Ce trebuie să faceți după ce acvariul dvs. A terminat ciclismul

Aquarium de apă sărată

Odată ce ați făcut noul dvs Aquarium de apă sărată a ajuns la cea de-a treia și fază finală a procesului de ciclism de azot și completarea sarcinii sale de a stabili începutul bazei de filtrare biologică a rezervorului, este important să fii răbdător și să se miște încet.

Bacteriile de nitrificare nou înființate (nitromotoarele) care s-au dezvoltat sunt doar copii și au nevoie de timp să se maturizeze și să se înmulțească. Aceste bacterii sunt entități vii care necesită oxigen pentru a supraviețui și hrană (amoniac sau bio-sarcină, care este generată în primul rând de deșeuri din toate lucrurile care trăiesc într-un acvariu). Trăind pe suprafețele totul în sistem, cu atât mai mari numerele lor, cu atât mai bine sunt capabile să absoarbă bio-sarcina plasată pe acvariu. Cu toate acestea, atunci când bio-sarcina "depășește" populația de bacterii nitrificatoare stabilită, amoniacul va începe să apară din nou în acvariu, iar dacă sarcina este extrem de grea, reapariția nitritului este, de asemenea, probabilă.

Odată ce rezervorul dvs. și-a terminat ciclul, dacă vă deplasați prea repede în adăugarea de noi animale sau perturbați prea mult filtrul biologic, puteți experimenta un caz de "Sindromul rezervorului nou,"Deci, mergeți încet în acest moment.

Ordonat sistemul

Odată ce nivelele de amoniac și nitrit au scăzut la zero la sfârșitul celei de-a doua faze a procesului de ciclism de azot, este timpul să ordonați sistemul și să-l pregătiți pentru unele animale noi cu câteva sarcini de curățare "ușoare".

Lumina este cuvântul cheie aici. Amintiți-vă că noul nitrobacctoarelor nou născuți care s-au dezvoltat în faza finală a procesului de ciclism de azot reprezintă o parte esențială a clădirii bazei de filtrare biologică a acvariului. Aceste bacterii benefice trăiesc pe toate suprafețele din acvariu, iar în timp ce se maturizează și se înmulțesc, acestea sunt ceea ce vă menține sistemul în echilibru. În acest stadiu, nu doriți să le îndepărtați și să slăbiți numerele lor, deci aici se poate face.

  • Curățați pereții din interiorul rezervorului.
  • Îndepărtați orice deșeuri organice care s-au așezat pe partea inferioară a acvariului prin simplificare Sifon Curățarea "Suprafața" și numai "suprafața" substratului.
  • Îndepărtați materia organică care sa acumulat în interiorul și în jurul formațiilor de rocă. Acest lucru se poate face fie prin apa, fie prin apa în aceste zone, folosind un baster de curcan, fie mai simplu, utilizați o mică capră. Este o modalitate excelentă de a elimina cu ușurință gunkul care este prins, eliberându-l în coloana de apă, unde poate fi apoi îndepărtată prin filtrare.

Efectuați o schimbare a apei

În legătură cu atenuarea sistemului, odată ce amoniacul și nivelele de nitrit au scăzut la zero, se poate efectua o schimbare a apei. În procesul de curățare a sifonului luminos, apa veche este îndepărtată și o dată făcută, o reumpleți cu un nou apă sărată.

Efectuarea unei schimbări de 20% la 25% a apei în acest moment este benefică din următoarele motive.

  • Acesta completează elementele esențiale de apă de mare.
  • Ajută la corectarea și returnarea Modificări ale Ph, Alcalinitatea și alți parametri importanți ai apei la setările lor ideale.
  • Îmbunătățește calitatea generală a apei.

Odată ce acvariul este curățat și reumplut, este timpul să clătiți sau să înlocuiți orice materiale mecanice de filtrare a apei, cum ar fi fostiile prefiltrice, cartușele, bureții sau tampoanele.

Acum, lăsați sistemul să ruleze timp de câteva zile pentru a permite filtrul (filtrărilor) să lorecizeze apa. Dacă, în acest moment, orice materiale prefiltrante par a fi murdare, curățați-le din nou.

Bacsis: Nu ar trebui efectuate schimbări de apă sau orice amoniac care distrug produse adăugate la apă, în timp ce rezervorul este ciclism, deoarece acest lucru numai întârzieri și traversează finalizarea procesului de ciclism.

Adăugați unele animale noi

Odată ce ați permis sistemul să ruleze timp de câteva zile după curățarea sistemului și efectuați o schimbare a apei, încercați să vedeți dacă nivelele de amoniac și nitrit sunt la zero și pH-ul este corect. Dacă orice urmă de amoniac sau nitrit este încă prezentă, așteptați până când au plecat înainte de a adăuga animale noi și când totul este gata, procedați, dar numai prin adăugarea a câteva lucruri!

Nu doriți să supraîncărcați sistemul. În caz contrar, va apărea probabil un vârf de amoniac. Unul sau două diatome primare și macroalgee care mănâncă pește, cum ar fi tangi, angelfishes, și Blenienes, precum și unele melci, crabi de pustnic și alți janitori de rezervor Hardy, sunt adăugări ideale în acest moment.

Stabilizați sistemul

După ce ați adăugat câteva adăugări noi la acvariu, permiteți ca sistemul să funcționeze timp de câteva săptămâni pentru a deveni stabil înainte de a continua.

Aceasta înseamnă că ar trebui să testați zilnic apa pentru urme de amoniac și nitrit după introducerea primelor animale noi. Cu cât lăsați mai mult să funcționeze sistemul înainte de a pune ceva nou în, cu atât mai bine, deoarece acest lucru permite bacteriilor benefice să se maturizeze și să se înmulțească, făcând baza de filtrare biologică mai puternică.

Când totul arată bine, mergeți mai departe și adăugați câteva bucăți noi de animale pe care le-ați făcut înainte.

Stabiliți o rutină obișnuită de întreținere a acvariului

Cheia pentru a păstra un acvariu în formă principală și având un pește fericit sau comunitate de rezervor de recif este de a avea grijă de ea.

Bineînțeles, există câteva proceduri zilnice simple pe care toți acvariștii ar trebui să o practice, dar, din păcate, nu există o structură stabilită pentru a face alte lucrări săptămânale, bi-săptămânale, lunare sau mai mult între sarcinile de întreținere. Nici două acvarii nu sunt înființate sau să ruleze la fel și toată lumea are o opinie, precum și un motiv pentru ceea ce, atunci când și cât de des ar trebui să fie sau poate fi necesar ca orice sarcină specială să fie efectuată.

Vă putem oferi unii Procedura de întreținere Orientări, dar numai tu poți determina ce și când trebuie făcute anumite lucruri. Odată cu progresul timpului și rezervorul dvs. se maturizează, veți veni să cunoașteți sistemul dvs. și de la aceasta veți dezvolta o rutină care se potrivește cerințelor individuale de îngrijire individuală a acvariului dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce trebuie să faceți după ce acvariul dvs. A terminat ciclismul