Utilizarea apei de osmoză inversă în acvariile de apă sărată

Sistemul de purificare a apei de osmoză inversă

În ultimii ani, știința de acvariu marină (REEF) a făcut pași giganți. Poate părea ridicol acum, dar importanța a ceea ce a fost (și nu a fost) în apa pe care ați pus-o în dvs Rezervorul de recif nu a fost pe deplin înțeleasă. Sa descoperit că chiar și cantitățile de urme ale unor elemente și compuși aparent nevinovați ar putea face sau să spargă un rezervor de recif. Cele mai multe apă de la robinet conține elemente care nu sunt în apa de mare naturală și care pot inhiba sănătatea animalelor marine. Mulți acvariști au descoperit că folosirea apei de osmoză inversă pentru apa de sus, mai degrabă decât apa de la robinet, se asigură că este îndepărtat clorul nociv.

Deoarece majoritatea acvariștii marini nu au o ofertă de Natural Seawater ușor la dispoziția lor, majoritatea acvariștilor aleg să-și creeze propriul apă de acvariu prin amestecarea disponibilă în comerț Săruri de mare cu cea mai bună calitate a apei pe care le găsesc. S-a constatat că utilizarea apei "pure" (H2O) care conține absolut niciun contaminant nu elimină nicio îndoială cu privire la ceea ce poate fi în apa ta. RO / DI a fost găsită pentru a îndeplini această cerință.

Osmoză inversă și apă deionizată

Osmoza inversa este o metodă de filtrare care forțează apă printr-o serie de filtre, ultima fiind o membrană semi-permeabilă care îndepărtează 90-99% impurități de apă de la robinet. Rezultatul este apa liberă de minerale și alți contaminanți, cum ar fi clor, cloramine, pesticide, nitrați, fosfați, și metale grele. Contaminanții sunt fizic prea mari și, prin urmare, nu pot trece prin porii sistemului.

Cele mai multe dintre Sisteme RO / DI care sunt utilizate de acvaristici pentru producerea de apă proaspătă pentru acvariile de apă sărată filtrați apa brută în 3 sau 4 etape. Deși există unități specializate RO / Di, majoritatea unităților de grad de hobby RO / D sunt destul de mult la fel, folosind aceleași cartușe interschimbabile (10 ") interschimbabile.

Primul stagiu

Apa este trecută printr-un pre-filtru de sedimente micron, care îndepărtează particulele de siliciu, sediment, nisip și argilă, precum și orice particule de rugină și resturi care sunt create în conductele sistemului de apă de la robinet care ar putea cloga membranei R / O.

A doua faza

Apa este apoi trecută printr-un filtru de carbon activ, care captează mineralele și contaminanții cum ar fi cromul, mercurul, cuprul, pesticidele și alte substanțe chimice. De asemenea, eliminăclor, care este important, deoarece clorul va scurta durata de viață a membranei, precum și ocupanții dvs. de rezervoare. În prezent există filtre de carbon specializate care vor elimina cloraminele (un amestec de clor și amoniac), pe care multe municipalități îl folosesc acum pentru a-și dezinfecta aprovizionarea cu apă.

Deionizare

RO / Di unități au DI ca a treia etapă. În deionizare se utilizează două tipuri de rășini sintetice, unul pentru a îndepărta ionii încărcați pozitiv (cationii) și altul pentru a elimina ionii încărcați negativ (anioni). Rășini de deionizare (di) elimină cationi, cum ar fi calciu, magneziu și sodiu și le înlocuiesc cu ionul de hidrogen (H +). Rășinile de deionizare Anion îndepărtează anioni, cum ar fi clorura, sulfatul și bicarbonatul și le înlocuiesc cu hidroxidul (OH-) Ion.

În deionizare, deplasarea H + și OH - combină pentru a forma H2O.

Membrană

Dacă un cartuș DI este utilizat ca a treia etapă, a patra etapă este membrana care îndepărtează nitrați, silicați, fosfați și alți compuși. Există mai multe tipuri de membrane care pot fi utilizate în unitățile RO, dar cele mai frecvent utilizate este membrana compozită compozită subțire (TFC). Membranele TFC pot fi deteriorate de clor, dar un filtru de carbon bun (etapa 2) va elimina această problemă.

Apa care a trecut prin membrană este trimisă la rezervorul de stocare prin tubulatura 1/4 ". Apa care nu este forțată prin membrană (apă de protecție) este direcționată către o scurgere prin tubul 1/4 ".

Backuflushing membrana

Pentru a prelungi durata de viață a membranei, ar trebui să fie înapoi în mod regulat. Sub utilizare grea, membrana trebuie să fie backflushed zilnic.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Utilizarea apei de osmoză inversă în acvariile de apă sărată