Bubble pe apă de acvariu: cauze și cure

Bubblele deasupra rezervorului de pește

Dacă ați observat vreodată spuma care plutește deasupra apei de acvariu, s-ar putea să fiți întrebat unde a venit sau îngrijorat că este un pericol pentru peștele tău. Spuma pe apa de acvariu poate veni din mai multe surse - unele sunt inofensive, in timp ce altele pot fi morti. Iată cauzele comune ale spumei pe acvariu apă și ce se poate face pentru ao elimina.

Agitaţie

Bubblele formează destul de ușor când lichidele sunt agitate. Agitați orice lichid suficient de greu, iar bulele vor fi create pe suprafață. Când umpleți sau umpleți un acvariu, nu este neobișnuit să agitați suficient de apă pentru a provoca cel puțin o spumă, ceea ce este normal. Dacă doriți să evitați bulele atunci când umpleți sau completați un rezervor, turnați încet apa nouă pe o placă curată menținută la un unghi, astfel încât apa să funcționeze în jos și în rezervor, mai degrabă decât să stropi forțat în acvariu.

Dacă aveți un bară de pulverizare sau capotehii, acestea pot agita apa suficient pentru a produce o spumă. În general, această spumă generată de presiune nu va apărea în cantități mari și este compusă din bule mari care disipează rapid. Acest tip de spumă este complet inofensiv și nu este nimic de preocupat. Dar alte tipuri de spumă pot indica pericolele chimice.

Săpun

Una dintre modurile comune pe care săpunul intră într-un acvariu este prin intermediul materialelor de curățare, cum ar fi găleata de apă sau tampoanele de spălare. Asigurați-vă că instrumentele dvs. de rezervor nu sunt utilizate pentru altceva decât Curățarea acvariului. Etichetați găleți de acvariu și educați pe toți în gospodărie cu privire la importanța de a folosi niciodată acel set de instrumente pentru altceva decât apa de acvariu.

Dacă chiar și o cantitate mică de săpun sau de curățare își găsește drumul în acvariu, va provoca, de obicei, bulele colaborate. Acest tip de spumă este amenințător, deoarece peștele sunt probabil să le mute imediat la un alt rezervor gata (sau la o găleată curată dacă nu aveți niciun alt rezervor). Orice acvariu cu săpun va trebui să fie drenat și totul a clătit cu atenție pentru a elimina fiecare ultim fel de săpun. Reumpleți acvariul cu apa decorativă la aceeași temperatură ca și acvariul, asigurați-vă că ați scos filtrul, înlocuind toate Filtrați media și plăcuțele care vor fi colectate reziduuri de săpun.

Proteină

Spuma de proteine ​​este rezultatul deșeurilor pe bază de proteine ​​care acoperă bulele de aer mici, ceea ce îi determină să rămână împreună și să formeze o spumă "mirositoare". Este mult mai răspândită în acvariile de apă sărată, dar este văzută ocazional în acvariile de apă dulce, de asemenea. Sistemele de acvariu cu apă sărată pot profita de spumarea naturală a proteinei prin utilizarea proteine ​​skimmers- Acest proces elimină excesul de proteine ​​de pe suprafața apei. Cu toate acestea, skimmers proteine ​​nu sunt eficiente în acvariile de apă dulce.

Dacă este prezent spumă de proteine, este o indicație că acvariul are nevoie de un bun Curățenie. Asigurați-vă că filtrul este curat și eliminați orice resturi în acvariu utilizând un vid de pietriș. Modificările regulate de apă, întreținerea filtrului și curățarea pietrișului de rutină vă vor asigura că nu aveți o problemă cu spuma de proteine.

Este posibil să găsiți că un pește a murit într-un loc de ascundere protejat în spatele plantelor sau rocilor. O dezintegrare cadavru de pește este o sursă bogată de proteine ​​și frecvent cauza principală a spumei proteice. Este înțelept să vizualizați și să numărați peștii zilnic pentru a vă asigura că nu lipsește. Plantele de decădere pot produce, de asemenea, deșeuri de proteine, astfel încât îndepărtarea morților vă îndepărtează plantele acvatice și le îndepărtează de la acvariu

Bubblenest spumă

Dacă aveți un bărbat Pește de labirint, cum ar fi A Betta sau Gurami, Patch-urile de spumă nouă ar putea fi doar un bubblenest produs de pește de sex masculin. Bubblele lipicioase de suflare într-un covor spumos sau cuib este un afișaj de împerechere care atrage femeia.

Masculii nu au nicio modalitate de a ști că singura modalitate de a înota o femeie în vecinătate este dacă aduceți o casă de la magazinul de animale de companie, așa că vor continua cu producția de cuiburi. Un bubblenest este de fapt un indicator că peștele tău de sex masculin este destul de conținut și sănătos, așa că ia în considerare acest semn de spumă, mai degrabă decât o problemă. Încercați să nu deranjezi Bubblenests. Chiar dacă există doar un singur pește în rezervor, un cuib perturbat poate provoca stres la constructorul său dedicat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bubble pe apă de acvariu: cauze și cure