Compatibilitatea peștelui de acvariu cu apă sărată

Clownfish în rezervorul marin

La selectarea locuitorilor pentru a Rezervor de apă sărată, Există mulți factori importanți de luat în considerare. În funcție de ceea ce doriți ca rezervorul dvs. să arate sau cum ați stabilit deja acest lucru, trebuie să luați în considerare cu atenție ce pește adăugați în rezervorul dvs. Deși amestecarea prădătorilor și pradă nu este singura considerație, dacă aveți în vedere specia dorită sau amestecul de pește, este posibil să aveți nevoie să faceți unele modificări în rezervor sau să planificați, astfel încât tot peștele sunt fericiți în noul lor mediu.

Condiții de rezervoare ideale

Toate peștii, indiferent de setare, necesită o casă cu O calitate bună a apei și a Dieta bună. Cu toate acestea, nu toate speciile sunt create pentru a trăi în aceeași casă. Înainte de a aduce orice casă de pește sau înainte de a vă cumpăra chiar acvariul, faceți cercetările pe ce pește doriți în configurația dvs. ideală.

Teritoriu

Unele specii de pești doresc să aibă o grămadă de frații lor din apropiere, în timp ce alte specii trebuie să aibă loc să-și apeleze propriile. Unele specii pot avea cerințe diferite dat dacă au fost prinse sau crescute în captivitate. Clownfish sunt bine cunoscute pentru a trăi într-o turmă și pot împărtăși bine spațiul lor. Trebuie să aibă nevoie de o peșteră proprie sau nu vor înflori în acvariul tău. În sălbăticie, aceste pești sunt cunoscute pentru încărcarea scafandrii care se aventurează prea aproape de casele lor stâncoase. Damselul teritorial se vede reflectat în ochelarii și acuzațiile de scafandru! Această cerință este în întregime dependentă de specii.

Și teritoriul nu înseamnă doar să aibă un loc unde să se ascundă și să protejeze. Uneori, peștele au nevoie doar de spațiu pentru a vă deplasa! Acest puffer drăguț de aur pe care l-ați adăugat la un rezervor de 60 de galoane va crește în cele din urmă într-un gigant de 1 picior plus, care are nevoie de mai mult de 150 de galoane pentru sine. Nu puneți niciodată un pește într-un rezervor și spuneți-vă: "Voi primi mai târziu un rezervor mai mare", pentru că majoritatea oamenilor nu vor. Planificați înainte sau nu adăugați acel pește particular.

Flux de apă

Toate peștii nu sunt create din punct de vedere structural sau preferă același mediu. Dacă peștele se află într-un rezervor cu debit inadecvat de apă, ele reprezintă o supraexertare sau o calitate slabă a apei. În funcție de amestecul de specii, puteți merge o linie fină între flux prea mult și prea puțin.

Multe pești de apă sărată, cum ar fi tangi și trigger, poate manevra cu ușurință pe tot parcursul unui acvariu și nu au nici o problemă înotul împotriva unui curent. Unii chiar se bucură de exercițiu și puteți face timpul de hrănire mai puțin aglomerat dacă o pornire suflă mâncarea în mod egal. Cu toate acestea, alte pești mai puțin mobili, cum ar fi Jawfish și blenienes, nu pot înota împotriva unui flux puternic pentru perioade lungi de timp. Sigur, pot să se desprindă în timpul de hrănire, dar își petrec cea mai mare parte a timpului în ieșirea lor stâncoasă sau îngropați în substrat. Debitul de apă trebuie să fie îndreptat spre întregul rezervor pentru a promova o bună calitate a apei, dar ține minte că unele locuri ar putea fi nevoie să fie debit mai mic.

Orice decor pe care îl adăugați în rezervorul dvs. va manipula modul în care apa se mișcă pe tot parcursul acvariului. Rezervoarele de apă sărate mai mici și nano sunt deosebit de susceptibile la debitul ridicat de apă, deoarece reverberațiile se vor întoarce pe părțile laterale ale rezervorului. O modalitate ușoară de a verifica fluxul acvariului dvs. este de a adăuga niște jucării mici, neutre de căldură sau o minge de ping-pong umplută cu apă și vedeți unde se află în rezervor. Acestea nu ar trebui să crească semnificativ în ritm și să nu ajungă în același loc de fiecare dată.

Acoperi

Legând pe teritoriu, unii pești ca să aibă diferite tipuri de locuri pentru a se ascunde. Fără un loc pentru ca ei să se stabilească, ei vor deveni stresați și probabil morți din cauza foamelor și a infecțiilor secundare. Unele specii, cum ar fi bâlbâi, cum ar fi outcroppinguri stâncoase cu peșteri superficiale, și cu leziune ca peșterile mici ascunse adânc înăuntru. Substratul poate fi un capac pentru specii, cum ar fi jawfish. Ei vor necesita nisip moale, nu pietriș greu, deoarece ei o vor mișca în jur pentru a-și face casele subterane.

Locuințe de specialitate

Cel mai mare avocat pentru cobitare cu locuințe specializate sunt clownfish. Există mai multe specii de clownfish cu unii preferând anumite tipuri de anemone pentru a-și face casele. Acest parteneriat simbiotic păstrează anemonele fără particule și agenți patogeni, în timp ce clovnul au o casă sigură să-și ridice tinerii și să se ascundă de prădători.

Păstrarea anemonelor și a altor corali moi într-un acvariu vine cu lista de cerințe și parametri, deci luați în considerare aceștia atunci când vă proiectați rezervorul. Ei vor necesita anumiți parametri de lumină și zone de flux de apă scăzută pentru a nu fi bătut de pe stâncile lor. Și doar pentru că ele sunt sesile nu înseamnă că nu se vor rătăci dacă nu le place locul lor dorit.

Creștere

Dacă faceți mai multe pești în planurile dvs., veți avea nevoie de mai multă cameră! Perechile de reproducere vor trebui să aibă un loc sigur pentru a-și păstra ouăle, fie într-o peșteră, ascunse în jurul unui coral, fie lipiți pe părțile laterale ale rezervorului lor. Unii părinți vor păstra chiar și ouăle în gură până când bebelușul de pește, dar ei vor deveni reluări. Unele specii își vor apăra vicios tinerii, în timp ce alții iau o abordare mai laxă. Și alte specii nu pot aștepta să nimbeze pe o gustare gustoasă.

Asigurați-vă că faceți cercetările dvs. înainte de a începe un program de reproducere, având în vedere că va trebui să găsiți o casă nouă pentru noul dvs. pește dacă rezervorul dvs. nu este suficient de mare.

Rezervor ideal de specii mixte de apă sărată

După luarea considerațiilor de mai sus și adăugându-le împreună, cum arată rezervorul dvs? Este prea mare pentru ceea ce ați planificat? Ce fel de decor și substrat trebuie să cumperi? Doriți să aveți o pereche de reproducere în acel rezervor care să se depășească deja în dimensiune?

De obicei, cea mai mare considerație pentru a Rezervorul de specii mixte este dimensiunea. Indiferent de configurația dvs. sau peștii conține, un acvariu mai mare, cu un volum mai mare de apă, este întotdeauna o modalitate mai bună de a merge. Având mai multă apă, adaugă o amortizare suplimentară pentru lapaje în întreținere. Știm că faci tot ce ai mai bun, dar întotdeauna va veni un timp în care se întâmplă ceva și rezervorul tău doar alunecă din mintea ta. Că volumul suplimentar va avea grijă de peștele dvs. până când vă întoarceți.

Dacă dimensiunea rezervorului dvs. a devenit prea mult pentru a vă gestiona, reevaluați prioritățile. Poate ar trebui să te uiți la pești mai mici care nu au teritorii expansive? Sau pești care nu trebuie să aibă o rețea de peșteri care să-ți prostească fluxul de apă? Dacă trebuie să aveți pește care necesită un rezervor masiv și nu aveți spațiu, obțineți un membru al acvariului dvs. local, mai degrabă decât să forțați o situație care nu poate înflori.

Gold-Star Tankmates

Aceste pești ușor sunt fericiți în teritorii mai mici și se înțeleg cu multe alte specii.

Banggai sau Kaudern`s Cardinalfish (Pterapogon Kaudiri)

Aceste pești ușor sunt înotători mai lenți și se pot bucura de o varietate de habitate. Ele pot fi găsite în peșterile lor în timpul nopții și înotați în timpul zilei. Ele sunt ușor de crescute în captivitate și se bucură de o dietă variată.

Neon Blue Goby (Elactinus Oceanops)

Nu respingeți acest pește prin dimensiunea sa mică. Colorarea albastră electrică face ca acest lucru să fie un plus vibrant la orice rezervor. Ei nu necesită mult volum de apă și pot lua peșterile mici ignorate de pește mai mare. Ei fac bine ca un singur pește sau o pereche potrivită.

Ocellaris Clownfish (Amphiprion Ocellaris)

Există multe soiuri diferite de clownfish care s-ar potrivi multor acvarii recif. Aceste pești de recife ușor de a avea o anemone pentru a apela acasă, dar se înțeleg bine cu multe specii de pește. Când se naște Clownfish, toți sunt bărbați și cel mai mare pește dintr-un grup se vor schimba la femeie.

Cisterne incompatibile

Aceste pești nu se joacă bine cu alții și necesită o mulțime de apă. Planificarea atentă este necesară pentru a aduce aceste pești acasă.

Clown Triggerfish (Balistoide Conspicillum)

Care necesită un minim de 300 de galoane, declanșeazăfish sunt cunoscute sub numele de nibbleri live rock și corali. Ciocul lor poate zdrobi cu ușurință toate pietrele pe care le-ați aranjat cu atenție și au nevoie de cisterne similare și agresive.

Goldbar Wrasse (Thalassoma Hebraicum)

Există diferite temperamente în toată familia Wrasse, dar vibrantul Goldbar Wrasse, cu barul său distinctiv de aur din spatele operculului său, este una dintre cele mai agresive. Care necesită un rezervor de 125 de galoane și mai mare, aceste pești sunt foarte teritoriale și nu iau bine adăugiri. Dacă le veți adăuga la acvariul dvs., adăugați-le ultima dată.

Black Banded Cat Shark (Chiloscyllium punctatum)

Toți rechinii și razele au nevoie de un volum mare de apă. Deși unele specii nu sunt foarte agresive, ele sunt mai sensibile la calitatea slabă a apei și condițiile necorespunzătoare a rezervoarelor.

În general, nu există nici o modalitate corectă de a înființa un acvariu. Faceți cercetarea dvs. înainte de a cumpăra ceva pentru a vă asigura că toate speciile vor prospera în noile lor case.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Compatibilitatea peștelui de acvariu cu apă sărată