Cum de a menține un acvariu cu apă sărată

Aquarium marin

Nu este un secret că un acvariu marin este mai mult de lucru decât Un acvariu de apă dulce. Peștele marin necesită parametri mai stricți de calitate a apei, în special în ceea ce privește pH-ul, temperatura și salinitatea. Pentru a le păstra în intervalul corect, va trebui să aveți un regim regulat de întreținere. Cea mai bună modalitate de a face întreținerea acvariului ușor este de a planifica. Configurarea acvariului dvs. corect, prima dată va face o diferență semnificativă față de rutina dvs. de întreținere.

Odată ce acvariul dvs. este în desfășurare, Peștele dvs. au fost adăugați, și ați călătorit peste perioada inițială de ciclism, Cum păstrezi totul înot fără probleme? Un protocol de întreținere set este necesar pentru a vă menține ecosistemul sănătos. Puneți-l în calendar și nu treceți la sarcini!

Ghidul începătorului pentru acvariile de apă sărată

Sarcini regulate de întreținere a apei

Verificarea salinității / topping off: zilnic

Acvariile cu apă sărată încălzită, chiar și cu un capac strâns, vor pierde apa la evaporare. Când se întâmplă acest lucru, veți observa creșterea salinității apei de acvariu. Acest lucru se datorează faptului că atunci când apa părăsește rezervorul dvs., sarea rămâne în urmă, devenind mai concentrată. Pentru a corecta acest lucru, va trebui să adăugați în mod regulat apă dulce încălzită. Se va simți foarte ciudat la început, dar acest lucru vă va păstra stația de salinitate. Asigurați-vă că salinitatea rămâne în intervalul corect folosind un hidrometru sau refractometru.

Schimbarea apei: săptămânal

În primele câteva luni ale acvariului dvs. de apă sărată, va trebui să păstrați o strictă Schema de schimbare a apei. Când ați înființat mai întâi un acvariu, va dura ceva timp pentru a reflecta și toate nivelurile de calitate a apei pentru a echilibra. Acesta este echilibrul dintre noul pește pe care tocmai l-ați adăugat, orice nevertebrate, cum ar fi corali sau creveți și filtrarea biologică. Odată ce rezervorul dvs. este complet ciclizat, este posibil să aveți în continuare câteva sughițuri în primele 6-8 luni. Modificările regulate de apă vor ajuta la menținerea acesteia de la o problemă mai mare mai târziu. Acest lucru este valabil mai ales dacă intenționați să continuați să adăugați elemente vii, cum ar fi peștele sau Live Rock, și sunt Încă mai configurați instalarea echipamentului.

Când efectuați o schimbare a apei, utilizați a pietriș sau siphon de nisip pentru a intra în straturile mai profunde ale substratului dvs. Acest lucru nu va afecta bacteriile care trăiesc în substrat! Dacă puteți, mutați decorul sau roca vii și vidul dedesubt. Ai fi surprins cât de multe resturi pot strânge aceste elemente. Fii precaut să nu deranjezi niciun locuitor de fund! Puteți face noi grămezi de substrat pentru orice pește înfricoșător, dar asigurați-vă că nu le sugeți în sus sau nu le împrăștiați în timpul aspirării și curățării pietrișului.

Menținerea filtrării: săptămânal

O parte din regimul dvs. de schimbare a apei ar trebui să inspecteze mediul de filtrare. Indiferent de Ce fel de mijloace de filtrare alegeți, ar trebui să permită apa să curgă liber și să nu se conecteze la o mulțime de resturi. Nu doriți niciodată să înlocuiți toate mijloacele de filtrare în același timp sau veți pierde bacteriile benefice care alcătuiesc filtrul biologic. Puteți să clătiți și să reutilizați cele mai multe mijloace de filtrare, cu excepția cazului în care se încadrează. După ce ați colectat apa dvs. reziduală din schimbarea apei, utilizați acea apă pentru a clăti media de filtrare. Nu clătiți niciodată mijloacele de filtrare în apă dulce sau puteți pierde bacteriile benefice pe care le conține. Odată ce ați eliminat resturile mai mari, asigurați-vă că ștergeți recipientul de filtrare și înlocuiți suportul. Nu va arăta sau miros curat - asta este punctul! Vrei să-ți păstrezi Bacterii de filtrare biologică în locul lor.

Făcând apă sărată: după cum este necesar

Dacă păstrați pește de apă sărată, veți avea nevoie de o modalitate de a colecta sau de a face apă sărată. Dacă locuiți aproape de o plajă și planificați să colectați apă, asigurați-vă că a fost testat corect și este permis de legile dvs. locale. Este recomandat să sterilizați apă "sălbatică" timp de cel puțin 24 de ore cu a Sterilizator UV Deci, nu aduceți agenți patogeni periculoși sau dăunători din sălbăticie.

Dacă nu aveți acces la o alimentare de apă de mare gata făcută, va trebui să vă faceți propria dvs. Puteți începe cu robinet, bine sau Ro apa. Dacă utilizați apă sau apă cu apă, asigurați-vă că este testat înainte de a vă face apă sărată. Utilizați un chimicant de dechlorinator pentru a îndepărta clorul sau cloramina din apa de la robinet. Utilizarea osmozei inverse (RO) Apa filtrată este cea mai bună pentru amestecarea unei soluții de sare. Sunt multi diferite amestecuri de sare Puteți utiliza și vor fi specifice unui acvariu de apă sărat de pește sau unul pentru pește și corali. Corals necesită mai mult carbonat și fosfat pentru a-și face casele stâncoase și va avea nevoie de aceste amestecuri de sare specifice coralului. Când primiți mai întâi cu apă sărată, este recomandat să începeți numai cu pește. Adăugând corali va necesita cerințe mai specializate de acvariu, lumină, debit de apă și de apă sărată.

Algele de curățare: săptămânal

Pește + apă = alge - nu există nici o cale în jurul ei. Dacă aveți corali, nevoia lor de lumini puternice va face adesea probleme de alge mai rea. Curățarea pereților de acvariu de sticlă sau acrilică cu un scruber adecvat pe o bază regulată va ajuta la eliminarea algelor. Dacă aveți o problemă severă a algelor, Verificați calitatea apei. Nivelurile ridicate de fosfat și nitrați vor provoca flori de alge.

Verificarea calității apei: zilnic / săptămânal / lunar

Menținând binele calitatea apei este esențială pentru toate acvariile, atât proaspete cât și apă sărată. Un bun plan de acvariu sărat va permite ca sistemul dvs. să fie configurat corect cu filtrarea corespunzătoare. Când începeți mai întâi și acvariul dvs. este încă ciclism, va trebui să verificați zilnic chimia apei. Acest lucru este deosebit de critic dacă sunteți Ciclarea rezervorului cu pește. Odată ce ați făcut-o prin perioada inițială de ciclism, puteți să vă retrageți înapoi la verificarea chimiei apei săptămânale, dar numai dacă nu sunteți în proces de adăugare a mai multor pești, nevertebrate sau echipamente. Dacă încă mai adaugă elemente, continuați să testați zilnic. Așteptând prea mult între teste atunci când încă mai dezvoltați ciclul de azot poate fi dezastruos dacă nu faceți probleme mai devreme. Odată ce ați terminat adăugarea sau efectuarea modificărilor în sistemul dvs., dați-o de patru săptămâni pentru a termina ciclismul, apoi puteți începe returnarea la testarea dvs.

Apele de apă sărată mai multe cerințe stricte pentru pH-ul apei (balanța de bază acidă) decât cele mai multe pești de apă dulce. Este esențial pentru menține un pH consistent Pentru orice sistem de acvariu sărat. Majoritatea mixelor de sare vor include suficiente tampoane de carbonat pentru a vă menține pH-ul stabilit, dar este încă important să verificați în mod regulat nivelul pH-ului.

Înlocuiți kitul de testare pe bază de lichid anual. "Datele de expirare" tipărite pe pachete sunt doar pentru magazinele care le vând. Odată ce deschideți sticlele, aveți un an pentru a utiliza lichidul. Dacă utilizați o sondă electronică, asigurați-vă că îl calibrați cel puțin o dată pe lună, urmând instrucțiunile producătorului.

Verificarea temperaturii apei: zilnic

Singurul parametru de apă pe care trebuie să-l testezi întotdeauna zilnic este temperatura. Nu vă bazați pe termometre lipsite, externe. Investiți câțiva dolari într-o Thermometru submersibil sau mai multe pentru unul digital. Verificați-l zilnic pentru a vă asigura că dvs Incalzitoarele funcționează corect. Peștele tropical de apă sărată nu sunt fericiți când se răcește și vor fi cu ușurință și vor muri.

Sarcini regulate de întreținere a peștilor

Pește de hrănire: zilnic

Multe acvariile de apă sărată vor avea o varietate de specii de pește și nevertebrate care pot avea diferite Cerințe alimentare. Înainte de a cumpăra chiar peștele, cercetarea pe care dietele ar fi cea mai bună pentru ei. Unele pești marini sunt consumatori foarte pretențioși și dacă nu sunteți pregătiți, investiția dvs. va fi pierdută.

Cele mai multe hrăniri de pește marine sunt cele mai bune ca o difuzare. Acest lucru descrie împrăștierea alimentelor pe o suprafață mare a suprafeței apei, concentrându-se pe zonele cu flux de apă crescută, cum ar fi capotile sau ieșirile de filtre. Acest lucru va reduce orice concurență potențială, Mai ales cu specii de pește agresive, și să permită tuturor să-și facă cota corectă. Este posibil să fie necesar să vizați alimentarea oricărui pește cu diete specifice, cum ar fi obligația de carnivore sau erbivore care nu sunt interesați de dieta generală. Sessile nevertebrate, cum ar fi corali, scoici și anemone, vor avea nevoie de alimente prea! Majoritatea peștilor marini tropicali vor necesita hrănirea de două ori pe zi. Amintiți-vă, în sălbăticie, aceste pești sunt în mod constant de vânătoare pentru alimente și nu fac bine cu perioade lungi de post. Dacă veți fi plecat din oras, aceste pești fac mai bine cu un alimentator uman instruit, mai degrabă decât unul automatizat. Cu toate acestea, persoanele care nu sunt familiarizate cu hrănirea peștilor au tendința de a le depăși, ceea ce poate contribui rapid la calitatea slabă a apei și la pierderea peștelui!

Verificarea peștelui și a nevertebratelor: zilnic

Pentru a vă asigura că peștele dvs. sunt sănătoși, trebuie să vă urmăriți acvariul cu atenție în fiecare zi. Utilizați-l ca timp de meditație zilnică Urmăriți tot peștele. Poate dura ceva timp pentru a le vedea pe toate, și este posibil să trebuiască să căutați pe cei care doresc să se ascundă. Timpul de hrănire este un moment minunat pentru a evalua aspectul și comportamentul peștilor. Invertebratele marine, corali incluse, ar trebui, de asemenea, evaluate în fiecare zi. Dacă aveți un animal de îngrijorare, contactați-vă Veterinarul acvatic local Pentru mai multă asistență.

Dacă sunteți în afara orașului, asigurați-vă că oricine vă urmărește peștele dvs. știe cât de mulți aveți și quirk-urile lor individuale. Aveți vreun jawfish care îi place să se îngroape? Aveți vreun fel de dulap care preferă o altă peșteră? Aveți vreun hawkfish care se va ascunde sub un coral de ciuperci când orice altceva își deranjează rezervorul? Cum rămâne cu nevertebratele tale? Unii proprietari vor lăsa poze cu peștii lor individuali cu locurile lor de ascundere preferate, astfel încât schițele de pește au o idee bună despre cine este în acuzația lor.

Carantină de pește: după cum este necesar

Toți proprietarii de pește vor beneficia de a avea un a Spitalul sau rezervorul de carantină la gata. Acest lucru nu trebuie să fie la fel de fantezist ca și sistemul dvs. principal, dar un rezervor mai mic, cu filtrare completă, va fi suficient. Peștele în sistemele spitalicești sunt, de obicei, mai stresate, așa că le dați locurile adecvate pentru a se ascunde. Un rezervor de spital / carantină nu trebuie să fie în permanență în mod constant, dar este recomandat să plasați mediul de filtrare spital în filtrul principal de acvariu pentru ao ridica și a alerga rapid. După ce rezervorul dvs. de spital nu mai este utilizat, curățați-vă bine mediile înainte de a le re-folosi. Orice pește care prezintă semne active de boală ar trebui să fie mutat în carantină dacă le puteți prinde cu stres scăzut. Absolut toate adăugirile noi, fie ele pești sau nevertebrate, trebuie să completeze o perioadă de carantină amănunțită înainte de a fi adăugat la acvariul principal.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a menține un acvariu cu apă sărată