Ce este un rezervor de recif?

Aquarium recif rezervor

Pur și simplu, un "rezervor de recif" este cel mai apropiat lucru față de recifurile din ocean pe care le puteți pune într-o cutie de sticlă. Datorită diferenței de dimensiune, lucrurile pe care le-ați pus în rezervorul de recif trebuie să vă înțelegeți unul cu celălalt. În ocean, o specie care este prevăzută de altul poate muta sau migra într-o zonă mai sigură. Într-un sistem închis, cum ar fi rezervorul dvs. de 55g, oportunitatea de a fugi este mult limitată. Din acest motiv, creșterile pe care le-ați pus în rezervorul dvs. de recif trebuie să fie capabili să cobiocați pașnic.

Sisteme de rezervor de recif

Cu o mică cercetare, puteți construi o bucată din recif unde critterii nu numai că se întâlnesc împreună, dar în multe cazuri vor forma o relație simbiotică și se vor ajuta reciproc să prospere. Relația lui a clownfish și anemona gazdă este un exemplu perfect al acestei coexistență. Clownfish este protejat de tentaculele de anemonă, în timp ce clovnul aduce alimentele de anemonă sub formă de pești mici pe care îl surprinde, precum și detritusul că depozitează în anemonă.

Un sistem de rezervoare recif este un sistem "pește numai cu rock" live "cu corali care necesită o calitate superioară sistem de iluminare, precum și calitatea și mișcarea mai mare a apei. Un rezervor de recif natural sustenabil necesită, de asemenea, ocupanților care nu afectează negativ corali, cum ar fi:

  • Recif pește sigur care nu aleg la corali sau să mănânce nevertebrate. De asemenea, nu sunt agresivi față de alte pești.
  • Recif sigure nevertebrate care nu consumă corali. Acestea sunt o parte integrantă a unui adevărat rezervor recif, așezându-l de un pește numai cu rezervor de rock live.
  • Recif sigure rezervor de janitori, Când sunt selectate corespunzător, sunt uimitoare. Ele vă pot tăia treburile de întreținere a rezervorului până la zero. Există critters care vă vor păstra sticla de acvariu, păstrați-vă substratul fără alimente și detritus neregulate și veți obține grăsimi în acest proces.

Iluminat

Deoarece coralii sunt incluși într-un sistem de rezervoare recif, suficient Iluminare pentru corali trebuie să fie furnizate. Regulamentul general acceptat pentru iluminarea rezervorului de recif este de 3.5 wați pe galon de apă rezervor pentru cele mai moi corali și 4.5 wați (de lumină fluorescentă) pe galon de apă rezervor pentru corali hard (SPS & LPS).

Filtrare

Deoarece majoritatea coralilor nu pot tolera nivelele de nitrați, fosfați și alte toxine pe care cele mai multe pești și nevertebrate vor rezista, calitatea apei într-un rezervor de recif este de cea mai mare importanță. În timp ce majoritatea scumpelor de ultimă oră filtrare Sistemele funcționează bine la îndepărtarea toxinelor, nu sunt necesare.

Cu progresele înregistrate în știință și inovație, tancurile Mini Reef devin din ce în ce mai populare. Mulți acvariști ai rezervorului de recif își proiectează propriile sisteme de filtrare a rezervorului de recif, utilizând una sau o combinație de filtre diferite pentru a atinge rezultatele dorite.

Recif-gata acvariu

Sistemele de acvariu "REEF READY", care au iluminatul adecvat, Top Gallon Aquarium, și filtrarea deja în vigoare sunt disponibile pe piață astăzi. Aceste sisteme simplifică procesul de asamblare sau proiectare a unui sistem de rezervoare recif de către dvs.

Corals

În timp ce majoritatea coralilor necesită un nivel ridicat de calitate a apei și iluminat, există acelea Coralii simpli care sunt mai puțin exigente, necesitând un nivel mai scăzut al luminii și / sau un nivel mai mic de calitate a apei, permițând jucătorilor novice recif să ajungă la succes. Dezavantajul tancurilor mai mici este că, atunci când ceva merge prost în rezervor, se întâmplă destul de repede, lăsând puțin timp pentru a corecta problema înainte de a se transforma într-un dezastru. Cu progrese în știința păstrării coralilor și Reef System System Design, crearea și menținerea unui a sănătos Rezervorul de recif se află în aproape oricine.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este un rezervor de recif?