Algele de prevenire și tratament

Algele de sticlă

Green Spot Alge este un tip comun de alge acea Puteți vedea în acvariul de la domiciliu de apă dulce. O cantitate mică de acest tip de alge verzi este normală și se așteaptă în orice acvariu, dar o suprapunere poate fi tratată și prevenită.

Caracteristici și cauze

Algele spot sunt văzute ca pete verzi circulare, subțiri, strălucitoare, care aderă puternic la suprafața sticlei și a altor suprafețe dure. Cauzele tipice sunt excesul de lumină și nutrienți în exces.

Dacă rezervorul dvs. se confruntă cu algele verzi pe plante, probabil că este datorită fosfaturilor scăzute. Dacă este pe sticlă, dar nu pe plante, atunci curățați paharul, faceți bine.

Prevenirea algelor la fața locului

Utilizați aceste tactici pentru a preveni algele la fața locului:

  • Modificările regulate de apă
  • Curățarea regulată a acvariului
  • Evitați depășirea peștelui

Curățarea regulată a rezervorului și schimbări de apă sunt cele mai bune măsuri preventive. Atenția promptă la creșterea excesivă a algelor de alge va împiedica problemele mai grave.

Tratamentul pentru algele spot

Cura pentru algele spot este de a curăța sau a zgâria suprafețele. Algele la fața locului poate fi eliminată mecanic. Pe rezervoarele de sticlă, răzuirea cu o lamă de ras este foarte eficientă. Obiectele ascuțite nu trebuie utilizate în acvariile acrilice. În schimb, utilizați un aparat de ras plastic, un pad de pânză sau un tampon de spălare foarte blând.

Tratamentul rezervorului: Creșteți ușor dozarea fosfatului în regimul de îngrășământ EI.

Tratamentul spot: Opriți filtrul - Utilizați una dintre aceste trei opțiuni, așteptați 5 minute și porniți filtrul.

  1. Dacă aveți fosfat amestecat într-o soluție, puteți dezactiva filtrul și dozează fosfații direct pe zona afectată.
  2. Dacă aveți KH2PO4 uscat, amestecați doza indicelui estimativă (EI) cu apă rezervor suficient pentru ao face să se dizolve. apoi pipetă / seringa pe zona afectată.
  3. Dacă nu aveți o soluție fosfat, alternativa dvs. este a Enema de flotă. Utilizați 0.3 mililitri de clisme pe 10 galoane. Faceți acest lucru zilnic până când ați trecut de când nu aveți regim de îngrășăminte. Faceți 50% schimbări de apă în fiecare a treia zi pentru a vă ajuta să păstrați fosfați de la a ieși din control în timpul acestui tratament.

Pentru opțiunile 1 și 2, dacă continuă să se întoarcă rapid la zona tratată, atunci trebuie să măriți fosfații din regimul de dozare, cu excepția cazului în care sunteți bine cu locul de tratare a zonei Fiecare doză.

Pentru opțiunea 3, riscă un risc de fund la nitrați în timpul tratamentului datorită lipsei de dozare macro regulată. O sarcină înaltă de pește contează acest efect. Dacă aveți ferigi Java, acest lucru le poate provoca înnegriți la sfaturi și să se topească puțin dacă nitrații păstrează fundul.

Utilizarea indicelui estimativ (EI)

Indicele estimativ este o metodă simplă pentru furnizarea nutrienților pentru un rezervor plantat. Ideea din spatele EI introduce pur și simplu un ușor exces de substanțe nutritive într-un acvariu pe parcursul săptămânii și de a face o schimbare de apă de bună dimensiune (cum ar fi 50%) la sfârșitul săptămânii. Acest lucru inundați coloana de apă și alimentează plantele.

Măsurarea ratelor specifice de absorbție a nutrienților nu este necesară. Mențineți o gamă de nutrienți fără a utiliza vreodată un kit de testare. Acvaristii de pestii fac aceeasi abordare cu discus si alte pestii pe care doresc sa se hrănească puternic pentru a crește ratele de creștere / reproducere. Schimbarea de apă de 50% durează, în general, de aceeași perioadă de timp ca o schimbare de apă de 25% după ce ați tras furtunurile. Diferențele de timp și de lucru sunt destul de mici.

EI ajută la prevenirea deficiențelor nutrienților plantelor și permite creșterii plantelor neîngrădite. Cele mai multe aspecte legate de alge se datorează deficiențelor plantelor, mai degrabă decât excesul de nutrienți (amoniu / NH4 + este o excepție potențială). Alte probleme pentru alge sunt prea multă lumină și, cel mai adesea, Măsurarea slabă de CO2 și dozarea.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Alge în acvariul plantat. Greater Washington Aquatic Asociation Plant, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Algele de prevenire și tratament