Tipuri de termometre de acvariu

Termometrul de acvariu

Acvariu Termometrele sunt un articol mic, dar esențial pentru acvariul dvs. Deși rezervorul poate arăta bine, schimbarea sau temperatura de apă necorespunzătoare poate avea un efect negativ atât asupra peștilor, cât și asupra plantelor. Având un termometru bun pentru a urmări temperatura apei în diferite momente și zile vă va ajuta să identificați și să corectați problemele din cauza modificărilor de temperatură.

Există trei tipuri de bază de termometre de acvariu: Stick pe exterior, plutiți / în picioare în apă, și contoare digitale. Fiecare tip de bază are mai multe subtipuri cu propriile lor pro și contra. Diferitele termometre sunt mai potrivite pentru diferite stiluri și dimensiuni ale acvariilor. Indiferent de tipul pe care îl alegeți, vă recomandăm să utilizați un termometru pentru fiecare acvariu. Temperaturile înregistrate în mod regulat pentru a asigura că temperatura apei de acvariu este stabilă și în Gama optimă pentru peștele dvs.

01 din 03

Stick pe termometre (LCD)

Stickul pe termometre sunt cel mai utilizat termometru în acvariile de apă dulce, deoarece acestea sunt adesea furnizate ca parte a Un nou acvariu pachet. Acestea sunt denumite de obicei termometre LCD (afișare cu cristale lichide) și uneori numite termometre "digitale", care nu sunt complet exacte.

Deși prezintă temperatura cu cifre, nu este un termometru digital electronic. Când căutați termometre, în special online, asigurați-vă că nu sunteți vândut un termometru LCD comun în locul unui termometru digital mai scump.

Termometrele LCD sunt suficient de precise pentru uz general, versatil, ușor de utilizat și ieftin. Mulți au scale duale Fahrenheit și Celsius, în timp ce unii au o singură scară în numere mai mari. Gama variază, de asemenea, de la model la model, care nu este o problemă mare de utilizare generală, deoarece acestea vor avea o gamă largă de a include temperaturile normale scăzute și ridicate acceptabile pentru peștele într-un acvariu. Cele mai multe sunt proiectate cu o scară verticală, dar sunt disponibile câteva orizontale.

Există o dezbatere cu privire la efectul temperaturii aerului de cameră pe aceste tipuri de termometre, deoarece acestea sunt situate pe partea exterioară a rezervorului și pot fi afectate de temperatura aerului și grosimea geamului între termometru și apa acvariului. Aceasta nu este, în general, o problemă semnificativă, cu excepția cazurilor în care temperatura camerei ambientale este mult mai mică decât temperatura apei acvariului. În aceste cazuri, termometrul LCD poate citi mai multe grade mai mici decât temperatura reală a apei.

Când utilizați termometre LCD, nu le așezați în lumina directă a soarelui sau în apropierea A Incalzi sau ventilațiile de răcire nu trebuie plasate oricum în astfel de locații. De asemenea, nu așezați termometrul sub nivelul pietrișului, deoarece citirea nu va fi la fel de precisă, deoarece există un flux minim de apă prin pietriș. În cele din urmă, termometrul citește cel mai bine atunci când este văzut direct, așa că puneți-o în consecință. Dacă trebuie să vă contactați corpul doar pentru a vedea termometrul, nu este într-o locație ideală.

PROS
  • Ieftin

  • Incasabil

  • Ușor de aplicat

  • Pot fi plasate în mai multe locații

Contra
  • Poate fi greu de citit în lumină scăzută

  • Fără caracteristică de alertă

  • Mai puțin precis decât digital

  • 02 din 03

    Thermometre plutitoare sau în picioare

    Termometrele plutitoare sau în picioare sunt plasate în interiorul acvariului, oferind o măsurătoare mai directă a temperaturii apei. Stilurile disponibile includ termometre care se lipesc de interiorul rezervorului cu o ceașcă de aspirație, cei care atârnă în interior cu un clip, altele care plutesc pur și simplu în apă și modelele care sunt ponderate, astfel încât acestea să se scufunde și să stea pe fundul lui tancul.

    Eventual cea mai mare dezavantajare a acestui tip este faptul că majoritatea sunt făcute din sticlă și, astfel, sunt mai fragile decât alte tipuri. Dacă rezervorul dvs. are pești mari bomboane, aceasta nu este o alegere înțeleaptă pentru un termometru. Un alt negativ este că scala este adesea în imprimare mai mică decât alte stiluri de termometre, deci este greu de citit cu exactitate.

    Acest lucru este compensat de faptul că mulți au o zonă colorată "sigură" imprimată pe termometrul care permite o verificare rapidă a temperaturii vizuale. Ca și LCD-urile, acestea pot fi plasate ori de câte ori este necesar, dar spre deosebire de termometrele de lipit, acestea pot fi mutate pentru a lua citirile în diferite zone ale acvariului. În acvariile mari, termometrele multiple pot fi utilizate la fiecare capăt al rezervorului. Modelele permanente chiuvete, ceea ce permite o citire a temperaturii în apropierea fundului rezervorului.

    PROS
  • Ieftin

  • Pot fi plasate în mai multe locații

  • Nu este afectată de temperatura camerei ambientale

  • Mulți au o zonă ușor de vizibilă "sigură"

  • Contra
  • Breakabil

  • Scala poate fi mică și dificil de citit

  • Fără caracteristică de alertă

  • Mai puțin precis decât digital

  • 03 din 03

    Termometre digitale

    Termometrele digitale constau dintr-o sondă care este plasată în apa acvariului, fie permanent sau temporar, care se conectează la un afișaj digital în afara rezervorului. Unele se conectează fără fir, în timp ce altele au un cablu care atașează fizic sonda pe afișaj.

    În general, aceste modele necesită ca bateriile să funcționeze, deși câteva modele de high-end se conectează la priza de perete. Sonda senzorului este de obicei atașată la afișaj, care poate fi inestetică. Câteva modele plasează atât senzorul, cât și afișajul din interiorul rezervorului. Cu acestea, există riscul de scurgere a bateriei în rezervor.

    Unele modele oferă o caracteristică de alertă audibilă care va emite o alarmă atunci când temperatura scade sub sau peste intervalul dorit. Cele mai mici modele de la prețuri mai mici nu oferă o alertă și nici nu se afișează în mai mult de o scară. Când alegeți un stil, verificați lungimea cablului sondei, deoarece variază de la model la model. Ca și în cazul altor tipuri de termometre, intervalele de temperatură care pot fi citite și variază. Rețineți că, deși aceste modele sunt, de obicei, fixate într-un singur loc, le puteți mișca cu ușurință pentru a face o lectură într-o zonă problema a rezervorului.

    PROS
  • Citirea poate fi luată în orice locație cu un singur metru

  • Nu este afectată de temperatura camerei ambientale

  • Incasabil

  • Ușor de citit

  • Caracteristică de alertă atunci când temperatura este în afara domeniului

  • În general, tipul cel mai precis

  • Contra
  • Cel mai scump tip

  • Cele mai multe necesită baterii pentru a rula

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tipuri de termometre de acvariu