Cum să reduceți rapid nitratul într-un rezervor de pește

Pește alb-negru în rezervorul de pește

Înalt Acumularea de nitrați, Uneori, denumite sindromul de rezervor vechi, poate fi o problemă comună pentru hobbyistii de acvariu de lungă durată. De obicei apare atunci când rutinele de întreținere și schimbarea apei sunt ignorate. Nitratul este produsul final al reducerii bacteriene a amoniacului la nitrit și apoi la nitrat. Nitratul se va acumula în apa acvariului până când este asimilat de plante sau îndepărtat prin schimbări de apă.

În apa dulce, nitratul este relativ netoxic chiar și la niveluri ridicate (200 mg / l sau mai mult), dar în acvariile de apă sărată, poate fi o problemă pentru nevertebratele marine, astfel încât trebuie păstrate la niveluri inferioare (sub 20 mg / l). Unele jucători de acvariu marin sunt reticenți în a efectua modificări regulate de apă pentru a scădea azotatul, deoarece acestea ar trebui să adauge mai multă sare în acvariu și astfel încât acestea doar deasupra de pe apa evaporată cu apă dulce (ca sare nu se evaporă). Acest lucru nu îndepărtează nitratul, dar permite creșterea nitului și poate provoca probleme în acvariu.

Această metodă de reducere a nitraților este o metodă de schimbare a apei de reducere a nitraților. Puteți reduce rapid nitratul la zero fără efecte bolnave sau dăunătoare la rezidenții acvariului stabilit. De fapt, comportamentul locuitorilor rezervorului se poate îmbunătăți foarte mult după aceea. Este posibil să observați că peștele va deveni mai activ, începeți să mâncați mai bine și puteți afișa culori mai luminoase în câteva zile.

Considerații importante

O considerație importantă Înainte de a începe o schimbare masivă (sau orice, pentru asta), este de a vă aminti că veți schimba și pH-ul în rezervorul dvs. (probabil în sus). Înainte de a începe această schimbare de apă, este înțelept să vă ajustați încet Apă rezervor Ph unde va fi când ați terminat. Puteți regla pH-ul în sus cu o sodiu comună de copt sau în jos cu unul dintre numeroasele produse de pe piață pentru a reduce pH-ul apei de acvariu. Acest lucru va împiedica critterii tăi să treacă prin "șocul de praf", care poate fi fatal la critterii de rezervoare mai sensibili.

Această metodă a fost dovedită atunci când a fost efectuat un experiment pentru ao testa. Nitratul rezervorului de testare a fost lăsat să se ridice la un nivel periculos ridicat, literalmente de pe scară, pentru a observa tranzițiile pe care rezervorul ar trece prin. Experimentul a avut succes. A permis testerii să respecte formarea algelor diferite.

Locuitorii de acvariu stabili au supraviețuit și anghilă de zăpadă de 15 inch, diverse tipuri de crabi de pustnic și melci, câteva crabi, două colonii din Zooanți, unele corali non-vii și niște roci vii. Testerii au adăugat chiar o pereche nou mată de Creveți cu bandă de coral A doua zi după finalizarea procedurii de schimbare a apei fără probleme deloc.

Metoda rapidă de reducere a nitraților

Mulți oameni încearcă să-și reducă nivelurile de nitrați prin efectuarea unei serii de schimbări parțiale, de 20% a apei. Acest lucru va reduce nivelurile de nitrați (sau orice altă substanță chimică), dar este destul de ineficient dacă obiectul este de a reduce nivelurile la zero în cea mai scurtă perioadă de timp, cu cea mai mică cantitate de apă de apă.

De exemplu, dacă reduceți nivelul apei din rezervor la 20% din normal și apoi reumpleți rezervorul la un nivel de 40%, ați redus deja nivelurile de nitrați la jumătate. Dacă apoi reînființi rezervorul la nivelul de 100%, nivelurile dvs. de azotate vor fi de 20% din nivelul original pe care l-ați început.

Dacă, pe de altă parte, reduceți nivelul de 40% din încă o dată la 20% și apoi reumpleți rezervorul, veți ajunge cu un nivel de nitrat de 10% din ceea ce ați început cu. Efectuați o reducere de 40% la 20% încă o dată și veți ajunge cu un nivel de nitrat de 5% din ceea ce ați început. Deci, dacă ați început cu un nivel de nitrați de 100 părți pe milion și ați folosit această metodă, nitrații dvs. de 100 ppm ar fi redus, într-o perioadă scurtă de timp, la cinci ppm, care este considerată a fi un nivel acceptabil chiar și pentru Corals.

De ce este în siguranță

Unii oameni se tem că reducerea rapidă a nitraților ar "șoc" critters. Aceasta este o preocupare de înțelegere, dar, în aceste circumstanțe, reducerea rapidă a toxinelor potențial dăunătoare într-un rezervor este de cea mai mare importanță.

De exemplu, ar fi ca și cum ar fi în așteptare într-un garaj închis, cu un motor de mașină, umplând garajul cu monoxid de carbon. Apoi, imaginați-vă că cineva care vă spune să nu deschideți ușa de garaj, deoarece reducerea rapidă a nivelului de monoxid de carbon este mai dăunătoare decât reducerea nivelului de monoxid de carbon cu 20%. Scenariul este același. Peștii și alți locuitori de rezervor se înot într-o substanță toxică care va ucide pe baza expunerii.

Desigur, cel mai bun mod de a evita necesitatea urgentă de a reduce nivelurile de azotate toxice este să urmeze o întreținere regulată și Rutina de schimbare a apei. Dacă găsiți că sunteți într-o poziție în care tot ce ați încercat nu pare să funcționeze și creșterea nivelului de nitrați continuă să fie o problemă, dați această metodă de schimbare a apei.

Puteți fi conservator în timp ce utilizați această metodă. Dacă sunteți preocupat de "șocant" locuitorii rezervorului, puteți efectua întotdeauna acest proces într-o perioadă de timp (așteptând câteva zile între fiecare proces de schimbare a apei) până când nitratul este redus.

Urmăriți acum: Cum să configurați un rezervor de pește de apă sărată

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să reduceți rapid nitratul într-un rezervor de pește