Apa se schimbă în acvariul dvs

Goldfish înot în acvariu

Chiar și atunci când apa dvs. de acvariu arată clar, dacă agitat substrat un pic, poate fi șocat la cât de mult este prezent detritus. Când sunt peștii hrănit, Particulele de alimente se încadrează în partea de jos unde au descompunere. Între timp, mâncarea care este consumată este în cele din urmă eliberată înapoi în apă ca urină sau fecale, care adaugă, de asemenea, la problema calității slabe a apei. În cele din urmă, aceste deșeuri se acumulează în acvariu, atât ca reziduuri solide în pietriș, cât și ca substanțe chimice dizolvate, cum ar fi nitrați și fosfați.

Și totuși, produsele de deșeuri nu sunt singurul motiv pentru care apa trebuie schimbată. Elementele și mineralele din apă sunt importante atât la stabilitatea chimiei apei, cât și la peștele dvs. În timp, oligoelementele sunt fie utilizate, fie filtrate - dacă nu sunt înlocuite cu schimbări de apă, pH-ul apei va scădea. Mai mult, lipsa de minerale de urmărire va afecta negativ vigoarea și sănătatea peștelui, precum și bacteriile de biocilter care îndepărtează amoniacul din apă. Oferindu-i în mod regulat peștelui dvs. de apă nouă, la fel ca și le-a dat vitamine și minerale pentru a le menține puternice și sănătoase.

Nitrați și deșeuri fosfați

În plus față de resturile pe care le puteți vedea, alte produse secundare naturale invizibile numite nitrat și fosfat va construi. Acestea au pus stresul cronic asupra peștelui, făcându-le mai vulnerabili la boală. Nitratul crescut, de asemenea, împiedică creșterea peștilor tineri și interferează cu reproducerea normală în peștii adulți. Nitratul și fosfatul promovează, de asemenea, supraaglomerarea alge- având efectul îngrășămintelor. Schimbarea apei este cea mai bună modalitate de a menține nivelurile de nitrați și fosfați scăzute.

Frecvența modificărilor apei

Modificările de apă ar trebui să facă parte din acvariul regulat întreținere, dar frecvența poate varia oarecum, în funcție de mărimea acvariului și de numărul de pește. Rezervoarele mai mici, puternic stocate vor necesita schimbări mai frecvente de apă decât acvariile mai mari, mai puțin stocate.

O regulă bună este de a schimba 10 până la 15% din apă în fiecare săptămână. Dacă rezervorul dvs. este puternic stocat, bateți cu până la 20% în fiecare săptămână. Un acvariu ușor aprovizionat poate fi de două până la patru săptămâni, dar aceasta ar trebui să fie durata maximă a timpului dintre schimbările de apă.

Topping off pentru evaporare

S-ar putea să credeți că adăugarea apei în rezervor este același lucru ca schimbarea apei, dar nu este cazul. Doar adăugarea apei nu îndepărtează niciuna dintre deșeuri, așa că nu se schimbă pe schimbările de apă. Pur și simplu de pe apa acvariului pe măsură ce se evaporă peștii cu risc de sănătate proastă.Când vedeți nivelul apei a scăzut, mergeți mai departe și utilizați un vid de pietriș pentru a curăța pietrișul acvariului și a elimina mai multă apă, apoi adăugați apă proaspătă, dechlorurată la acvariu pentru ao aduce înapoi la nivelul corespunzător.

sfaturi

  • Lăsați apa stați o zi- Acest lucru va disipa gazele dizolvate, cum ar fi clorul și va permite temperaturii să ajungă la temperatura camerei.
  • Când faceți o schimbare a apei, vid substrat. Scapi de o parte din detritus care construiește în sus. Tuburile special realizate sunt disponibile la magazinul dvs. de acvariu pentru aspirarea pietrișului.
  • Nu curățați pietrișul și filtrul în aceeași zi. Ambele colonii bacteriene benefice. Nu întrerupeți ambele locații în același timp. Modificați curățarea filtrului, astfel încât are loc într-o zi în care nu schimbați apa și aspirarea pietrișului.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Apa se schimbă în acvariul dvs