de pisici vin în diferite dimensiuni, astfel încât este important să alegeți una care are dimensiunea corectă pentru ghearele Kitty. Nu utilizați Clippers de unghii pentru câini deoarece acestea sunt, în general, mai mari.

Ca întotdeauna, începeți prin introducerea Clippers cai de unghii la animalul dvs. de companie. Este imperativ ca să se obișnuiască cu senzația de a-ți ținea labele și ghearele sale. Fiți atenți la limbajul corpului tău de feline, deoarece tensiunea poate face sesiunea de tăiere a ghearelor foarte stresantă. Nu doriți ca pisicile dvs. să asocieze această sesiune cu ceva cu adevărat neplăcut.

Periajul dinților

Cine ar fi ghicit că pisicile trebuie să aibă și dinții periat? Lucrul este că pisicile pot beneficia, de asemenea, de periajul regulat al dinților lor folosind un corespunzător Peruta de dinți de pisică și pastă de dinți. Indiferent ce faceți, nu utilizați pasta de dinți umană, deoarece pisicile noastre nu au învățat niciodată arta de a spui reziduul spumos al pastă de dinți. Ca câinii, pisicile vor înghiți în cele din urmă acest lucru și pot provoca tulburări de stomac. Din acest motiv este numai Pastă de dinți de pisică ar trebui folosit.

periajul pisicii

Este întotdeauna o idee bună să introduceți periuța de dinți în timp ce pisica este încă un pisoi. Acest lucru va ajuta la aclimatizarea pisicii la senzația unei periei cu păr moale care se mănâncă împotriva dinților. Acum, dacă aveți o pisică mai mare, care nu este niciodată pregătită să aibă o perie împinsă în gură, este mai bine să introduceți treptat periuța de dinți și pasta de dinți.

Desigur, dacă nu sunteți cu adevărat încrezător în asta, veterinarul dvs. poate face acest lucru pentru dvs. Alternativ, puteți da, de asemenea, chews dentar că animalul dvs. de companie poate să-și nimzească astfel încât să poată îndepărta resturile și particulele în dinți. Asigurați-vă că obțineți un mestecator dentar care este proiectat special pentru pisici, nu câini.

Beneficiile îngrijirii pisicilor

Există multe motive pentru care îngrijirea pisicilor noastre pot fi foarte benefice. Iată câteva dintre ele.

Shinier Boat

În cazul în care nu ați observat, periajul zilnic al părului tău poate da stralucirea pe care o cauți. Același lucru este valabil și cu pisicile. Periajul straturilor stimulează producția de ulei îmbunătățită, în timp ce întăriți pielea. Aceasta deschide calea spre un strat Shinier, mai strălucitor.

Minimizează bilele de păr

Nu putem opri pisicile să-și lingă blănurile și să formeze bilele de păr. Ce putem face este să minimalizăm cantitatea de păr liber care se poate transforma în aceste bile de blană. Îngrijirea ajută la îndepărtarea unui astfel de păr excesiv, astfel încât acestea nu se termină în cele din urmă în burta animalului dvs. de companie.

Posibilitatea de a lega

La fel cum allogroomingul este esențial pentru pisici, îngrijirea pisicilor noștri ne oferă, de asemenea, ocazia de a ne consolida legătura cu ei. Simpla atingere a pielii noastre pe blana lor este suficienta pentru a comunica la aceste animale de companie doar cat de mult inseamna pentru noi.

Tonuri musculare

În funcție de presiunea aplicată cu fiecare perie de perie, furnizați de fapt o formă de masaj pe mușchii pisicii dvs. Acest lucru vă poate ajuta mușchii, astfel încât ei să poată spori mobilitatea și agilitatea lor generală.

pisica se îngrijește

Pisicile de îngrijire sunt, în esență, la fel ca câinii îngrijiri, cu unele modificări minore în instrumentele comerțului. Pentru că este de succes, este esențial să începeți tradiția îngrijirea în timp ce pisica dvs. este încă un pisoi. Când crește, acesta va fi deja obișnuit cu diferitele aspecte ale îngrijirii.

În legătură cu o postare: Cele mai bune capace de unghii pentru pisici

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Grooming cat: tot ce trebuie să știți