10 Sfaturi de sănătate de bază pentru a păstra acvariile sănătoase

Pește de apă dulce într-un acvariu

Dacă vă interesează în mod corespunzător peștele acvariului, apare rareori o boală. Cu toate acestea, în acele ocazii când un pește se îmbolnăvește, având informații la îndemână sunt critice. Iată referința dvs. unică despre sănătatea peștilor, tratamentul bolii și prevenirea. Pentru pescuitul comunitar de acvariu, aici sunt cele 10 reguli de bază care urmează să vă mențină peștele sănătos:

Testarea apei

Înainte de a introduce orice pește în acvariu, cumpărați-vă un kit bun de testare a apei. În mod ideal, ar trebui să conțină teste pentru amoniac, nitrat, nitrit și pH. Rezultatele testelor, cu excepția pH-ului, ar trebui să citească cu zero înainte de introducerea oricărui pește. PH-ul (balanța de bază acidă) ar trebui să fie de 7.0 la 7.8, în funcție de specia de pești care sunt păstrate și pH-ul local de la robinet. Alte teste de apă care sunt utile pentru a fi kituri sau benzi de testare care măsoară duritatea apei, alcalinitatea și clorul.

Temperatura

Asigurați-vă că temperatura din acvariu este potrivită pentru ocupanții dvs. aleși. Utilizați un încălzitor de acvariu și termometru pentru a menține apa la temperatura corectă a speciei de pește pe care o păstrați.

  • Apă dulce (în general): 69 F (21C) - 80 F (27 ° C).
  • Marines (în general): 78 F (26 ° C).
  • Apă rece (în general): 56 F (13.5 c) - 68 F (20 c)

Filtrare

Filtrarea este inima oricărui acvariu. Este sursa de viață a mediului. Există o varietate de filtre disponibile la magazinele de animale de companie, inclusiv filtrele de substanță utilizând o pompă de aer sau o pompă electrică de apă pentru a deplasa apa prin el, agățați pe filtrele de alimentare din spate sau filtrele de canistră care stau sub acvariu. Debitul de apă prin filtru ar trebui să fie de aproximativ patru ori volumul apei rezervorului, astfel încât un rezervor de 20 de galoane ar trebui să aibă un flux de filtru de 80 de galoane pe oră. Ambalajul din sistemul de filtrare trebuie să indice fluxul de apă și dimensiunile acvariilor este potrivit pentru.

Nivele de stocare

Suprapopularea acvariului cu prea multe pești este una dintre principalele cauze ale problemelor. Asigurați-vă că nu adăugați prea multe pești pentru dimensiunea acvariului. Peștele de apă dulce necesită o recomandare de 5 inci pătrați (13 sq.cm) de suprafață pentru fiecare 1 inch (2.5 cm) Lungimea corpului de pește complet cultivat. Pentru un pește numai acvariul de apă sărată, raportul este de 1 inch (2.5 cm) de pește pe 2 galoane (8 litri) de apă și pentru acvariile de recif, 1 inch (2.5 cm) de pește la 7 galoane (27 litri) de apă. Pentru iazuri în aer liber, permiteți 10 inci (25 cm) de pește la 132 galoane (500 LTRS) de apă.

Cercetare

Aflați cât de mult puteți despre fiecare specie pe care intenționați să o păstrați. Este important să știți cât de mare va fi peștele atunci când este plin, deoarece majoritatea magazinelor de pește vând peștii imaturii sau tineri. Planificați nivelul dvs. de stocare pe baza dimensiunii adulților de pește, nu dimensiunea este atunci când îl achiziționați. De asemenea, cercetarea în cazul în care peștele este compatibil cu alte pești pe care le aveți deja - de exemplu, peștii carnivori mari nu ar fi bine să adăugați într-un acvariu cu Guppies sau Tetras sau alte pești mici. În timp ce calitatea apei din habitatul natural al peștelui este important de știut dacă peștele necesită parametri speciali de calitate a apei, amintiți-vă că cele mai multe pești de acvariu de apă dulce sunt ridicate acum în fermele de acvacultură și nu sunt colectate din sălbăticie, așa că apa sunt crescuți și a crescut în posibilitatea de a nu fi ceva asemănător cu apa pe care au fost inițial nativi.

Prezentați treptat peștii

Introduceți treptat peștii în acvariul dvs. nou înființat. Supraîncărcarea acvariului prin adăugarea tuturor peștelui de îndată ce ați setat-o, va provoca probleme. Amintiți-vă, filtrul dvs. va trebui să construiască bacterii benefice pentru a descompune produsele secundare ale deșeurilor de pe peștele dvs. Este nevoie de timp pentru ca bacteriile bune să crească, așa că adăugați pește la noi acvarii timp de 4 până la 6 săptămâni după ce a stabilit-o.

Carantină pește nou

Chiar trebuie să carantină noul dvs. pește într-un rezervor suplimentar separat? Răspunsul scurt este da. Introducerea unui pește nou în acvariul dvs. va aduce în mod invariabil problemele de boală, deci de ce riscați? Configurați un acvariu mic cu un filtru de alimentare și adăugați apă din acvariul principal, apoi introduceți noul pește din rezervorul de carantină timp de o săptămână sau cam asa ceva. Ar trebui să monitorizați calitatea apei cu kitul de testare și să schimbați apa după cum este necesar. Este, de asemenea, utilă să medicați al apei pentru a trata orice boli comune, cum ar fi fluvii de piele sau paraziți protozoan. Dacă nu există probleme după o săptămână sau două, mutați peștele în acvariul principal.

Hrănire

De două ori pe zi este suficient pentru hrănirea peștilor adulți și poate mai mult pentru tinerii peștii. Doar hraniți cât mai multă mâncare de fiecare dată când va fi consumată în decurs de 3 până la 5 minute, în caz contrar, alimentele excesive se vor descompune în partea de jos a acvariului dvs., provocând alte probleme cum ar fi amoniacul ridicat, fosfat și nitrați și, eventual, de creștere a algelor nereușite.

Schimbări de apă

Efectuați modificări regulate de apă, în jur de 10-15% la fiecare 1-2 săptămâni. Utilizați un vid de pietriș pentru a îndepărta apa și resturile de pe fundul acvariului, apoi reumpleți cu apă dechlorurată la temperatura corectă. Este bine pentru acvariul tău și pentru peștele tău! Modificările apei îndepărtează amoniacul, nitrit și nitratul și completează alcalinitatea în apă, pentru a ajuta la stabilizarea pH-ului. De asemenea, va stimula peștele să se reproducă!

Filtre curate

Curățați filtrele în mod regulat conform instrucțiunilor producătorului. Evitați curățarea suportului de burete în apă brută de apă - mai degrabă, utilizați o parte din apa sifonată din acvariu, astfel încât bacteriile benefice nu sunt ucise pe mediile de filtrare și numai resturile sunt curățate. Dacă filtrul de acvariu are medii care trebuie schimbat, nu schimbați toate acestea în același timp, astfel încât bacteriile benefice să nu fie epuizate. Schimbați doar un media la fiecare curățare a filtrului.

Bazele de sănătate

Aceste resurse de bază vă vor ajuta să evitați problemele grave de sănătate și să recunoașteți tulburările atunci când acestea apar:

Boluri

Tratamentul bolii trebuie să fie specifice tulburării. Aceste profiluri de boală includ pași pentru diagnostic, tratament și sfaturi pentru prevenirea:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Sfaturi de sănătate de bază pentru a păstra acvariile sănătoase