Sunt pisici calico mereu de sex feminin?

Sunt pisici calico mereu de sex feminin

Iată o provocare pentru dvs .: Gândiți-vă la toate pisicile pe care le cunoașteți și încercați să vedeți dacă vă puteți aminti întâlnirea cu o pisică de calico masculină. Ia-ți timpul, voi aștepta ... Nu mă pot gândi la niciunul? Ei bine, asta nu este tot ce surprinzător. În timp ce există, calicosul masculin este extrem de rar; Unii cercetători sugerează chiar că ele constau doar din 1 în 3000 de pisici calico! În această piesă de blog, am de gând să investighez acest fenomen și să încerc să explic știința din spatele ei.

Faceți cunoștință cu pisica calico

În primul rând, trebuie să obținem definițiile noastre drepte. Deși mulți oameni văd în mod eronat pisicile calico ca o rasă, ele sunt de fapt o colorare a stratului. Asta înseamnă că ai putea avea un calico American Shorthair, un calico persană, sau un calico siberian.

Ele sunt una dintre culorile înticătate, deoarece aceasta înseamnă că acestea constau din două sau mai multe culori. Mai precis, Calico Coloring este considerat a fi "tricolor", deoarece, după cum probabil, ghiciți, pisicile Calico au patch-uri de trei culori distincte: portocaliu, alb-negru. Modelele lor sunt distincte de alte pisici înzestrate, cum ar fi pisicile de țestoasă, care sunt bicolorate deoarece au doar blănuri negre și portocalii, pisicile tabby, care au modele distincte stripate sau învârte în blană și Tuxedo pisici care sunt negri cu un piept alb.

Știința din spatele straturii pisicilor

Toate hainele pisicilor provin din două culori, negru și roșu. Este combinația acestor culori care pot crea nuanțe cum ar fi ciocolată, liliac, fawn și smântână și modele precum Calico, Tabby și Tortoiseshell. Culorile și nuanțele portocalii sunt dominante față de culorile non-portocalii recesive, care sunt în general nuanțe bazate pe negru. Patchele albe predominante pe pisicile Calico, precum și multe alte tipuri de blănuri, sunt o genă separată care produce o lipsă de pigmentare, numită "Piebalding". În Calicos, acest lucru poate apărea pe abdomen, piept, picioare și bărbie.

Genetic, pisicile au 38 de cromozomi. Ei primesc 19 din mamele lor și alte 19 de la tații lor. Dintre acești 38 de cromozomi, perechea care determină culoarea hainei unei pisici este aceeași cu cea care poate ajuta la determinarea sexului, cromozomul X. După cum vă amintiți de la lecțiile dvs. de biologie înapoi la școală, două cromozomi X apar la fete, în timp ce băieții au cromozomi XY. Mamele trec întotdeauna pe un X la descendenții lor, în timp ce părinții determină sexul unui copil sau pisoi, prin trecerea pe un cromozom x sau un y.

Aceasta înseamnă că pisicile mamei transmit întotdeauna informațiile genetice despre blănurile lor, în timp ce pisicile părintelui influențează numai blana de descendenți feminini. Descendenții de sex masculin, prin urmare, moștenesc culoarea lor de la mama lor, dar ceea ce se întâmplă cu straturile de sex feminin când straturile mamei și tatălui lor sunt diferite? Acesta este modul în care se naște pisicile Calico.

Fiecare celulă a oricărei ființe vii deține machiajul genetic al acelei persoane. La pisicile de sex feminin cu informații genetice conflictuale de la părinții lor, fiecare celulă "dezactivează" una dintre opțiuni. Acest lucru creează patch-urile în multe pisici înzestrate, inclusiv pisicile calico.

Feline feminine

Înțelegerea modului în care funcționează genele Calico explică de ce majoritatea pisicilor calico sunt femei. Să luăm câteva exemple pentru a explica mai bine:

  • O mamă acoperită de portocale și un tată negru acoperit au o gunoi
  • Fiii lor au gene XY, cu x venind de la mama lor. Deoarece x determină culoarea, fiii lor sunt portocalii.
  • Fiicele lor au gene XX, cu un X venind de la fiecare. Aceasta înseamnă că au potențialul pentru negru și portocaliu, ceea ce duce la patch-uri atât ca fiecare celulă activeze aleatoriu unul și dezactivează ceilalți.

Un alt exemplu demonstrează în continuare modul în care pisicile de calicos masculine nu se întâmplă în condiții normale:

  • O mamă calico și un tată cu blană neagră au o gunoi
  • Fiii lor au gene XY, cu x venind de la mama lor. Mama lor are două cromozomi X, o portocală și un alt negru. Ea poate trece doar pe unul pentru fiecare fiu. Aceasta înseamnă că pot fi negru, fie portocaliu, dar nu atât.
  • Fiicele lor au gene XX, cu un X provenit din fiecare părinte. Ca mai sus, ei pot obține un cromozom de portocaliu x sau un cromozom x negru de la mama lor. Dar poate obține doar un cromozom negru de la tatăl lor. Aceasta înseamnă că pot fi negre, dacă își moștenesc gena mamei de blană neagră sau pot fi Calico, dacă moștenesc gena de blană portocalie.

Sunt personalizate de sex masculin?

Acest lucru nu înseamnă că toate pisicile calico sunt, totuși, de sex feminin. Există niște Calicos masculin, dar există în jur de 1 în 3000 de ele și, de obicei, nu pot transmite genetic haina, ceea ce înseamnă că nu sunt utile pentru crescători.

Calicosul masculin există prin intermediul a trei anomalii genetice rare:

  • O mutație în embrion, care pune niște patch-uri de blană neagră pe un alt haină portocalie. Acest lucru nu influențează genetica, adică codul genetic pe care îl trec la descendenții lor rămâne portocaliu.
  • O fuziune a două ouă fertilizate în uter, cunoscută și sub numele de himerism, înseamnă că doi pisoi diferiți, un negru și un portocaliu, devin o pisică de calico.
  • Sindromul Klinefelter. Aceasta este cea mai răspândită, dar cea mai puțin frecventă cauză pentru pisicile de calico masculine. Aceasta este o condiție genetică rară în care animalele au un cod genetic "XXY". Y face pisica bărbat de sex masculin, în timp ce XX permite genele culorilor conflictuale care se găsesc în calicos de sex feminin. Acest sindrom, totuși, face și pisicile sterile.

Alte straturi specifice de gen

Pisicile Calico nu sunt singurele pisici cu haine care sunt în mare parte determinate de gen. După cum vă puteți imagina, având gena pentru culoarea blană în impactul cromozomului X în alte moduri și în alte moduri. De exemplu, genetica, genul și culoarea pisicilor din Tortoishell, în mod similar cu Calicos ".

Un exemplu diferit poate fi văzut în pisicile portocalii ca 81% din pisicile portocalii sunt bărbați. Acest lucru se datorează faptului că o pisică de sex feminin are nevoie de portocaliu pentru a fi prezent pe ambele cromozomii ei x pentru a fi portocaliu mai degrabă decât calico, în timp ce o pisică masculină are doar un cromozom X de la o mamă care transporta gena portocalie. Toți fiii unei mame Orange din toată viața ei vor fi portocalii. Cu toate acestea, fiicele ei vor depinde de blana tatălui lor, făcându-i pe deplin portocaliu dacă tatăl lor este portocaliu, dar în două părți dacă tatăl lor este o altă culoare.

Ați putea, de asemenea, să vă placă rasele noastre finale Cica cymric și Minskin Cat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt pisici calico mereu de sex feminin?