Amoniac reducerea toxicității în acvariile de apă sărată

Aquarium de apă sărată

Amoniacul este produsul natural de deșeuri al metabolismului de pește și se va acumula în acvariu Niveluri toxice, uciderea peștelui. Din fericire, bacteriile benefice din biofilter vor descompune amoniacul toxic. Cu toate acestea, există două forme de amoniac care apar în acvariu: amoniac ne-ionizat (NH3), care este forma toxică și amoniu ionizat (NH4 +), care este, în esență, non-toxic.

Fără a intra într-o explicație științifică lungă despre cum și de ce electronii sunt atrași și respinși de atomi, acceptați doar dacă un atom de azot are trei atomi de hidrogen atașați, este rău și dacă are patru atomi de hidrogen atașați, este bine. Nivelul de pH (puterea hidrogenului) din rezervorul dvs. determină câți molecule de amoniac sunt toxice sau netoxice.

Dacă ale tale Apă rezervor Ph este la 8.3, majoritatea moleculelor de amoniac (90%) vor fi în forma toxică (NH3). Dar, dacă pH-ul apei este 7.5, cu aceeași cantitate de amoniac în rezervor, va fi în mare parte (98%) în forma de amoniu netoxică (NH4 +). Astfel, pH-ul (și temperatura) afectează forma amoniacului în acvariu și, prin urmare, toxicitatea peștilor. Cu cât este mai mare pH-ul și temperatura, amoniacul mai toxic devine tot mai mult în forma de amoniac toxică (NH3), mai degrabă decât în ​​amoniu (NH4 +).

Reducerea nivelurilor de amoniac

Modificările apei sunt importante în menținerea calității adecvate a apei într-un acvariu.Ele vor ajuta la scăderea nivelului de amoniac, nitrit, nitrat și fosfat în apa acvariului și păstrați pește sănătos. Unii oameni fac greșeala de a efectua o schimbare parțială a apei într-o Aquarium marin Pentru a reduce nivelurile de amoniac în timpul procesului de ciclism. În mod normal, când nivelurile de amoniac se ridică, pH-ul picăturilor în același timp. Prin efectuarea unei schimbări parțiale de apă, nivelurile totale de amoniac pot scădea ușor, dar pH-ul va crește și (efectul de tamponare a noului apă sărată), mărind toxicitatea amoniacului rămas. O metodă mai sigură de a reduce nivelurile de amoniac ar fi utilizarea unui produs de neutralizare a amoniacului, cum ar fi Amquel, apoi efectuați o schimbare a apei la apă "Freshen". Produsele de neutralizare a amoniacului leagă amoniacul într-o formă netoxică până când acestea sunt defalcate de bacteriile din biocilter sau îndepărtate prin schimbări de apă.

De-a lungul timpului, produsele deșeuri, cum ar fi amoniacul de pește, vor reduce pH-ul (aciditatea) apa într-un acvariu. Animalele mai sensibile din rezervorul dvs. nu pot tolera o schimbare a pH-ului mai mare de 0.5 unități pe zi, dar majoritatea peștilor se pot ocupa de 0.5 Shift în câteva ore fără probleme.

Avertizare

Utilizați un set de pH sau un set de testare pentru a măsura pH-ul în acvariu în mod regulat pentru a fi sigur că este stabil și la nivelul corect pentru peștele marin și nevertebrate. Adăugați produse de acvariu adecvate pentru a ridica sau a scădea pH-ul după cum este necesar. La ajustarea nivelului de pH, este important să o faceți încet. Dacă pH-ul este schimbat prea rapid, critterii de rezervoare pot suferi de "șoc de pH", care poate fi fatal.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Calitatea apei acvariului: ciclul de azot. Florida Departamentul de Agricultură și Servicii de Consumer, 2020

  2. Efectuarea schimbărilor de apă în acvariile și iazurile. Arizona Spitalul Animal Exotic, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Amoniac reducerea toxicității în acvariile de apă sărată