Întreținerea de acvariu de rutină

Goldfish într-un acvariu

O mare parte din menținerea sănătății peștilor vă asigură că habitatul lor rămâne sănătos. Întreținerea regulată este esențială pentru păstrare acvariul Siguranța mediului. Un blocaj de drum pentru proprietarii de acvarii este știind ce întreținere ar trebui să funcționeze. Experții nu pot fi de acord cu privire la punctele specifice de întreținere a acvariului, dar toată lumea este de acord că după o rutină obișnuită de orice fel este mai bună decât nici o întreținere deloc. Acesta este planul meu recomandat de întreținere a acvariului.

De ce întreținerea?

Adesea proprietarii de acvariu nu acordă prea multă atenție întreținerii. La urma urmei, au un filtru și unii Pește de hrănire de jos pentru a ridica lucruri care cade acolo. Deci, ce altceva este necesar? Unii vor cita faptul că nimeni nu curăță râurile, lacurile și oceanele și ei fac bine. Deci, de ce curățați acvariul? Aceasta este de fapt o întrebare bună. Mama Natura nu este inactivă, ea face o treabă destul de bună de a curăța lucrurile în aer liber. Lacurile, râurile și oceanele sunt corpuri mari de apă care au curenți și valuri care circulă apa. Ploaia Falling adaugă apă proaspătă, iar plantele vii produc oxigen în timp ce absorbi dioxidul de carbon. Volumul mare de apă servește, de asemenea, să dilueze orice toxine dăunătoare.

Spre deosebire de corpurile de apă în natură, un acvariu este o cantitate relativ mică de apă. Adăugați la faptul că este un sistem închis și devine destul de diferit de un habitat în natură. Nimic nu intră în sau în afara rezervorului decât dacă aveți o mână în a face acest lucru. Filtrele cu siguranță ajută, dar dacă nu sunt întreținute, filtrele devin înfundate și pot provoca mai mult rău decât bine. Între timp, peștii continuă să producă deșeuri, decăzi de alimente neatenție, iar producțiile secundare potențial dăunătoare se acumulează. Singurul mod în care un acvariu va rămâne curat este dacă aveți timp să efectuați o întreținere în mod regulat. În caz contrar, în timp, habitatul va deveni mai puțin și mai puțin sănătos pentru pește.

Frecvența întreținerii

Nu este nici practică, nici sănătoasă pentru a curăța fiecare suprafață în acvariu pe o bază zilnică sau chiar săptămânală. În acest sens, nu este niciodată înțelept să curățați totul în același timp. Pentru a minimiza curățarea impactului pe bacterii benefice, curățarea zonelor bogate în colonie, cum ar fi filtrul și substratul, ar trebui să fie eșalonate. Dacă coloniile bacteriene sunt deranjate prea mult, poate întrerupe suficient ciclul de azot pentru a provoca un vârf în amoniac și / sau nitriți. Din acest motiv, este, de asemenea, înțelept să testați apa la câteva zile după o curățare semnificativă, pentru a vă asigura că nimic nu este rău.

Zilnic

Efectuați o verificare vizuală rapidă a acvariului pentru a vă asigura că filtrul funcționează la o rezistență completă, luminile funcționează corect, iar orice alt echipament pe care îl aveți funcționați normal. Verificați temperatura pentru a vă asigura că este în intervalul adecvat. Numărați peștele și verificați dacă apar sănătoși. Un moment bun pentru a face acest lucru este atunci când le hrăniți, deoarece acestea vor fi afară și ușor de observat. Odată ce au terminat mâncarea, examinați rezervorul pentru a vedea dacă există alimente nefolosite rămase în partea de jos. Dacă observați că există adesea mâncăruri nefolosite lăsate după zece minute, tăiați înapoi volumul de alimente pe care le dați peștelui la fiecare hrănire. Dacă observați că alimentele neobișnuite încep să se construiască pe fundul rezervorului, utilizați un sifon pentru al scoate. Dacă nivelul apei a scăzut, completați-l cu tratat sau apă în vârstă după cum este necesar.

Acesta este un moment bun pentru a începe un jurnal de acvariu sau log dacă nu ați făcut-o deja. Deși nu este nevoie să înregistrați totul, este util să menționați nimic din obișnuit la verificările zilnice. În acest fel, puteți prinde tendințe care pot apărea. De exemplu, temperatura scăzând cu un grad nu este o afacere uriașă, dar dacă scade un grad patru zile la rând, asta este un vârf de care ceva poate fi în neregulă cu Încălzitorul tău. Toate acestea se pot face în literalmente o chestiune de minute, deci nu este o investiție imensă de timp.

  • Numărați și observați peștele
  • Verificarea echipamentelor vizuale
  • Verificarea temperaturii
  • Îndepărtați alimentele neobișnuite
  • Deasupra nivelului apei
  • Notă Preocupări într-un jurnal sau jurnal de bord

Săptămânal / bi-săptămânal

Unii experți sunt susținători ai schimbărilor săptămânale parțiale de apă, în timp ce alții preferă să le facă în fiecare săptămână. Atâta timp cât efectuați în mod regulat schimbări de apă parțială la fiecare două săptămâni, frecvența exactă nu este atât de critică. Utilizați apă care este tratată și, dacă este posibil, în vârstă. Apa de înlocuire trebuie să fie aproape de temperatura acvariului. Cu toate acestea, înainte de a efectua schimbarea apei, efectuați mai întâi celelalte sarcini săptămânale și alte săptămâni, lăsând schimbarea parțială a apei ca ultima sarcină.

Cealaltă sarcină care ar trebui efectuată în fiecare săptămână sau două este curățarea generală a rezervorului. Prin efectuarea de curățare a luminii la fiecare două săptămâni, rezervorul dvs. nu va fi niciodată murdar. Ștergeți suprafețele rezervorului exterior cu un dispozitiv de curățare sigură de acvariu non-amoniac sau pur și simplu folosiți o cârpă umedă. Ușor de agitare plante, fie că sunt live sau artificial, pentru a dezlănțui resturile. Scoateți geamul interior pentru a îndepărta orice alge, apoi faceți o pauză timp de zece sau cincisprezece minute și lăsați totul să se așeze puțin. Când vă întoarceți, ușor Sifon substratul pentru a îndepărta resturile. În cele din urmă, efectuați o schimbare parțială a apei. Faceți note în jurnalul sau jurnalul de întreținere pe care l-ați efectuat și ceva neobișnuit în rezervor.

  • Ștergeți suprafețele exterioare
  • Agitați resturile de pe plante
  • Răciți în interiorul sticlei
  • Substratul Sifon
  • Schimbarea parțială a apei
  • Notă Întreținerea într-un jurnal

Lunar

Testarea apei ar trebui efectuată lunar pentru a vă asigura că nu este necesar să se brească. Vă recomandăm să testați următorii parametri: pH, amoniac, nitrit și nitrat. Dacă aveți probleme de alge, puteți, de asemenea, să încercați pentru fosfați pentru a vedea dacă aceasta poate face parte din cauza rădăcinii. Efectuați mai întâi teste de apă înainte de modificările apei și orice altă întreținere. Dacă aveți plante vii, inspectați-le și eliminați orice frunze moarte și tăiați creșterea excesivă.

Înainte efectuați sarcinile de curățare săptămânale / biweekly, urmate de schimbarea parțială a apei. Salvați o găleată a apei scoase din rezervor pentru a fi utilizate pentru efectuarea întreținerii filtrului. Dacă utilizați medii epuizabile, cum ar fi carbon activat sau zeolitul, inlocuieste-l. Folosind apa salvată de la schimbarea apei, clătiți media mecanică. Dacă suportul mecanic este foarte înfundat, înlocuiți-l. Cu toate acestea, evitați înlocuirea tuturor mediilor de filtrare în același timp. În schimb, păstrați o parte a mass-media pentru a evita pierderea prea mare a unei porțiuni din coloniile biologice benefice. Luna viitoare puteți înlocui mediul de filtru rămas. Media de filtrare mecanică (cum ar fi spuma) trebuie, în general, înlocuită o dată sau de două ori pe an.

  • Teste de apă
  • Îndepărtați plantele vii după cum este necesar
  • Efectuați sarcini săptămânale / bi-săptămânale
  • Schimbați mediul de filtrare
  • Notă Întreținerea și rezultatele testelor într-un jurnal

Periodic

În plus față de sarcinile programate de întreținere, există câteva lucruri care ar trebui făcute după cum este necesar. Acestea includ înlocuirea becurilor de lumină o dată pe an, indiferent dacă au ars. Controlați tubulatura pompei de aer și tubulatura filtrului dacă aveți un filtru de canistra. Curățați aportul filtrului canistrei utilizând o perie de filtru. Dacă aveți plante vii, fertilizați-le.

  • Înlocuiți becurile luminoase
  • Inspectați și curățați tubul
  • Curățați aportul filtrului
  • Fertilizați plantele

Echipamente de curățare

Întreținerea acvariului nu necesită o mulțime de echipamente. Cu toate acestea, aceasta ajută să aibă câteva instrumente specializate la îndemână. Cea mai importantă piesă de echipament care are este o găleată dedicată acvariului și asigurați-vă că nu o utilizați pentru nimic altceva. Având două găleți sunt utile, dar nu este absolut necesar. În plus față de găleată, un sifon, apa de condiționare, scruber alge, perie de filtru, curățător de sticlă de acvariu, o cârpă moale și unele prosoape rotunjesc materialele de curățare. Toate aceste elemente pot fi stocate în interiorul găleții de acvariu pentru a face ziua de curățare rapidă și ușoară. În plus, veți avea nevoie de medii de filtrare proaspătă și dacă aveți plante vii, îngrășăminte și foarfece mici pentru a tăia plantele.

  • Găleată de apă
  • Sifon
  • Algae scruber
  • Peria de filtrare
  • Aquarium Safe Cleaner
  • Cârnuri de curățare / Prosoape de hârtie
  • Filtru de înlocuire Media de filtrare
  • Foarfece pentru a tăia plantele
  • Fertilizarea plantelor
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Top 10 greșeli Proprietarii de pește noi - # 2Servicii veterinare acvatice, 2020

  2. Pește de apă dulce 101. Universitatea din Illinois Colegiul de Medicină Veterinară, 2020

  3. Asistența medicală de rutină a peșteluiManualul veterinar, 2020

  4. Cea mai bună modalitate de a curăța un rezervor de peșteCountryvet.Net, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Întreținerea de acvariu de rutină