Convertiți un acvariu de apă dulce la acvariul cu apă sărată

Fishbowl și un acvariu pe o bord

Mulți oameni cu acvarii de apă dulce s-au gândit să-și transforme rezervoarele într-un pește de apă sărată sau un rezervor de recif de corali, dar au auzit că este greu de făcut, că va trebui să obțineți toate echipamentele noi și că va costa o mulțime de bani. În majoritatea cazurilor, acest lucru nu este așa. Dacă aveți un sistem de acvariu de apă dulce care să aveți deja majoritatea echipamentelor necesare pentru a face conversia într-un fantastic Aquarium de apă sărată sistem. Să trecem rapid prin piesele de echipamente pe care va trebui să începeți noul sistem de acvariu de apă sărată.

Acvariul însuși

Evident, dacă convertiți de la un acvariu de apă dulce la un acvariu cu apă sărată, aveți deja un acvariu. Este sticlă sau acrilică? Nu contează cu adevărat, atâta timp cât deține apă fără scurgeri. Dimensiunea acvariului face contează, totuși. În cea mai mare parte (există excepții) Cu cât este mai mare acvariul pentru un acvariu cu apă sărată, cu atât mai bine. Cu un acvariu mai mic (10 galoane sau mai puțin), când apare o problemă, lucrurile se pot înrăutăți în grabă, deoarece există puțină "cameră tampon" pentru greșeli și probleme. Probleme, cum ar fi amoniacul periculos de înaltă în timpul ciclismului, vor trebui să fie fixate rapid.

Un lucru pe care mulți acvaristici de apă dulce nu înțeleg inițial este că nu poți pune cât mai multe pești de apă sărată într-un anumit rezervor de dimensiuni cum poți un rezervor de apă dulce. Norma de bază a apei dulci pentru numărul de pește dintr-un rezervor este de 1 "de pești de lungime a corpului adult pe galon de apă rezervor. Regula de apă sărată "este de 1" de pește pentru fiecare 5 galoane de apă rezervorului.

Substrat

Cele mai multe acvariile de apă dulce folosesc pietrișul pentru substrat. În acvariile de apă sărată, nisipul sau coralul zdrobit este utilizat pentru substrat. În timp ce pietrișul va lucra într-un acvariu cu apă sărată pentru o parte din patul de filtru biologic, nisipul sau coralul zdrobit funcționează mai bine pentru diferiți critterii (i.E. Sand de pește de pește și nevertebrate) care va ocupa rezervorul de recif. Coralul zdrobit sau alte substraturi care conțin calciu vor contribui, de asemenea, la stabilizarea calității apei.

Filtre și filtrare

Galon pentru galon, acvariile de apă sărată necesită mai multă filtrare decât acvariile de apă dulce. În cea mai mare parte, critterii de apă sărată au nevoie de o calitate mai bună a apei decât critterii de apă dulce. Din fericire, nu este dificil să creștem filtrarea acvariului de apă dulce pentru a satisface cerințele acvariului de apă sărată. Dacă rezervorul dvs. de apă dulce are un singur atârnat pe rezervor (h.O.T.) Filtrul, adăugați doar un altul pentru a dubla capacitatea. În cea mai mare parte, h.O.T. Filtrul oferă numai filtrare mecanică, îndepărtarea particulelor alimentare suspendate și a altor resturi din apă. În acvariile de apă sărată, Live Rock că majoritatea acvariștilor de apă sărată instalează în rezervoarele lor oferă o majoritate a platformei de filtrare biologică.

Filtrele Canister funcționează destul de bine în acvariile de apă sărată. Acestea oferă o flexibilitate suficientă de filtrare pentru a permite acvaristului să adauge sau să scadă diferite opțiuni de filtrare (mecanice, chimice și biologice) prin schimbarea suportului media în coșurile din cutie pentru a se potrivi nevoilor acestora.

Sub filtre de pietriș (u.G.F.`s), care sunt încă utilizate în multe setări de acvariu de apă dulce (și chiar sare) sunt considerate un lucru din trecut, cu excepția anumitor aplicații, cum ar fi sistemele care necesită flux redus de apă. U.G.F.`s necesită un pic de întreținere pentru a le menține curat și fără materiale de producere a nitraților, cum ar fi alimente neregulate și detritus.

Pompe și rotire

Majoritatea acvariilor de apă dulce nu utilizează capotehele sau pompele pentru a crea un efect de supratensiune sau undă, dar practic toate pompele și capotile utilizate în acvariile sunt potrivite fie în apă proaspătă, fie în apă sărată.

Lumini și iluminare

Luminile utilizate pe un rezervor FW sunt de obicei standard sau nu (ieșire normală) becuri fluorescente, ceea ce vor funcționa bine pentru un rezervor de apă sărată cu fisuri sau de pește. Cu toate acestea, este posibil să luați în considerare adăugarea unui bec albastru actinic alături de una dintre tuburile standard sau schimbarea peste 50/50, deoarece aceste becuri fluorescente îmbunătățesc considerabil aspectul vizual al rezervorului și culorile peștilor.

Dacă intenționați să aveți un rezervor de recif, va trebui să faceți upgrade de apă dulce Iluminarea pentru a găzdui corali și alte nevertebrate, cum ar fi anemone, care necesită o lumină de calitate superioară în intervalul de spectru potrivit. Venirea destul de recentă a lui l.E.D. Iluminarea pentru acvarii a făcut iluminarea rezervorului de recif de înaltă calitate nu numai posibilă, ci și eficientă din punct de vedere al costurilor (consum redus de energie și durata de viață a becului de 50.000 de ore).

Alte considerente sunt materialele din care se face capota de lumină, care nu se poate menține la efectele corozive ale SW și, dacă doriți să faceți upgrade la VHO, PC sau Iluming MH, capota standard a acvariului nu va ține aceste becuri. Dacă planificați un sistem de recif, iluminarea devine mult mai critică și mai scumpă. Petreceți ceva timp cercetarea nevoilor dvs. potențiale de iluminare înainte de a vă deplasa la LFS și stabilind o mulțime de numerar câștigat. A fost experiența noastră că vânzătorul mediu care lucrează într-un LFS nu are nici un indiciu cu privire la cerințele de iluminare pentru un sistem de recif, care de obicei are ca rezultat că vă terminați cu echipamente inadecvate sau inutile.

Încălzitoare de acvariu

Cu toate probabilitățile încălzitor(s) Utilizarea nu va trebui să fie înlocuită, asigurați-vă că acest echipament este evaluat ca fiind sigur pentru utilizarea în apa sărată, în special unități de tip sub-pietriș care sunt adesea folosite în acvariile de apă dulce.

Decorațiuni

Cu excepția pietrelor mari sau a rocilor, cele mai multe decorațiuni ale rezervoarelor de apă dulce sunt inutile în acvariile de apă sărată, iar unele elemente, cum ar fi plantele din plastic, pot fi chiar periculoase pentru viața marină. Majoritatea peștilor marini sunt "Grazers" și au tendința de a lăsa totul și nu ia prea multe fragmente consumate de plastic pentru a închide în totalitate un tract digestiv al peștelui. În ceea ce privește elementele cum ar fi castelele, scafandrii bubbling și cuferele scufundate, dacă sunteți un naturalist "adevărat", adăugând aceste tipuri de lucruri este nemaiauzită. Tipurile adecvate de roci și corali decorative, fie non-living, fie sintetice, sunt utilizate în general pentru decorarea rezervoarelor de apă sărată dacă nu intenționați să adăugați rock live și / sau păstrați un sistem de recif coral.

Toate în toate, conversia de la un apa dulce la un rezervor de apă sărată nu este tot ceea ce complicat. Desigur, cea mai mare diferență este nevoia de a adăuga sare de mare în apă pentru a crea un mediu marin. Elemente suplimentare necesare în afară de sarea de mare vor fi un hidrometru pentru a măsura salinitatea, kiturile de testare a apei, cărțile de acvariu cu apă sărată și câteva alte consumabile, dar prin posibilitatea de a folosi "unele" ale echipamentului pe care îl aveți deja, sunteți dezactivat la un început destul de bun.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Convertiți un acvariu de apă dulce la acvariul cu apă sărată