Persană cat: informații de rasă de pisici, caracteristici și fapte

Fapte de rasă de pisici persană

Considerată ca Puss Glamour din lume, persanul a fost mult timp favorit de mulți indivizi celebri, inclusiv Regina Victoria și alți membri ai nobilimii. Are o haină frumoasă, care este accentuată de fața lui senină și dulce făcută și mai adorabilă de personalitatea sa calmă și placidă. Este una dintre cele mai populare rase ale planetei. Și, în timp ce ar fi avut unele probleme cu privire la dezvoltarea sa, precum și anumite preocupări legate de sănătatea sa generală, acestea sunt ușor de depășit de aspectul adorabil al persanului și de personalitate la fel de fermecătoare. Și dacă vrei să obții una din aceste pisici pentru familia ta, atunci ar fi mai bine să citești.

Istoria pisicii persane

Nimeni nu poate fi sigur cum a fost dezvoltată pisica persană, mai ales că strămoșul pisicii domestice, vechiul sălbatic african, nu a fost niciodată cunoscut că are subspecii cu părul lung. Mulți crescători de pisici cred că persanul este încă descendent al sălbăticului african, cu excepția faptului că a suferit o mutație naturală pentru a crea o haină neobișnuit de lungă.

Pisica persană situată pe pat

În 1620, un autor italian, compozitor și muzicolog cu numele lui Pietro della Valle a importat o persană din provincia nord-estică a Iranului numită Khorasan. De asemenea, la aproximativ același timp, savatorul francez, astronomul și anticharia, Nicholas-Claude Fabre de Peiresc a importat un persan de la Angora (Ankara de astăzi) în Turcia. Acestea sunt cea mai veche documentație cunoscută despre posibilele originile persinelor / angorăi. Persanul care a fost importat din Khorasan avea o haină de mătase, strălucitoare, în timp ce Turcă (Angora) versiunea a avut o haină albă strălucitoare. Aceste pisici cu părul lung și-au găsit în cele din urmă calea spre insulele britanice.

Din 17a la mijlocul-19a secol, orice pisică lunga importat din Persia, Afganistan, Turcia și alte locuri extrem de exotice au fost numite pisici "asiatice". Aceste feline au fost utilizate în mod extensiv în programele de reproducere, producând o varietate de feline cu părul lung.

În 19a secolul, oamenii și creșerii de pisici au început să se prezinte adunări informale ale pisicilor. Primul spectacol de pisică care urmează să fie ținut a fost la Palatul Crystal din 1871. Aceasta a fost, de asemenea, prima dată când o pisică de tip persană a fost prezentată publicului. Pisica a fost o lovitură instantanee că chiar regina Victoria era cunoscută ca fiind deosebit de îndrăgită de persană.

Fancierii de pisici din Marea Britanie au început să sporească caracteristicile rasei. Există povestiri că pisicile cu părul lung de 19 ania secolul Marea Britanie au fost cruci de persani și angori, cu o influență persană mai mare. Acest lucru nu este departe de faptul că ambele pisici au avut aproape aceleași caracteristici și temperamente fizice. Cu toate acestea, crescătorii au vrut mai mult din capul rotund, urechile rotunde, picioarele mai scurte și părul mai plin de persană.

De-a lungul 20a secol, au fost depuse eforturi pentru a spori persanul. Ca atare, acum există ceea ce se numește persan cu fața peke, care și-a primit numele din cauza similitudinii izbitoare a feței sale la cea a câinelui de pegeză. Persoanele cu fața în față nu a fost rezultatul reproducerii selective, inițial. A fost rezultatul unei mutații spontane care a avut loc în pisicile persane roșii și roșii în mijlocul 20a secol. A crescut instantaneu în popularitate. Cu toate acestea, deoarece având o față plată a dus la numeroase probleme serioase de sănătate, a scăzut rapid din favoare. Cu toate acestea, crescătorii care au iubit fața aplatizată neobișnuită a persanilor cu fața în față au căutat să accentueze această caracteristică prin reproducerea selectivă.

Astăzi, multe organizații consideră că PEKE-FACE ca standard CAT persană contemporană. Cu toate acestea, unele organizații consideră încă persanul tradițional, "cu fața în fața păpușilor" ca standard al rasei.

Fapte rapide despre pisica persană

Este destul de dificil să se stabilească ceea ce poate fi considerat standardul de rasă pentru persan. Acest lucru se datorează faptului că crescătorii și organizațiile de crescătorie de pisici au opinii diferite cu privire la ceea ce ar trebui să cuprindă standardul rasei. Unii aderă la persanii tradiționali de păpuși din cele 17a la 19a secolul, în timp ce alții atribuind cerințele inelului de spectacol pentru persii cu fața peke din cele 20 de ania secol.

  • Pisica persană vine în două tipuri - o păpușă tradițională cu fața în față și un peke ultra-tastat. Persanul tradițional este în mare parte privit ca ceea ce veți avea în casă. PEKE-FACE, pe de altă parte, este cu siguranță mai mult pentru ringul de spectacol.
  • Asociația de crescători ai pisicilor clasifică persania în 7 diviziuni diferite: solide, argint și auriu, fum și umbrite, tabby, particular, bicolor și Himalayan.
  • Persii solizi au venit cu culori solide, cum ar fi alb, negru, albastru, cremă, ciocolată și liliac. Numai persanul alb a venit cu ochi de cupru albastru sau strălucit.
  • Persoanele de argint și de aur includ Chinchilla Longhair, argint umbrit și auriu umbrite. Acestea au fie ochi verzi sau albastru-verzi.
  • Fumul și persanii umbriți au inclus coajă și camei umbrite. Persoanele de fum pot avea negru, cameo, cremă, albastru, fum tortie și fum albastru-cremă. Ochii vin în cupru strălucit care seamănă cu arderea.
  • Tabby Persanii sunt considerați extroverts (gândiți-vă Garfield) și vin în modele clasice, patch-uri și de macrou. Acestea au ochi strălucitori de cupru. Tabbitele de argint pot avea, de asemenea, ochi de căpșuni sau verzi.
  • Persoanele particulate vin în albastru, tortie, liliac și tortie de ciocolată. Ochii sunt, de asemenea, colorați de cupru strălucit.
  • Bicolor persani includ Calicos, Tabby și alb, fum și alb. Ei au ochi strălucitori de cupru, cu excepția tabby-ului și albe care pot avea hazel și verde, în plus față de culoarea de cupru.
  • Persii Himalayan vin cu culoarea distinctă a unei pisici siameze.
  • Persii de sex masculin pot avea o greutate minimă de 12 lbs, în timp ce femelele nu ar trebui să cântărească niciodată mai mult de 12 lbs. În plus, persanii feminini nu ar trebui să fie niciodată mai mici de 8 kg.
  • Această pisică poate trăi oriunde de la 10 la 15 ani.
  • Persanii au întotdeauna un cap rotund, nasul snub, obrajii chubby, urechi mici cu sfaturi rotunjite, ochi de cupru mare și rotund, corp greu degustat, dar scurt, picioarele de copac ca picioare scurte și o coadă groasă care curge ca un plume.

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Personalitatea blândă și dulce a persanului este doar unul dintre numeroasele lucruri pe care oamenii le iubesc despre această rasă. Cu toate acestea, dacă intenționați să aduceți o casă, atunci este o necesitate pentru a citi mai întâi următoarele.

Sănătate

În timp ce persanii pot trăi până la un deceniu și jumătate, nu sunt neapărat imuni la bolile. De altfel, persanul cu fața peke a fost implicat într-o controversă în trecut, în care organizațiile privind drepturile animalelor au condamnat crescătorii folosind procese ultra-taping pentru a face ca nasul deja plat al peke-ului, chiar flat. Acest lucru a dus la vârful nasului fiind mai mare decât nivelul inferior al pleoapei pisicii. Acest lucru a provocat o mulțime de probleme de sănătate, inclusiv dificultăți de respirație, dificultăți de naștere și probleme de ochi și de piele.

Ca atare, persanii ultra-tipăriți sau în fața pescuitului sunt foarte predispuși la dificultăți de respirație, entropion, trichiasis nazal fold, malformație de conducte de lacrimi, trichiasis de pleoapă de sus și muncă dificilă. Toate acestea au fost atribuite caracteristica brahipefaliei persană.

Persii tradiționali cu păpuși nu sunt scutiți de boli. Împreună cu persanii cu buzunare, pisicile cu păpuși au suferit, de asemenea, o boală de rinichi polichistică, ceea ce poate duce la dezvoltarea insuficienței renale mai târziu în viața pisicii. Unele variante de persani sunt cunoscute ca transportă marcajul genetic pentru boală. Ca atare, screening-ul ADN ar trebui să contribuie la asigurarea managementului timpuriu.

Alte condiții de sănătate pe care toate tipurile de persani se pot confrunta cu cardiomiopatie hipertrofică, atrofie retină progresivă, carcinom de celule bazale, sindromul lui Chediak-Higashi, surzenie, displazie de șold, malocluzie dentară, lupus sistemic eritematos, seboreea, congenital cataractă, pietre la rinichi, Boala hepatică polichistică congenitală, rupere excesivă, infecție cu ringworm, Cherry ochi, Sensibilitate la căldură și multe altele.

Pisica persană albă

În legătură cu o postare: Cele mai bune produse alimentare pentru pierderea în greutate

Hrănire

Persană este o pisică de energie redusă care preferă să se culce pe canapea toată ziua, mai degrabă decât să ieși și să se joace cu tine, copiii tăi sau favoritul său Jucarii de pisici. Ca atare, monitorizarea atentă a consumului de alimente este o necesitate; ca să nu primești un garfield în casa ta. Alegerea unei calorii scăzute, dieta bogată în proteine ​​ar trebui să fie ideală, deoarece proteinele vor ajuta la păstrarea integrității mușchilor săi. De asemenea, sunt necesare grăsimi mai sănătoase pentru a menține sănătatea hainei sale. La urma urmei, este una dintre trăsăturile distinctive ale unui persan.

Deoarece obezitatea este întotdeauna o amenințare la adresa acestei pisici, trebuie, de asemenea, să înceapă să se gândească la susținerea funcției articulațiilor sale. Chondroitina și glucozamina pot contribui la îmbunătățirea funcției globale a articulațiilor pisicilor, deși gestionarea greutății ar trebui să facă bine.

Îngrijire

Îngrijirea persană nu este foarte ușoară, deoarece este un pisic de întreținere de înaltă întreținere. Suprafața sa de curgere netedă va necesita o mulțime de eforturi în partea dvs. pentru a păstra-o mat- și fără încurcătură. Multe probleme de sănătate care ciumă persanului necesită, de asemenea, controale veterinare regulate și un plan mai judicios pentru a promova sănătatea generală și a minimiza factorii care pot spori riscul unor astfel de probleme de sănătate.

Persii sunt fastidiți, la fel ca orice alt membru al regatului felinar. Cu toate acestea, există o parte a corpului lor că ei nu se pot curăța: zona din jurul ochilor lor. Persienii sunt predispuși să rupă colorarea și să solicite ajutor în curățarea zonei în jurul ochilor lor zilnic.

Cutia de gunoi trebuie, de asemenea, păstrată curată în orice moment. Ar trebui să fie inspectat în fiecare zi și căptușelul agățat trebuie îndepărtat imediat. O dată pe săptămână, cutia de gunoi ar trebui să primească o curățare foarte detaliată cu înlocuirea completă a gunoiului cu alimentarea proaspătă.

În legătură cu o postare: Cea mai bună cutie de gunoi de pisică

În cele din urmă, persanul nu ar trebui să li se permită niciodată să plece în aer liber. Este o pisică foarte frumoasă și aproape toată lumea știe cât de scumpă poate fi această pisică. Este, de asemenea, o rasă foarte populară că aproape oricine ar vrea să aibă. Persanul este întotdeauna considerat o oportunitate de aur de către catnoppers pentru a face niște bani reali. Persii sunt, de asemenea, foarte sensibili la căldură. Ei pot obține cu ușurință deshidratat Când ies sub soare. Ca atare, ei ar trebui să li se permită întotdeauna să rămână într-o cameră cu aer condiționat.

Din moment ce persanii sunt pisoi relativ pașnici și docil, ei nu se pot bucura de bine când se confruntă cu alte pisici, în special cu cele rămase. Riscul este chiar mai mare atunci când se confruntă cu un câine, coiot sau alte animale care nu pot fi deosebit de dornici de a avea un kitty adorabil în roaming străzile sau cartierul.

Îngrijirea

Persii au un strat dublu. Standacul este cel mai bine descris ca fiind woly, în timp ce stratul exterior este lung și păros. În timpul verii, persanul își va vărsa subacșcatul de lână, care vă va cere să fiți pregătiți cu dvs Vacuum de păr pentru animale de companie deoarece poate obține reale în casă în această perioadă a anului. Persoanele piepteni și perii de pisică vor fi, de asemenea, foarte utile. Cu toate acestea, persanul va necesita pieptarea zilnică și periajul hainei sale pe o bază pe tot parcursul anului.

Scăldatul nu este neapărat recomandat, deoarece persanul poate fi suficient de fastidios. Mai mult, dacă reușești să o păstrezi ca o pisică în interior, atunci nu ar trebui să existe nici o problemă cu privire la haina ei murdară și toate. Unii părinți de companie, totuși, dau pisicilor lor o baie o dată la 6 sau 8 luni. O parte mai importantă a îngrijirii persinelor este îngrijirea dentară. Acest lucru este cel mai bine făcut în fiecare zi.

Verificați unele dintre ghidurile de îngrijire a pisicilor, cum ar fi Pensulă pentru pisici, Pastă de dinți de pisică și Peruta de dinți de pisică.

Temperament

Blând și liniștit, persanii fac ca animalele de familie mari pentru cei care nu-i plac pisicile puternice, înfricoșătoare și destul de agresive, care nu fac nimic altceva decât să urce pe sau să glisați la orice care îi interesează. Persanii preferă un mediu senin la o atmosferă asemănătoare partidului. Ei preferă oamenii care le pot arăta mai degrabă a bunăvoinței decât comportamente dure. Ei nu vor deranja niciodată dacă trebuie să petreacă toată ziua lounging sau pur și simplu să rămână răciți în poala ta. Ei nu sunt jucăuși, dar nu se deranjează dacă copiii vor juca cu ei. Atâta timp cât copiii nu îmbrăcau persanul în sus sau trag-o în jurul casei, totul este rece pentru persană.

Această pisică nu este niciodată tare, dar este pe deplin capabilă să-și comunice dorințele doar folosind ochii ei străluciți de cupru singur. Nu va deranja să cheltuiască ceva singur. Cu toate acestea, dacă îl puteți elibera cu prezența voastră, persanul este deja o pisică foarte fericită. Aceasta este o pisică care iubește să se înghesuie. Nu va cere niciodată afecțiune și atenție, dar vă va aminti cu ușurință cu o miană slabă și dulce.

Persanul nu mai poate deține locul numărul 1 în cele mai populare ale lumii feline. Cu toate acestea, cu personalitatea sa nedemontantă, atitudinea odihnitoare și o dispoziție foarte plăcută, persanul rămâne unul dintre favoritele lumii.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

CAT GPS Tracker
Alimente pentru pisici
Cadouri pentru iubitorii de pisici
Cat zgârieturi
Pisica muzzles
Hamacuri de pisici
Covoare de pisici de pisici
Bowl de apă pentru pisici
Casă veche
CAT Harnesses

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Persană cat: informații de rasă de pisici, caracteristici și fapte