Cum să vă configurați acvariul de apă sărată

Aquarium de apă sărată

Sunteți gata să începeți cu un acvariu cu apă sărată? Grozav! Deși înființarea primului rezervor de apă sărată poate fi un pic provocator, dacă urmați toți pașii de mai jos, dvs. și peștii dvs. veți fi fericiți de ani de zile!

Pasul 1: Planificarea rezervorului

Faceți o listă a speciei dorite. Vor ajunge toți și cât de multă apă va trebui să le faceți fericiți? Ce substrat sau decor ar fi preferat pentru peștele dvs? Volumul total de apă se potrivește în spațiul dorit? Dacă sunteți limitat în spațiul sau designul dvs., va trebui să vă regândiți speciile de pești. Iată câteva dintre cele mai bune pești de apă sărată pentru a începe.

Dacă puteți, faceți rezervorul un pic mai mare decât credeți că veți avea nevoie. Acest lucru vă va oferi un tampon pentru orice greșeli de chimie a apei în timpul procesului de configurare. Do nu săriți acest pas și doar "aripit-o."Planificați pentru a trăi, animale de respirație pentru a trăi o viață lungă și fericită și merită o considerație limitată.

Vrei doar pește sau pește și corali?

Unul dintre diviziunile mari dintre rezervoarele marine este numai pe pește și un rezervor de pește și coral. Dacă primiți doar în apă sărată, un rezervor numai pentru pește este mai ușor și poate fi extins pentru a include corali în viitor cu unele modificări minime. Cu toate acestea, unii pești nu pot ajuta la nibderea coralilor și nu ar trebui să fie niciodată incluse în corale de corali. Amestecul de sare pe care îl alegeți va varia, de asemenea, dacă aveți nevoie de anumite minerale și suplimente pentru corali, dar nu peștele dvs.

Pasul 2: Cumpărați materialele

Rezervorul dvs. trebuie să includă următoarele componente:

Pentru mai multe informații despre aceste componente individuale, Citiți peste lista noastră completă.

Pasul 3: Asamblați acvariul

Odată ce aveți toate componentele individuale, este timpul să se asambleze, Înainte de a cumpăra chiar peștele!

Setați rezervorul pe suportul său pe o suprafață robustă, departe de orice elemente de încălzire / răcire interioară și departe de ferestrele externe. Acest lucru vă va ajuta să păstrați rezervorul la o temperatură consistentă și descurajați creșterea algelor necinstite. Dacă nu utilizați un suport specific rezervorului, amintiți-vă că este apă greu. Un galon de apă cântărește 8.34 de lire sterline. Dacă nu sunteți sigur de suprafața voastră intenționată, stați pe ea și răsuciți-vă în jur. Dacă vă simțiți tableaua / contorul / etc, regândiți-vă locația.

Prima dată când vă amestecați apele sale sărate, puteți face acest lucru direct în rezervorul dvs. Umpleți rezervorul cu apa sursă, ceea ce poate dura mult timp dacă începeți cu apa ro și adăugați în cantitatea recomandată de sare. Înainte de a începe să amestecați, puteți adăuga componentele dvs. de filtrare, inclusiv Sumps, Filtre de canistra și Powerheads la fluxul de apă directă. De asemenea Adăugați încălzitorul și obțineți-l la temperatura corectă - apa caldă va dizolva sarea mai repede decât apa rece. Odată ce acestea sunt configurate și de lucru, vor începe încet să dizolve cristalele de sare.

Dați rezervorului cel puțin 8 ore pentru a se amesteca complet. Apoi, testați-vă salinitatea cu hidrometrul sau refractometrul și temperatura cu termometrul. Dacă oricare parametru este oprit, faceți modificările necesare și verificați o oră mai târziu. Dacă ambele sunt în intervalul corect, Comandați roca voastră live și nu mai mult de 20% din peștele tău. Pick Ușor de pește, non-agresiv pentru a adăuga mai întâi. Live Rock va aduce la începutul ciclului dvs. de azot, dar rezervorul dvs. trebuie să fie gata de 100% pentru a începe.

Pasul 4: Adăugați peștele

Indiferent unde comandați peștele dvs., încercați să cumpărați specii de crescătorie captivă. În acest sens, reduceți numărul de pești care sunt luați din casele lor sălbatice. Dacă aduceți pește din mai multe surse, va trebui să aveți nevoie carantină separat de către vânzător. Acest lucru va limita răspândirea bolii între indivizi. Peștele captiv de pește sunt cunoscute pentru că transportă mai puține boli decât peștii prinși sălbatici.

Când porniți acvariul, așteptați ca rezervorul să fie supus unui a "Sindromul rezervorului nou" în care filtrarea biologică nu a fost stabilită. Începând cu Rock Live, veți limita acest efect asupra peștelui dvs. Și începând cu o sarcină scăzută de pește vă va proteja împotriva spikes periculos de amoniac.

Pasul 5: Finalizarea rezervorului

În următoarele 4 săptămâni, acordați o atenție deosebită parametrilor de chimie a apei, inclusiv amoniac, nitrit, nitrat, pH, kh, GH, salinitate și temperatură. Este posibil să aveți nevoie să vă opriți ocazional din cauza evaporării. Rezistați nevoii de a opri cu apă sărată și, în schimb, adăugați apă dulce încălzită. Când apa se evaporă, nu ia nici o sare cu ea.

După ce achizițiile inițiale de pește au curățat carantina, aproximativ patru săptămâni pentru majoritatea peștilor, le puteți adăuga pe toate în rezervorul principal. Asigurați-vă că Acționați-le în mod corespunzător cu excepția cazului în care parametrii de chimie de apă se potrivesc exact. Poti Restabiliți rezervorul dvs. de carantină (S) Pentru a adăuga încet peștele dvs. dorit în rezervor. Amintiți-vă că peștele trebuie să separe pește de către vânzător pentru a preveni răspândirea bolii. Pentru a face lucrurile ușor pentru dvs., alegeți peștii captivi de rasă de la un singur furnizor pentru a reduce șansele de răspândire a bolii. Daca esti adăugând orice pește agresiv În rezervorul dvs., asigurați-vă că le adăugați ultima dată, astfel încât celălalt pește au timp să se stabilească.

Pasul 6: Bucurați-vă de rezervor

Toate tancurile de pește sunt plăcute, dar puțini pot argumenta împotriva frumuseții unui rezervor vibrant de apă sărată. Scrieți o gestionare Întreținere de rutină și postați-l pe calendar. Dacă nu puteți să vă mențineți singur sistemul, puteți să angajați o companie de curățenie. Urmăriți peștele dvs. zilnic pentru orice semne fizice sau comportamentale de boală. Acest lucru este ușor de realizat în timpul hrănirii, Când peștele sunt la cele mai interactive. Prin furnizarea de pește unui sistem sănătos și o dietă bună, le veți oferi o viață lungă de fericire.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă configurați acvariul de apă sărată