Puteți avea mai multe încălzitoare într-un acvariu marin?

Acvariu de pește

Dacă sunteți nou pentru a vă crea propriul acvariu de acasă, știți că există o mulțime de consumabile pe care trebuie să le verificați lista. Unul dintre aceste elemente este un Aquarium încălzitor. În funcție de locul în care sau cât de mult ați cercetat, ați putea întâlni ideea că un acvariu poate avea nevoie de mai mult de un încălzitor. Unii pot spune că aveți nevoie doar de unul pentru că dacă nu cele două încălzitoare se vor lupta în mod constant. Cu toate acestea, ca orice este, este o experiență de învățare. Toată lumea are propriul proces de asamblare a unui rezervor și ceea ce cred că este cel mai bun pentru operațiunile de zi cu zi. Deci, în timp ce nu există un răspuns greșit la această întrebare, este o chestiune de argumente pro și contra.

Despre încălzitoarele de acvariu

Încălzitoarele de acvariu nu sunt dispozitive complicate. În funcțiune, acestea sunt setate să pornească (începe încălzirea) atunci când temperatura apei scade la un anumit punct, apoi opriți când temperatura este depășită. Ei nu știu sau nu le pasă dacă există un alt încălzitor în sistemul de acvariu. Tot ceea ce fac este pornirea și oprirea când anumite temperaturi sunt îndeplinite.

Avantaje vs. Dezavantaje

Există câteva avantaje distincte pentru a avea mai mult de un încălzitor într-un acvariu. În cazul în care camera pe care acvariul se află este destul de rece și picăturile de temperatură a apei acvariului și un singur încălzitor nu pot ridica temperatura, un al doilea încălzitor ar ajuta la stimularea căldurii produse pentru a crește temperatura apei. În cazul a două încălzitoare într-un sistem, este posibil să doriți să setați al doilea încălzitor pentru a activa o diplomă sau două sub ceea ce este setat încălzitorul primar la.

Un al doilea motiv pentru a avea două încălzitoare de acvariu este că, dacă un încălzitor nu reușește să pornească (în cazul unui încălzitor ars), al doilea încălzitor va păstra acvariul la temperatura dorită. Din păcate, dacă încălzitorul primar nu reușește, dar în direcția opusă (nu reușește să oprească) al doilea încălzitor nu va ajuta. Singurul leac pentru aceasta este de a păstra un ochi asupra temperaturii rezervorului cu ajutorul unui bun Termometru de acvariu cu apă sărată și scoateți încălzitorul defect. Destul de des, un încălzitor defectuos va scurge energie electrică în acvariu care poate provoca probleme serioase cu efectivele de animale din rezervor, precum și de a elibera un șoc oricui pune un deget sau o mână în apă rezervor (tăieturi de hârtie de pe mâna sau degetele sunt o modalitate excelentă de a găsi o tensiune de rătăcire într-un rezervor).

Altceva de luat în considerare este că, dacă trăiți într-o zonă foarte rece în timpul iernii, un încălzitor poate fi subliniat pentru a ține pasul cu fluctuațiile la temperaturi scăzute în timpul acestor luni lungi de iarnă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puteți avea mai multe încălzitoare într-un acvariu marin?