Ceea ce este live rock?

Aquarium de apă sărată

Este o concepție greșită care trăiește rock (LR) este în viață. Ceea ce face "trăi" sunt numeroasele forme de viață marină micro- și macroscopică care trăiesc și în interiorul ei. Rockul în sine este alcătuit numai din scheletele carbonatului de calciu ale coralilor lungi moarte sau al altor organisme calcaroase.

Tipuri de rock live

Există diferite tipuri de rock live. În J. Articolul Charles Delbeek "Primul dvs. Aquarium Reef", publicat în Aquarium USA În 1994, secțiunea de rock live se referă la "recif rock", în principiu ca bucăți de corali sau coral rock din afara recifului. Coralul sa despărțit și a căzut la fund, devenind acoperit cu organisme encrusive, cum ar fi Coralline Alge și bureți. Delbeek se referă la "Rock inshore" ca stâncă din interiorul recifului care are tendința de a fi mai densă și se acoperă cu macroalge, scoici, midii, crabi, creveți și alte organisme nedorite. În vizualizarea Delbeek, Reef Rock este mult mai de dorit decât piatra de inscripție, deoarece se află mai repede ciclurile și stabilizează un rezervor mult mai rapid.

Există, de asemenea, rocă de bază moartă, adică nu are o creștere vie pe ea. Stânca este lipsită de viață exterioară, care probabil nu va vedea prea multă lumină, astfel încât să puteți pune alte forme de rocă live avansată și corali în partea de sus pentru a construi baza de sistem recif, odată ce rezervorul dvs. a fost stabilit și piatra de bază este însămânțată sau vindecată. Începând cu A Rezervorul de recif Folosirea bazei însămânțate live Rock, deoarece pietrele centrale ale acvariului nu este o idee proastă. Odată ce piatra de bază este stabilită, puteți începe să adăugați, încet, mai avansați tipuri de rock live.

Unele descrieri ale rocii vii vândute de furnizori pot fi confuze. De exemplu, furnizorii de rock live descriu pacificul lor live rock ca "de fapt bucăți de schelete corali care au desființat recifele în timpul furtunilor. Acest moloz se spală spre țărm în care este colectat în apă puțin adâncă."Deci, indiferent dacă acesta este un tip mai deschis de" recif "rock sau un tip mai greu de rocă de" inshore "este neclară.

Scopul rociului live

Rockul live devine principalul Baza de nitrificare biologică sau Filtru biologic a unui acvariu de apă sărată, în timp ce, în același timp, sporind aspectul acvariului și oferind adăpost pentru locuitori.

"Utilizarea rockului live introduce imediat în aquarium numeroase alge, bacterii și nevertebrate mici, toate acestea contribuie la calitatea generală a apei acvariului ", scrie Delbeek. "Rockul live are la fel de mult, dacă nu mai mult, suprafața de suprafață pentru bacterii ca filtru de scurgere. Deoarece roca vii în acvariu conține diferite tipuri de bacterii, alge și corali, deșeuri cum ar fi amoniac, nitrat și fosfat pot avea mai multe destinații. Amoniac, Nitratul și fosfatul sunt ușor asimilate de corali de alge și fotosintetice care cresc pe și în stâncă. Amoniacul poate fi, de asemenea, transformat rapid în nitrați de bacterii pe și în stâncă. Acest azotat poate fi absorbit de alge și corali sau bacteriile le pot dentirifica în imediata apropiere a bacteriilor producătoare de nitrați."

Indiferent ce tip de rock live alegeți să utilizați, după cum doriți, a Baza de filtrare biologică trebuie să circule și să se stabilească pentru acvariul dvs. pentru a rula în mod corespunzător. Aceasta se referă la întărirea Live Rock de asemenea.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ceea ce este live rock?