Gestionarea ph-ului de apă în acvariile de apă sărată

Măsurarea apei PH

Nivelul pH-ului într-un acvariu cu apă sărată este o preocupare constantă pentru majoritatea acvariștii marini. Întrucât ocupanții dintr-un sistem numai pentru pește pot tolera o gamă destul de largă de niveluri de pH pentru perioade de timp fără nici un rău major, ocupanții unui a Rezervorul de recif, care include atât pești, cât și nevertebrate, se bazează foarte mult pe un nivel constant al pH-ului în intervalul potrivit doar pentru a supraviețui, să nu mai prosperă. Nivelul de pH acceptat într-un sistem de apă de bază de apă este între 7.6 și 8.4, dar Rezervoare de recif sunt mai sensibile și, prin urmare, trebuie păstrate la capătul superior al scalei PH, 8.0 la 8.4.

Pentru a controla sau a ajusta pH-ul, trebuie mai întâi să înțelegi ce este. Deși înțelegerea chimiei modului în care interacțiunea ionilor poate fi complicată, dezvoltarea unei înțelegeri a unui laic a pH-ului nu este greu.

O explicație de bază a pH-ului

PH (Puterea hidrogenului) este pur și simplu o măsurătoare a acidității sau alcalinității oricărei soluții. Un pH de 7 este considerat a fi "neutru", nici acid sau alcalin, în timp ce pH-ul de peste 7 este alcalin sau "bază" și sub 7 este acid.

Tendința normală pentru apă într-un sistem de apă sărată este ca pH-ul să se deplaseze în jos sau mai acide, care provine din adăugarea acizilor la acvariu. Acești acizi provin din mai multe surse, cele primare fiind:

  • Exces dioxid de carbon (CO2) de la respirație cauzată de lipsa de schimb de gaze suficiente
  • Acid azotic din filtrarea biologică (nitrificare)
  • Acizi organici din deșeurile metabolice

Desigur, deșeurile de respirație și metabolice sunt o parte naturală a oceanului. Cu toate acestea, motivul pentru care pH-ul de mare nu se schimbă este că apa conține un număr de substanțe chimice, cum ar fi bicarbonat, calciu, carbonat, borat și hidroxid, toate acționează ca "tampoane" naturale care întârzie scăderea pH-ului.

Deci, unde vine alcalinitatea în toate astea? Gradul în care o soluție își menține pH-ul atunci când se adaugă acidul este numit "alcalinitatea" soluției. Termenii conexe utilizați în ceea ce privește acvariile sunt carbonat sau Duritate de calciu, și echivalentul său german, KH sau DKH. Cantitatea de "tampoane" în apa de mare determină alcalinitatea.

Atunci când pH-ul într-un sistem de apă sărată începe să scadă, este o indicație că tampoanele sunt uzate și indică faptul că creșterea acidității trebuie corectată.

Modalități de remediere a problemelor pH

  • Pentru a ridica Ph, Mentriile ușoare de adăugare a bicarbonat de sodă (bicarbonat de sodiu) sau un produs de ajustare a pH-ului comercial.
  • Pentru a reduce un pH ridicat, Remediile remediere rapide trebuie să adauge unele oțet sau suc de lămâie sau un produs comercial de reducere a pH-ului.
  • Pentru stabilizarea Ph, Metoda "încercată și adevărată" general acceptată este încă efectuată schimbări de apă parțială regulată. Acest lucru nu numai că reîmprospătează tampoanele naturale, dar restabilește și mineralele de urmărire în apa acvariului. Desigur, reducerea cauzelor scăderii pH-ului este întotdeauna înțeleaptă. Eliminarea tuturor alimentelor neobișnuite și a deșeurilor de pește din rezervor în mod regulat va merge mult spre întârzierea unei scăderi a pH-ului.
  • Utilizați un doză simplă pentru a adăuga automat tampoane precum și calciu, iod, alte elemente esențiale și suplimente.
  • Instalarea unui reactor de calciu, Deși o opțiune mai scumpă, poate oferi o soluție fără hassle pentru a controla pH-ul radical și problemele de alcalinitate.

Rețineți că orice ajustări majore ale nivelului de pH din rezervorul dvs. ar trebui să se facă încet. Ridicarea pH-ului de la 7.4 până la 8.4 într-o chestiune de câteva minute poate induce șocul pH-ului în aproape orice pește de apă sărată (și nevertebrate), provocând moartea. Dacă faceți ajustări majore, faceți-o încet, după cum doriți atunci când aclimatizați noile sosiri în rezervorul dvs.

Prevenirea problemelor PH

Apă sărată, fără influențe exterioare, va Mențineți un pH constant. Dacă este așa, de ce pH-ul în schimbarea acvariului de apă sărată, de obicei scăzând mai jos? În majoritatea cazurilor, scăderea pH-ului se datorează acidului produs de producția și reducerea amoniacului. Amoniacul este creat de șeptel în rezervor, deoarece mănâncă alimente și produce deșeuri (mai ales detritus) care apoi se descompune. Alimentele neobișnuite pe fundul rezervorului produce, de asemenea, amoniac, deoarece se descompune. Același lucru este valabil și cu orice critter morți care sunt lăsați în rezervor.

Un program obișnuit de întreținere a rezervoarelor care elimină deșeurile de pește și alimentele neobișnuite, împreună cu schimbări parțiale de apă cu apă sărată, va păstra, de obicei, pH-ul în acvariul dvs. la nivelul corespunzător și va face ajustările pH-ului un lucru din trecut.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Gestionarea ph-ului de apă în acvariile de apă sărată