Sfaturi pentru reducerea ph-ului într-un acvariu de apă dulce

Sfaturi pentru PH mai scăzut într-un acvariu de apă dulce

Vizionarea peștilor a fost de mult timp asociată cu multe beneficii pozitive pentru sănătate, inclusiv scăderea tensiunii arteriale și nivelurile de stres mai scăzute. Cu toate acestea, aceste beneficii și alte beneficii sunt susceptibile de a fi scurte dacă vă descoperiți prietenii tăi de pește plutitoare pe laturile lor.

O cauză comună de deces printre pește în acvariile de apă proaspătă este nivelul pH al apei. Nivelul de pH al rezervorului dvs. trebuie să fie consecvent și în intervalul potrivit pentru peștele pe care îl păstrați. Cu toate acestea, în general, peștele de apă dulce necesită un pH care este pe partea inferioară.

Există mai multe motive pentru care nivelul pH-ului din acvariul dvs. poate crește, cea mai frecventă fiind faptul că este utilizat tipul de substrat greșit. Filtrele de lucru slabe, includerea coralului sau a anumitor plante, roci sau cochilii pot afecta, de asemenea, nivelele pH-ului acvariului. Vestea bună, cu toate acestea, este că puteți Coborâți nivelul pH-ului În acvariul dvs. relativ ușor, folosind metodele descrise mai jos.

Sfaturi pentru PH mai scăzut într-un acvariu de apă dulce

În legătură cu o postare: Cel mai bun acvariu

Îmbunătățiți filtrarea acvariilor

Filtrarea inadecvată poate afecta pH-ul acvariului dvs., astfel încât filtrul dvs. ar trebui să fie primul lucru pe care îl verificați. Dacă nu funcționează, apoi reparați-l sau înlocuiți-l cât mai curând posibil. Dacă funcționează, dar nu menține efectiv nivelul corect al pH-ului, apoi luați în considerare actualizarea la un filtru mai mare sau adăugarea unui al doilea filtru configurat. Dacă aveți un filtru bio, aveți grijă să nu eliminați bacteriile că este necesar să se mențină echilibrul în acvariul dvs. Clătiți-l ușor sub apă o dată pe lună pentru a elimina orice clog, verificați problemele și apoi reveniți la acvariul dvs.

Driftwood

Dacă sunteți în căutarea unei modalități naturale de a schimba nivelul pH al acvariului Adăugarea de lemn de pluș ar putea fi răspunsul. Driftwood care este fibros și curs este cel mai bun lucru pe care îl filtrează apa în același mod ca straturile de rocă, nisip și gresie fac pe pământ. Driftwood poate schimba culoarea apei tale, deci este cel mai bine să-l înmoaie pentru câteva zile înainte de ao adăuga la acvariu. De asemenea, este important să evitați lemnul de ploaie care este tratat pentru utilizare într-un vivarium de reptile, deoarece acesta poate conține substanțe chimice periculoase pentru peștele dvs.

Mușchi de turbă

Turbă Moss în acvariu funcționează în același mod ca și bea. De asemenea, poate decolora apa și ar trebui să fie înmuiate timp de câteva zile înainte de a fi adăugat la acvariu. Turba de mușchi plutitoare, deci este cel mai bine plasat într-o pungă de filtru pentru ao menține în poziție. Dacă nu aveți o pungă de filtru, atunci chilotul va face același loc de muncă. Aveți grijă să nu adăugați prea mult mușchi de turbă la acvariul dvs., deoarece poate scădea nivelul pH prea departe. Este nevoie de un timp pentru a arăta orice schimbare, deci adăugați o cantitate mică, așteptați și testați apa înainte de a adăuga mai mult.

Frunze de migdale

Frunzele de migdale sunt o altă modalitate naturală de a reduce nivelul pH-ului în acvariu. În timp ce conțin tanini care pot schimba culoarea apei, comparativ cu briftwood sau mușchi de turbă, schimbarea este abia vizibilă. Frunzele de migdale conțin, de asemenea, o funcție antiinflamatorie și pot vindeca sau chiar preveni, anumite boli de pește. Un alt beneficiu este că arată bine în acvariu.

Sfaturi pentru PH mai scăzut într-un acvariu de apă dulce

Reducerea aerației

Reducerea nivelului de oxigen din acvariul dvs. determină creșterea nivelurilor de dioxid de carbon, care la rândul lor duce la scăderea nivelurilor de pH. În timp ce aceasta este o modalitate simplă și rentabilă la scăderea nivelului pH-ului, ar trebui să se facă cu grijă. Peștele dvs. încă mai are nevoie de oxigen pentru a supraviețui, deci nu reduceți nivelul de oxigen prea departe. Obținerea dreptului de echilibru necesită schimbări mici și teste regulate.

Filtru de osmoză inversă

Osmoza inversă necesită un filtru parțial permeabil specializat și elimină aproape 100% dintre contaminanții prezenți într-un acvariu care poate provoca o creștere a nivelurilor de pH. Permite să treacă mici ioni să treacă, în timp ce opriți ioni mai mari care sunt dăunători peștelui dvs., cum ar fi clorul și plumbul. Un filtru de osmoză de bună calitate poate fi costisitor, dar reprezintă o valoare pentru bani, totuși, ele sunt destul de voluminoase, deci sunt doar într-adevăr potrivite pentru setările mai mari ale acvariului.

Oţet

Este posibil să scăpați nivelul de pH al acvariului prin adăugarea de oțet la apă. Funcționează în două părți. În primul rând, ionii de hidrogen sunt eliberați de acidul acetic. Acest lucru se întâmplă imediat și este cunoscut sub numele de ionizare. A doua parte se întâmplă într-o perioadă de ore. Bacteriile și alte organisme metabolizează acetatul utilizând oxigenul și eliberarea dioxidului de carbon. Ca și în scăderea aeratei, dificultatea este obținerea echilibrului între oxigenul și dioxidul de carbon drept.

Produse chimice

Opțiunile chimice ar trebui să fie un ultim rezultat și ar trebui încercate numai după obținerea de sfaturi profesionale. Este nevoie doar de greșeli foarte mici în cantitatea de substanțe chimice utilizate pentru a vă face peștele foarte bolnavi și potențial pentru a le ucide. Este întotdeauna recomandabil să încercați mai întâi celelalte opțiuni pe această listă.

Concluzie

În timp ce scăderea pH-ului acvariului dvs. de apă dulce nu este dificil, este o sarcină care ar trebui să fie abordat cu îngrijire. Cel mai important este să obțineți corect cantitățile, indiferent de metoda pe care o utilizați. Prea multă lemn de pluș poate fi la fel de dăunător pentru peștele și mediul lor ca oțet prea mult. Prea puțin și nu veți obține efectul dorit și încă mai putea ajunge cu pește bolnav. Luați-vă timpul, adăugați elemente noi încet și testați apa la fiecare pas.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sfaturi pentru reducerea ph-ului într-un acvariu de apă dulce