Graficul de vârstă cat: câți ani este pisica mea în anii umani?

Vedem prietenii noștri mici ca membri ai familiei, dar în același timp, știm că nu trăiesc atâta timp cât facem. Cu toții ne dăm seama că pisicile trăiesc undeva între doisprezece și douăzeci și doi de ani, cu excepția cazului în care accidentele neobișnuite sau bolile neașteptate le iau mai devreme decât acest lucru sau poate dacă sunt animale excepționale care trăiesc și mai mult timp.

Se simte intuitiv greșit că un membru al familiei (chiar dacă este o pisică) ar trebui să fie în anii lor seniori când oamenii se îndreaptă spre tânărul adulți, în mijlocul adolescenței noastre. Deci, din acest motiv, este logic să creăm un sistem comparativ care să ne permită să vizualizăm o "vârstă umană" a unei pisici.E. Câți ani sunt în anii umani și # 8221;.

Bineînțeles, sistemul poate fi, de asemenea, întors în jur, pentru a lucra cât de vechi oameni se află în "ani de pisici", dar asta eo lucrare de o zi diferită. Sau într-adevăr, ar fi interesant să comparați vârsta pisică în anii pisicilor cu vârsta câinelui în câini ani.

Comparațiile ar putea fi făcute chiar între rasele de pisică, pe baza datelor care arată cât de mult pisicile pedigree trăiesc în comparație cu pisicile interne cu părul scurt (rase mixte).

Și în ceea ce privește întrebarea "# 8220; cât de mult trăiesc pisicile?& # 8221; Domeniul speranței de viață este unul interesant de luat în considerare, dar este mai mult o artă ghicitoare decât o știință specifică.

Metoda tradițională de comparare a vârstelor, cunoscută pe scară largă a fost să o păstreze simplu: doar multiplicați anii vieții pisicilor în anii calendaristici cu șapte.

În timp ce acest lucru funcționează bine pentru pisicile din epoca mijlocie (o pisică de cinci ani este probabil echivalentă cu un om de vârstă de treizeci și cinci de ani), nu funcționează bine la nici un capăt al vieții pisicii. Un an de pisică nu poate fi comparat atât de ușor cu un an de om.

Pisicile se maturizează rapid în primul an de viață: o pisică de un an este mai mult ca un adolescent uman decât un copil de șapte ani.

Patternul de îmbătrânire a pisicilor

În timp ce se înmulțește cu șapte și # 8221; Regulamentul tinde să lucreze pentru pisici de vârstă mijlocie, ratele de îmbătrânire cad din sincronizare pentru pisici foarte tinere sau superioare.

Până la sfârșitul celui de-al doilea an de viață, o pisică este ca o persoană la mijlocul douăzeci de ani. O pisică de douăsprezece ani este, de obicei, departe de un om uman de optzeci și patru de ani. Există mult mai multe pisici superioare peste vârsta de paisprezece decât oameni vârstnici peste vârsta de o sută.

Și în cele din urmă, am știut un număr corect de pisici geriatrice cu vârsta de 20 de ani, care este de 140 de ani umani, folosind această formulă veche. Cea mai veche vârstă pe care un om a ajuns vreodată este doar 122 (echivalentă cu o pisică de șaptesprezece ani), în timp ce dacă o pisică ajunge la mijlocul douăzeci de ani, nu este nemaiauzită de: 7 ani x 25 este 175 în anii umani, care este absurd. Și cea mai veche pisică a fost de 38 de ani, adică un procent de 266 de ani umani.

Deci, este logic să ajustați formula veche și există mai multe modalități de a face acest lucru.

Cea mai ușoară modalitate este pur și simplu de a crea o diagramă care permite o estimare bună să fie făcută: a se vedea mai jos pentru tot efortul nostru de a face acest lucru.

Graficul de vârstă CAT

O diagramă de vârstă pisică, cum ar fi aceasta vă poate oferi o idee brută despre vârsta pisicii voastre în anii umani, dar nu este o știință exactă.

Aceasta nu va fi niciodată o știință exactă și un ghid general ca cel de mai jos, care pune etapele vieții pisicilor în termeni umani, este cel mai bun răspuns.

O diagramă de vârstă pisică funcționează bine dacă ați deținut o pisică de la pisoi și deja știți vârsta lor în anii calendaristici. Dar dacă aveți o pisică de salvare sau dacă ați adoptat o pisică adultă? Există vreo modalitate prin care puteți afla cât de vechi sunt?

Din nou, aceasta nu este o știință exactă, dar există semne că puteți căuta să faceți o bună estimare.

1. Dinți:

Pisicile dinți indică îmbătrânirea

Dinții de pisici sunt printre cei mai buni indicatori ai vârstei lor. O pisică cu dinți albi fără cusur este probabilă sub un an, în timp ce o pisică cu recesiune avansată a gingiilor, acumularea tartrului și alte semne de boală dentară este probabil șase sau mai în vârstă.

Un dinți de pisici pot da informații utile. Combinația de construire a tartarului, recesiunea gingiilor și dinții liberi sau absenți poate oferi câteva sugestii despre vârsta unei pisici.

  • Dacă o pisică are dinți albi perfecți, fără semn de boală gingiilor, sunt probabil mai puțin de un an de vârstă.
  • Dacă există o creștere timpurie a tartarului, cu recesiune minimă a gingiilor, pisica poate fi una sau trei ani de vârstă.
  • În cazul în care construirea tartarului este mai semnificativă, pisica poate fi de trei până la șase ani.
  • Și dacă există un tartar marcat acum, cu recesiune avansată a gingiilor, dinții pierduți și, probabil, pisica este probabil să fie mai în vârstă de șase, cu modificările devenind mai evidente pe măsură ce pisica crește mai în vârstă.

Aceste orientări sunt doar aproximative: Unele pisici dezvoltă boală dentară la o vârstă mai devreme, atunci alții, iar câțiva pisici în vârstă pot avea dinți surprinzător de sănătoși.

Există mulți factori implicați, inclusiv dieta, influențele genetice și atenția îngrijitorului asupra îngrijirii dentare la domiciliu.

  • Blană: Ca regulă generală, pisoiul și pisicile tinere au blană mai moale, în timp ce pisicile mai mari au straturi mai groase, mai groase. Unele pisici dezvoltă picături gri sau albe cu vârsta, ca niște oameni.
  • Starea corpului: Pisicile adulte mai tinere tind să fie mai puternice, mai instabile și mai mari, în timp ce pisicile îmbătrânesc, ei pierd adesea starea corpului, astfel încât să puteți simți oasele coloanei vertebrale și șoldurile mai ușor când vă conduceți mâna de-a lungul spatelui.
  • Ochi: Pisicile mai tinere tind să aibă ochi mai clară, mai strălucitoare, în timp ce pisicile mai mari sunt mai susceptibile de a avea probleme oculare ușoare, inclusiv patch-uri de pigment, ușor de nor sau descărcarea din colțurile ochilor pisicii.

2. Expresie faciala:

Expresie faciala

Este o măsură subiectivă și nu un indicator de vârstă necorespunzătoare, dar o expresie facială a pisicii vă poate spune lucruri despre vârsta lor. Pisicile mai vechi au de obicei un sumbru și # 8220; Mature & # 8221; Uită-te decât verișorii lor mai tineri.

Acest lucru este subiectiv, dar cu siguranță se pare că pisicile mai tinere au chipuri mai nevinovate, cu ochi largi, în timp ce pisicile mai mari tind să arate mai înțelepte, mai bine, mai experimentate și puse pur și simplu, mai vechi și # 8221;.

3. Unele pisici variază mai repede decât altele:

Experiența joacă un rol în cât de repede vârsta pisicilor

O experiență de viață a pisicii poate influența cât de repede arată semne de îmbătrânire. Pisicile, ca niște ferme, care au trăit vieți mai dure vor arăta adesea semne de îmbătrânire mai devreme decât cei care trăiesc în interior.

De exemplu, pisicile în aer liber pot avea vieți mai dure decât pisicile interioare (studiile arată că durata de viață a pisicilor interioare, în medie este mai lungă decât pisicile în aer liber), iar pisicile în aer liber pot părea mai vechi decât pisicile interioare de aceeași vârstă.

Oricare ar fi o pisică, este important să ne amintim că la fel ca la om, într-o oarecare măsură cel puțin, vârsta este doar un număr: dacă o pisică are mâncare de pisică de înaltă calitate, o casă confortabilă, cu o cutie de gunoi atent monitorizată, Nivelurile scăzute de stres, controlul efectiv al parazitului, controalele regulate cu medicul veterinar DVM și proprietarii de îngrijire generală, care acordă atenție problemelor de sănătate, ei pot belie de numărul de ani pe care au trăit, rămânând puternici, potriviți și mulțumiți mult mai mult timp decât s-ar putea aștepta.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Graficul de vârstă cat: câți ani este pisica mea în anii umani?