Pisica ferată vs. Stray cat: care este diferența?

Pisica de mers pe jos pe iarba afara - pisica ferală vs pisica stricată

Dacă ați văzut o pisică ciudată în cartierul dvs., vă puteți întreba dacă este o pisică ferată față de o pisică rătăcită. Cum puteți spune diferența dintre cele două, mai ales dacă contactul dvs. este limitat sau numai dintr-o diferență? Există semne indicatoare care fac evident dacă aveți de-a face cu o pisică ferată sau o pisică rătăcită, dar va trebui să fiți atenți și perceptivi.

Este important să știți diferența dintre o pisică ferată față de o pisică rătăcită, deoarece comportamentul poate varia foarte mult între cele două. Dacă aveți propriul prieten felin cu acces la în aer liber, înțelegeți dacă aveți o pisică ferată sau pur și simplu o pisică rătăcită pe prowl este o informație importantă pentru păstrarea pisicilor dvs. sigură și sănătoasă.

Ce să faci dacă ai găsit o pisică pierdută

Pisica ferată vs. Pisică fără stăpân

Este important să stabilească mai întâi ceea ce definește o pisică ferată față de pisica vagă. Cei doi împărtășesc un numitor comun în faptul că aceștia trăiesc în aer liber fără nici o îngrijire umană consistentă, dar există o distincție importantă.

A pisica salbatica a avut o interacțiune mică sau deloc cu oamenii. De obicei, pisicile sălbatice se nasc într-un așternut feral sau la pisici rătăcite.

A pisică fără stăpân La un moment dat a trăit cu sau în jurul oamenilor, a interacționat în mod regulat cu. S-ar putea să fi fost o pisică de casă la un moment dat sau o pisică în aer liber cu un proprietar. Datorită a fi pierdută sau abandonată, pisica și-a pierdut legătura cu proprietarul său și este considerată dreaptă.

Atât pisicile sălbatice, cât și cele răi sunt luate în considerare pisicile domestice, nu animalele sălbatice. Cu toate acestea, personalitatea și comportamentul unei pisici ferate pot fi foarte diferite de o pisică stricată.

Cum să identificați un feral vs. Pisică fără stăpân

Există atât caracteristici fizice, cât și tendințe comportamentale care vă pot ajuta să distingeți o pisică ferată de la o pisică rătăcită. Dacă o nouă pisică se află pe prowl în cartierul dvs., verificați următoarele identificatori ca un prim pas pentru a determina dacă este o pisică rătăcită sau o pisică ferată.

Caracteristici fizice

Sălbatic pisicile poate avea o ureche "înclinată", adică faptul că partea de puncte a fost tăiată. Acest lucru se face în procedurile de returnare de rutină, pentru a indica faptul că o pisică a fost sterilizată.

Pisici vagaboande poate arata mai ales slab si invers. Adesea vânători neexperimentați, ei pot avea un timp mai dificil de curățare pentru alimente. În plus, acestea sunt respinse frecvent de coloniile de pisici ferate și pot fi implicate în altercații frecvente.

Pisicile ferate, Pe de altă parte, sunt experți în calea sălbatică. Ei, în general, arată sănătos, datorită aptitudinii lor față de abilitățile de viață în aer liber și de vânătoare de experți.

Comportament

Pisicile ferate nu va aborda niciodată un om. Acestea prezintă prudență extraordinară și evită contactul cu orice preț. Chiar și contactul cu ochii dintr-o pisică ferată este rară.

Pisici vagaboande sunt cunoscute că prezintă un comportament mai deschis față de oameni, inclusiv contactul cu ochii și chiar apropiindu-se un om. În unele cazuri, s-au știut că se freacă de piciorul unui străin. Oamenii sunt o viziune familiară - și o sursă cunoscută de mâncare unei pisici rătăcite.

Pisicile ferate De obicei, mutați în modul stealth cu corpul lor înclinat scăzut la pământ, coada în jos și ochii scanând rapid împrejurimile.

Pisici vagaboande sunt mult mai probabil să-și poarte coada în poziție verticală Limbajul corpului pisicii, Aceasta indică o deschidere care trebuie abordată. De asemenea, ei se mișcă adesea într-o poziție mai dreaptă.

Fii sigur că interacționează cu pisici sălbatice și rătăcite

Linia de jos atunci când se ocupă de orice animal care nu este familiar pentru tine trebuie să fii precaut. Acesta este cazul dacă aveți de-a face cu o pisică ferată sau fără stăpân.

Să fie atenți la limbajul corpului pisicii și să răspundă la indicii că animalul devine prea stresat și înspăimântător sau chiar ostil. Având în vedere că pisicile domestice, atât pisicile sălbatice, cât și cele rătăcite sunt susceptibile de a răspunde în moduri similare atunci când se simte frica. Fi alertă pentru:

  • Hissing
  • Ochii îngustați
  • Urechile reținute
  • O coadă erectă și înfricoșătoare
  • Părul în picioare la capăt de-a lungul spatelui

Linia de jos

Cel mai important factor distinctiv al pisicilor ferate versus pisicilor stranii implică perspectiva pisicilor asupra oamenilor. Pisicile sălbatice nu au socializarea umană și pentru toate scopurile practice sunt considerate sălbatice. Este foarte dificil să acționați o pisică ferată adultă ca o pisică de casă, deși este posibil să aveți succes cu hrănirea unei pisici ferate și satisfaceți nevoile sale de bază în acest fel.

În același timp, ca pisici domestice, pisicile ferate împărtășesc o mulțime de asemănări cu pisicile ținute ca animale de companie. Cu toate acestea, ar trebui să fiți întotdeauna precauți atunci când vă apropiați de un animal nefamiliar, fie că este o pisică ferată sau o pisică rătăcită.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisica ferată vs. Stray cat: care este diferența?