Este pisica voastră speriată de oameni?

Girl zgârierea pisicilor

CAT Socializare și personalități

Ca și oamenii, pisicile se nasc cu personalitățile lor date, dar mediul în care cresc pot scoate anumite trăsături de caracter, mai ales dacă mediul nu este unul bun.

Socializare ca pisoi este unul dintre cei mai importanți factori determinanți în dezvoltarea unei personalități a pisicii și a comportamente Ea expune. De exemplu, pisicile care sunt hrănite cu sticlă, îngrijite exclusiv de către un om și niciodată expuse la alte pisici nu pot ști cum să reacționeze în mod normal la alte tipisme de pisici. Ei pot avea probleme care interacționează cu alte pisici pe tot parcursul vieții din cauza asta. Dar pisoiul care au experiența opusă și nu sunt niciodată manipulate de oameni în primele câteva luni de viață pot avea probleme care interacționează cu oamenii.

Motive pentru care pisicile sunt speriate de oameni

Teama de oameni este adesea văzută în pisicile sălbatice care trăiesc afară și nu au nici o expunere umană. Dacă o pisică este în mod natural mai mult dominant, Lipsa interacțiunii umane poate contribui la faptul că pisica este agresivă față de oameni. Dacă o pisică este în mod natural mai supusă, poate fi speriată de oameni și pur și simplu fugi de ei dacă nu a crescut în jurul lor.

În afară de faptul că nu au fost expuși oamenilor sau socializați în mod corespunzător, pisicile pot fi teamă de oameni din alte motive. Uneori pisicile sunt speriate pentru că au avut o experiență proastă cu un om. Din păcate, nu toți oamenii sunt buni la animale și pot răni în mod intenționat o pisică, ceea ce duce adesea la o felină speriată. Alți oameni, cum ar fi membrii personalului veterinar, pot sperie sau stres neintenționat o pisică în timpul unei vizite de rutină, care poate provoca, de asemenea, o pisică să se dezvolte o teamă de oameni. Experiențe rele cu o lipsă de expunere la oameni, în general, sunt cele mai frecvente motive pentru care pisicile sunt speriate de oameni.

Dacă o pisică a dezvoltat o teamă de oameni în propria casă, se poate datora unui vizitator excesiv de zgomotos - cineva care a surprins accidental, sau chiar cineva care a tăiat-o în timp ce vizitează sau printr-o fereastră. Dacă o pisică în durere, cum ar fi una cu artrită sau o rană, a fost ridicată și rănit accidental de un vizitator necunoscut, poate, de asemenea, să se ascundă și să se dezvolte o teamă de oameni. Această teamă de oameni este un mecanism de apărare pe care o pisică îl poate dezvolta, dar este conceput pentru a proteja pisica de la vătămarea viitoare.

Împiedicând o teamă de vizitatori

Expuneți pisica la alte persoane și pisici în timp ce sunt tineri. Această expunere este adesea menționată ca socializare și vă va învăța pisica că diferite pisici și oameni nu sunt nimic care să fie speriat, ci fac parte dintr-o viață normală. Dacă este posibil, expuneți pisoiul la oameni din toate formele, culorile și dimensiunile. Copii, cetățeni în vârstă, bărbați cu barbă, femei care poartă o mulțime de parfumuri, oameni de culori de piele variabile, și alte persoane care miroase și arată diferit și pot să-ți lumineze în mod neintenționat pisica dacă nu este obișnuită cu aceste variații la om.

Depășind o teamă de vizitatori

Poate fi un proces lent, dar puteți învăța o pisică înfricoșătoare să nu mai fie speriată de vizitatori. Multe dintre aceleași tehnici folosite pentru a ajuta la prevenirea frica de vizitatori sunt utile în depășirea unei frica preexistentă într-o pisică.

  • Tratamente, Lăudați verbale și mângâieri, feromoni, suplimente și încurajarea vizitatorilor dvs. să fie liniștiți și în mișcare lentă vă va ajuta să vă arătați pisica că nu este nimic de frică.
  • Permiterea pisicii tale să iasă din ascuns în loc să-l forțeze, este de ajutor.
  • Vizitatorii care stau pentru o perioadă extinsă pot avea o șansă mai bună să-ți încălzească pisica de când pisica va avea mai mult timp să se obișnuiască cu ei.
  • Având oaspeți frecvenți în loc de unul sau doi vizitatori pe an în timpul sărbătorilor, va ajuta, de asemenea, să vă recondiționeze pisica să știe că vizitatorii nu sunt înfricoșători, deoarece este o parte obișnuită a vieții și nu ceva nou sau neașteptat.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este pisica voastră speriată de oameni?