Cum se îmbunătățește un acvariu: deplasarea peștelui într-un nou rezervor

Rasbora pește într-un acvariu

Dacă podeaua dvs. poate susține greutatea apei adăugate, modernizarea într-un rezervor mai mare este întotdeauna o idee minunată. Acvariile mai mari sunt mai ușor de întreținut și chiar puteți păstra mai multe pești! Iată pașii pentru a transfera cu succes totul de la acvariul dvs. mai mic, la un nou mai mare.

Pregătirea vechii acvariu pentru ieșire

Dacă acvariul a trecut recent printr-un eveniment major, cum ar fi moartea peștelui, înlocuirea mediilor de filtrare sau a unui pește nou adăugat, este important să așteptați cu câteva săptămâni înainte de a angaja acest comutator de acvariu. Acest lucru va permite ca vechiul acvariu să se stabilizeze.

Bacteriile benefice colonizează nu numai Filtrați media dar și patul de pietriș și toate celelalte suprafețe dure ale acvariului, cum ar fi roci și decorațiuni. Toate peștii, precum și toate decor, echipamente și pietriș, pot fi transferate fără spălare, dar sunt recomandabile să lase cea mai mare parte a vechii apei din spatele.

Configurarea noului acvariu

Pentru a susține noul sistem, veți avea nevoie de un filtru și un încălzitor mai mare. Echipamentul nou trebuie să fie evaluat pentru volumul rezervorului mai mare, deoarece cele vechi nu vor fi suficient de puternice pentru o nouă dimensiune. Dacă intenționați să utilizați filtrul vechi în noul rezervor, lăsați-l să ruleze pe rezervorul mai mic pentru a-și păstra bacteriile benefice în viață.

Configurați noul rezervor, completându-l doar trei sferturi pline de apă. Care va lăsa suficient volum de deplasare pentru a gestiona echipamentul nou, pietriș suplimentar și orice decorațiuni. De asemenea, executați un Air Piatra În noul rezervor pentru a ajuta la disiparea oricăror gaze dizolvate care pot fi prezente în alimentarea cu apă. Lăsați noul sistem să funcționeze timp de 24 de ore.

Testarea apei pentru a se potrivi

Ambele rezervoare vor trebui să fie încălzite în același timp pentru a asigura condiții de temperatură egale pentru a evita șocarea peștelui. Mai târziu, încălzitorul vechi poate servi ca backup ca încălzitoarele de acvariu, uneori, eșuează.

Testați și înregistrați ph și temperatura apei din vechiul acvariu. După 24 de ore de decontare, testați pH-ul și temperatura în noul acvariu - comparați-vă constatările. Nu continuați cu transferul dacă există o diferență de mai mult de două zecimi de un punct de pH sau mai mult de o diferență de două grade în temperatura apei între cele două acvarii.

Dintre acești doi parametri, pH-ul este cel mai critic. Ajustați pH-ul noului acvariu în sus sau în jos, la fel cum ați fi în vechiul.

Mutarea pietrișului și filtrației

Utilizați o ceașcă curată pentru a transfera pietrișul de la vechiul rezervor la cel nou. Apoi, mutați toate rocile și decorațiunile. Dacă intenționați să utilizați filtrul vechi în noul rezervor, mutați-l în acest moment.

Filtrul din vechiul rezervor are colonii bacteriene benefice în Filtrați media. Rândând atât filtrul vechi cât și cel nou timp de câteva săptămâni, veți introduce o mulțime de bacterii benefice în noul sistem. Această filtrare suplimentară va fi de asemenea utilă, deoarece noul acvariu devine stabilit.

Asigurați-vă că toată filtrarea se execută înainte de a muta peștele. Trateaza noul acvariu ca si cum vreti un nou rezervor, ceea ce inseamna ca ar trebui sa testezi apa pentru amoniac si nitrit zilnic si sa efectueze schimbări parțiale de apă până când sunt la zero.

Mișcându-ți peștele

Dacă pH-ul și temperatura apei se potrivesc exact, puteți transfera pește fără a fi nevoie să le sacrificați; Utilizați un pitcher de plastic clar cu o barieră pe partea de sus. În caz contrar, puteți să-i sacezi peștele și să le acționați în același mod în care ați putea cu orice pește pe care îl achiziționați și aduceți acasă.

Pentru a prinde fiecare pește, țineți pitcherul sub apă și folosiți o plasă mică pentru a ghida ușor peștele înăuntru. Țineți ferm o copertă peste partea de sus, încât peștele nu se poate sări, apoi coborâți încet pitcherul în noul rezervor, dar nu săraci sau să rotească pitcherul - să-și facă pe fiecare pește lagăre și să înoate din pitcher pe cont propriu. Odată ce ați transferat peștele la noul acvariu, asigurați-vă că toate componentele (încălzitor, filtru, lumini) funcționează corect și că calitatea apei rămâne în intervalul corect. Apoi vă puteți bucura de acvariul dvs. mai mare și mai bun!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum se îmbunătățește un acvariu: deplasarea peștelui într-un nou rezervor