Cât timp trăiesc pisicile? Cat vârsta grafică și durata medie de viață a unei pisici

Pisică

Indiferent dacă intenționați să adoptați un nou pisoi sau să vă bucurați de ani cu un cetățean de vârf felin (sau ceva între ele), este firesc să vă întrebați cât timp vă puteți aștepta ca pisica voastră să trăiască. Dacă vă întrebați Cât timp trăiesc pisicile? Bine, desigur, durata de viață a pisicilor variază foarte mult, deci există un număr magic. Dar știind ce să se aștepte, chiar dacă este doar în termeni generali, vă poate ajuta să planificați pentru viitor.

Care este speranța medie de viață a unei pisici interioare?

Una dintre modalitățile cele mai fiabile de a ajuta pisicile trăiesc mai mult este de a le menține în interior de toate pericolele care se ascund în afara. Deși nu există o mulțime de cercetări în viața medie a pisicilor numai pentru pisicile de interior, majoritatea organizațiilor de bunăstare a medicilor veterinari și a pisicilor sunt de acord că este în intervalul de la 10 la 15 ani. Mulți pisici din interior trăiesc semnificativ mai mult decât acest lucru, dar media este adusă de acei indivizi nefericiți care cedează rănirii sau bolilor relativ mai devreme în viață.

Stai în interior este incontestabil mai sigur pentru pisici, dar nu este fără dezavantaje. O lipsă de exerciții fizice și supra-consum poate duce la obezitate, iar plictiseala este un factor de risc pentru problemele comportamentale, toate acestea pot afecta negativ bunăstarea unei pisici și longevitatea. Din fericire, proprietarii pot depăși aceste provocări prin acordarea atenției dietei unei pisici și oferind oportunități ample de exerciții fizice, de joc și stimulare mentală. Accesul supravegheat la în aer liber prin plimbări cu leșie sau carcase de protecție împotriva pisicilor poate, de asemenea, ajuta.

Care este speranța medie de viață a unei pisici în aer liber?

În comparație cu pisicile de interior, pisicile care petrec mult timp nesupravegheate în aer liber sunt mult mai susceptibile de a suferi de o varietate de boli sau leziuni potențial letale, inclusiv:

  • Atacurile animale
  • Accidente de autovehicule
  • Falls
  • Hipotermie
  • Cursa de căldură
  • Boli infecțioase
  • Parazitism
  • Expunerea la toxină

Speranța de viață pentru pisicile în aer liber poate varia semnificativ, dar este de obicei în intervalul de la 2 la 7 ani. Ca regulă generală, pisicile în aer liber tind să trăiască aproximativ jumătate, atâta timp cât fac pisicile de interior.

Pisicile masculine sau de sex feminin trăiesc mai mult?

A studiu Publicat în 2014 Privind în longevitatea și cauzele decesului a peste 4000 de pisici din Anglia, a constatat că pisicile de sex feminin au trăit mai mult decât bărbații. Longevitatea mediană a tuturor femelelor a fost de 15 ani, iar pentru bărbați este de 13 ani.

Efectul spargerii și al neutilizării a fost deosebit de profund pentru pisicile de sex masculin, cu bărbați neaterat de viață 1.7 ani mai mult decât bărbații intacte. Femeile spionate au trăit 0.Cu 6 ani mai mult decât femeile intacte.

Ce rase de pisici au cele mai scurte si mai lungi durate de viata?

2014 studiu a condus, de asemenea, la unele constatări interesante cu privire la longevitatea unei varietăți de rase de pisică. Pisicile de rasă mixte au avut tendința de a trăi mai mult (longevitate mediană de 14 ani) decât au făcut-o rasă (longevitate mediană 12.5 ani), dar a existat o mare variație între ratele de rambursare cu unii care trăiesc semnificativ mai mare decât rasele mixte.

CAT rasaLifespan mediană
Birman16.1 ani
Birmania14.3 ani
siamez14.2 ani
persană14.1 ani
Rase mixte14.0 ani
Britanic Shorthair11.8 ani
Maine Coon11.0 ani
Papusa de carpa10.1 ani
abisinian10.0 ani
Bengal7.3 ani

Pisicile pleacă să moară?

Pe măsură ce pisicile îmbătrânesc, riscul de a dezvolta probleme de sănătate legate de vârstă precum boala renală cronică și cancerul crește. Unele pisici caută izolare atunci când nu se simt bine, și acest lucru poate fi interpretat greșit ca "plecând să moară."În adevăr, pisicile au nevoie de îngrijire și atenție mai mult ca niciodată atunci când sunt bolnavi sau vârstnici.

Cu o îngrijire veterinară adecvată, multe condiții la pisicile mai vechi sunt tratabile sau cel puțin ușor de gestionat pentru o perioadă de timp. Cu toate acestea, atunci când calitatea vieții unei pisici începe să scadă într-un grad inacceptabil, iar tratamentul ulterior nu este posibil sau nu mai este în interesul cel mai bun al pisicii, este timpul să luăm în considerare eutanasia.

Care este cea mai veche pisică vie?

Potrivit cărții de înregistrări Guinness, cea mai veche pisică este vreodată Crème Puff de la Austin, TX care a murit în 2005 după ce a trăit timp de 38 de ani și 3 zile. Mai recent, o pisică engleză numită Rubble a trăit pentru a fi de 31 de ani înainte de moartea sa în 2020.

În timp ce nu există cu siguranță nici o garanție că orice pisică va ajunge la aceste extreme, oferind o îngrijire veterinară adecvată, o bună nutriție, o exercițiu adecvat și o stimulare mentală și o mulțime de iubire și atenție vor ajuta la maximizarea lungimii și calității pisicii tale.

Graficul de vârstă CAT *

Etapa de viață a pisicilorVârsta CatEchivalent de vârstă umană
Pisoi0-1 luni
2-3 luni
4 luni
6 luni
0-1 an
2-4 ani
6-8 ani
10 ani
Junior7 luni
12 luni
18 luni
2 ani
12 ani
15 ani
21 de ani
24 de ani
Prim3 ani
4 ani
5 ani
6 ani
28 de ani
32 de ani
36 de ani
40 de ani
Matur7 ani
8 ani
9 ani
10 ani
44 de ani
48 de ani
52 de ani
56 de ani
Senior11 ani
12 ani
13 ani
14 ani
60 de ani
64 de ani
68 de ani
72 de ani
Geriatric15 ani
16 ani
17 ani
18 ani
19 ani
20 de ani
21 de ani
22 de ani
23 de ani
24 de ani
25 de ani
76 de ani
80 de ani
84 de ani
88 de ani
92 de ani
96 de ani
100 de ani
104 de ani
108 de ani
112 de ani
116 de ani


* Modificat din clasificarea etapei de viață publicată în Ghidul de viață al Feline AAFP-AAHA Feline din 2010

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât timp trăiesc pisicile? Cat vârsta grafică și durata medie de viață a unei pisici