Sunt rezervoare de carantină (qt`s) necesare pentru acvariile dvs. De apă sărată?

Pești tropicali în acvariul de apă sărată

Pentru a evalua mai bine dacă este sau nu este necesar să utilizați un rezervor de carantină (QT), mai întâi trebuie să știți ce este și ce utilizează. Acesta este un rezervor care este configurat independent de un acvariu de apă sărat stabilit sau principal și, pe măsură ce cuvântul implică, este folosit pentru "carantină" pește nou Un acvarist a dobândit, înainte de introducerea lor în acvariul principal. Motivul numărul unu pentru carantinarea noilor sosiri pentru o perioadă de două-trei săptămâni într-un QT este de a ajuta la prevenirea răspândirii oricărei boli potențiale pe care un pește le poate purta.

Motive pentru rezervoarele de carantină

Există aceia care simt că un QT este o pierdere de timp și bani, motivul fiind că, atâta timp, aveți o bună calitate a apei și un acvariu bine întreținut, peștele poate opri boala, paraziți sau infecții pe cont propriu. În multe cazuri, ca și în cazul infecțiilor bacteriene, acest lucru poate fi adevărat, dar după toate cheltuielile și timpul pe care l-ați pus în comunitatea dvs. de acvariu, de ce să presupunem că o problemă nu se va răspândi? Gandeste-te la asta. Când se ocupă de o boală cum ar fi Saltwater Ich, care este în mod obișnuit asociată cu stresul, care poate răspândi rapid și ușor și potențial o întreagă comunitate de pește într-o perioadă foarte scurtă, dacă nu este tratată în mod corespunzător, de ce să-și asume eventualitatea de a introduce ceva de genul acestuia atunci când ar putea fi evitată prin carantină?

Avantaje

În afară de prevenirea răspândirii bolilor potențiale, QTS au multe alte beneficii.

  • Un QT este folosit și ca un loc de plasare și tratare a bolnavilor, bolnavilor, hărțuirii sau a peștilor slabi care trebuie îndepărtați din acvariul principal.
  • Dacă un pește coboară cu o boală, este mult mai ușor să controlați eficacitatea medicamentelor într-un QT decât să o tratezi în acvariul principal.
  • Deoarece multe medicamente pot fi dăunătoare pentru a trăi rock, corali sau inverse, nu veți putea trata un pește în timp ce este în acvariul dvs. principal oricum.
  • Unele medicamente pot perturba Filtru biologic a unui acvariu, sau chiar distruge-l cu totul. Puteți trata într-un QT fără a vă răni baza de filtrare biologică a acvariului.
  • Peștele noi sunt sub stresurile de a fi transportate, ceea ce poate aduce boală și boală. Prin plasarea peștilor într-un QT, acest lucru le oferă timp să se recupereze de la orice stres, precum și aclimatizați și să se adapteze la noile lor împrejurimi.
  • Peștele deja stabilit în acvariul principal poate alege pe o nouă sosire. Este destul de greu ca peștele noi să facă ajustările unei case noi și dacă peștele sunt slăbite de stresul de transport sau de transport maritim, este mult mai greu pentru ei să se confrunte cu agresorii. Prin plasarea peștilor într-un QT, ei își pot recâștiga puterea și se pot apăra mai bine atunci când sunt introduse în comunitatea dvs. de acvariu.
  • Plasarea peștilor într-un QT vă oferă șansa de a le observa că ajută să se asigure că sunt sănătoși și mâncați în mod corespunzător și puteți afla mai multe despre caracteristicile lor individuale în timpul perioadei de carantină în același timp.

Înființat

Există modalități diferite pe care le puteți alege să configurați un QT, dar deoarece majoritatea acvariștii achiziționează doar unul sau două noi pești în orice moment, 10 până la 20 de tancuri de dimensiuni galonale sunt o alegere bună. Iată câteva modalități de configurare a unui QT.

  • Configurați un rezervor de fund gol și asigurați o aerare și filtrare adecvată. Configurarea poate fi realizată utilizând un recipient compact Hang-on-Tank sau un filtru de alimentare umed / uscat pentru a oferi filtrare mecanică, precum și Filtrarea biologică Dacă câteva bucăți de Live Rock nu sunt disponibile pentru a pune în rezervor. Adăugați un încălzitor, termometru, un singur bec Lumina fluorescentă Pentru iluminarea slabă și câteva butași de țevi din PVC suficient de mare pentru ca peștele să intre și să iasă din partea lor să se ascundă. Acest tip de instalare QT este foarte ușor de curățat, întreține și permite medicamente să fie mai precis reglementate.
  • Puteți alege să configurați un QT exact așa cum ați fi un rezervor regulat și cumpărați o calitate bună, Configurarea completă a acvariului. Prin stabilirea acestui mod, arată frumos și dacă vă decideți că doriți un alt rezervor în viitor, acesta are deja toate componentele de care aveți nevoie pentru a le converti. Cu toate acestea, cu această configurare, rocile, substrat și mediile de filtrare fac mai greu să mențină nivelurile de medicamente necesare atunci când tratează pește bolnav, în special cu tratamente de cupru, deoarece acestea pot fi absorbite de aceste obiecte în acvariu.
  • Puteți alege să achiziționați un sistem mini-acvariu care încorporează filtrare completă în 3 etape într-o unitate compactă. Acestea sunt ideale pentru utilizarea ca un QT. Un exemplu bun vine de la Sistemele Eclipse din Marineland.

Considerații

Acum trebuie să vă amintiți că atunci când configurați un QT, este ca și cum ați începe un nou acvariu de apă sărată. Nu va fi un rezervor ciclizat. Cu toate acestea, poate "semințe" QT folosind oricare dintre Sfaturi rapide de pornire Sugerat pentru începerea procesului de ciclism de azot al oricărui nou acvariu, iar aici sunt câteva sfaturi de configurare:

  • Atunci când alegeți un filtru pentru QT, alegeți unul care este același sau foarte asemănător în structură la cel utilizat într-un acvariu stabilit pe care orice bio-media însămânțată va veni de la. De exemplu, dacă utilizați a Filtru de tip umed / uscat Cu o cameră bio-media, utilizați un filtru de tip similar pe QT. Este mult mai ușor să plasați mediile însămânțate în filtrul QTS, deoarece se potrivește mai bine cu același tip care va fi utilizat.
  • La tratarea peștilor bolnavi, ei nu trebuie să fie supuși unor stres suplimentar, iar acest lucru include modificări notabile ale calității apei. Este important să se testeze în mod regulat nivelele de amoniac, nitrit, nitrat și pH, în special atunci când tratează QT cu medicamente, deoarece multe tipuri vor slăbi și chiar ucide filtrul biologic cu totul. Din acest motiv, trebuie să fiți conștienți de ceea ce se întâmplă în rezervor. Este inteligent să păstrați unele Amquel sau alt tip de distrugător de amoniac sau distrugător de amoniac și unele în formă de apă sărată, deoarece acestea pot fi folosite pentru a ajuta la reducerea rapidă a unui vârf de amoniac dacă apare această problemă.

Procesul de carantină nu este necesar și decide să utilizeze unul sau nu depinde de dvs. Cu toate acestea, după ce a aruncat o privire la numeroasele beneficii ale unui QT, se pare că ar fi, fără îndoială, să vă salveze o mulțime de dureri de cap și dureri de inimă pe termen lung. Gandeste-te la asta. Nu este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt rezervoare de carantină (qt`s) necesare pentru acvariile dvs. De apă sărată?