Câți pești pot pune în acvariul meu de apă sărată?

Clownfish, creveți mai curat, anemone - simbioză

Este o întrebare logică, deoarece majoritatea oamenilor care devin interesați să aibă propriul acvariu de apă sărată au văzut videoclipuri și film de scene de pe ocean subacvatice cu școli de pește tropical frumos sau au fost la acvariile publice în care o multitudine de pește înotă liber pe tot parcursul afișajelor. Ei au văzut, de asemenea, acvariile de apă dulce cu zeci de pește în acvariile mici. Apă dulce, apă sărată, ceea ce diferența? Ar trebui să puteți pune multă pește într-un acvariu cu apă sărată, la fel ca în acvariile de apă dulce, dreapta? Gresit!

Regulă de mare

Scurta "regulă de bază" Răspuns în general acceptată în hobby-ul de acvariu marin este: "One de pește (măsurată de la nas la baza coada) la 5 galoane de apă sărată."Răspunsul normal la acest răspuns este:" Este totul? De ce atât de puțini?"

Răspunsul la întrebare este un pic mai complicat și durează mai mult, motiv pentru care răspunsul mai scurt și mai ușor este în mod normal dat. "Bio-încărcătura permisă" (numărul de pești) pentru un acvariu cu apă sărată depinde de mărimea și eficiența filtrului biologic, de eficiența schimbului de gaze, la temperatura apei, speciile de pește, mărimea și amestecul, tipul (din nou, eficiența) de filtrare utilizat, precum și cantitatea de acoperire sau ascundere a peștii atunci când se simt amenințate.

Potențial, puteți găzdui mai multe pești într-un acvariu marin decât regula de bază permite. Cu toate acestea, majoritatea acvariilor de apă sărată, în special cele noi, cu filtrare minimă, nu au o foarte eficientă Sistem de filtrare biologică pentru a procesa deșeurile de pește. Critters de apă sărată sunt mult mai sensibili la toxinele rezervoare (amoniac, nitrit, nitrat, fosfat) decât peștii de apă dulce. Sistemele de filtrare a acvariului care facilitează schimbul de gaze pentru a menține nivelurile de oxigen dizolvat în partea superioară a scalei vor suporta mai multe pești decât sistemele care păstrează nivelurile O2 sub optim. Cu cât temperatura și salinitatea mai mare a apei este mai mare, cu atât este mai puțin o2.

Câți pești?

Tipurile și speciile de pește, precum și amestecul de pește și nevertebrate în acvariu, fac o diferență în cantitatea de pește care poate fi păstrată cu succes. De exemplu, un 6 "Naso Tang va face destul de bine într-un acvariu de apă sărată de 55 de galoane, cu o duzină de crom albastru / verde (total de 18" de pește sau 1.6 centimetri de pește per 5-galoane), în timp ce aceeași duzină de cromă nu s-ar fi dat bine cu un ionfish de 6 "volitani, care să le mănânce! Deși acest exemplu depășește ușor 1 inch pe 5 galoane de regulă a apei, este mai sigur cu pește mai mic decât cu pește mai mare. Un acvariu de 55 de galoane ar fi cel mai bun caz de aproximativ 12 centimetri de pește, astfel încât să fie în siguranță, să-l limiteze la deținerea a trei pești de 4 inci sau două pești lungi de 6 inci.

O mare majoritate a peștilor recifului necesită o "casă" sau undeva să se ascundă fie să doarmă, fie să se retragă atunci când se simt amenințați. Același lucru este adevărat într-un acvariu. Un pește stresat nu va trăi atâta timp cât un pește care se poate retrage cu ușurință într-un loc sigur ori de câte ori doresc. Rockurile și coralul pot fi stivuite pentru a crea crăpături și peșteri pentru ca peștele să se ascundă.

In timp ce Sisteme eficiente de filtrare pot fi proiectate și instalate pe un acvariu marin, majoritatea sistemelor de filtrare disponibile pe piață (Hang On / în rezervorul Filtre cu roți bio sau tampoane de filtru mici) sunt ușor și convenabil de utilizat și vor funcționa pentru încărcăturile biologice mici "Regulă de bază" permite. Cu filtre mai mari și mai puternice (filtre de canistre mari sau filtre de refugiu), numărul de centimetri de pește pe galon poate depăși regula degetului mare.

Regula "o singură centimetru pe cinci galoane" poate fi un pic conservator pentru acvaristul experimentat cu un rezervor care a funcționat bine de ceva timp, dar novice ar fi înțelept să urmeze regula. Este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Câți pești pe galon? Servicii veterinare acvatice, 2020

  2. Alegeți animalul dvsUniversitatea din California Santa Barbara, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câți pești pot pune în acvariul meu de apă sărată?