Aquarium salt creep

Clownfish alb-negru în acvariul marin

Salt Creep apare atunci când apa dintr-un acvariu de apă sărată se scurge din rezervor, devine lucruri umede, iar după porțiunea proaspătă a apei se evaporă, frunze în spatele cristalelor de sare.

Efecte

Sarea este o substanță corozivă și, prin urmare, poate afecta orice atingere. Ce grad de deteriorare apare în primul rând depinde de cât timp un element este expus la clorura de sodiu și ce tip de material este. Efectele de creeps sare sunt observate în diferite moduri:

  • Sticlă, acrilică și plastic devin "gravate."În cazul în care apa de apă se stabilește și se usucă, se dezvoltă pete de apă albă reziduală, iar sticla, în special, ia un aspect de ceață.
  • Elemente electrice corode, în special părți metalice ale corpurilor de iluminat, dopuri de alimentare și ieșirile pe care le sunt conectate.
  • Becurile neprotejate devin incrustate cu un strat de sare, care blochează lumina de a intra în acvariu.
  • Sticlă de protecție și capacele de lumină acrilice sau canopii devin incrustate, precum și gravate, rezultând o reducere a luminii în acvariu.
  • Lemn, ciment, gips-carton sau gips-carton, draperii sau perdele, covorul și materialele de pardoseală erodează încet și se îndepărtează.

Prevenirea și remedierea

Sarea mai lungă este permisă să stea și să se construiască, cu atât mai degrabă poate fi. Pentru a diminua și a încetini efectele Salt Creep, cel mai bun mod de a face față este de a menține în mod regulat să se curățească și să ia măsuri pentru a preveni deteriorarea inutilă a oricărui acvariu. Iată cum:

  • Păstrează rezervor, capota, standul, dispozitivele de iluminare, și alte astfel de articole curate prin ștergerea cu o cârpă de bumbac sau cu o cârpă de bumbac clătit în apă dulce. Pentru spoturile de apă alb, care se pot dezvolta pe obiecte din plastic care sunt în afara acvariului, o atingere de oțet aplicată la cârpă poate ajuta la reducerea aspectului acestora.
  • Poziționați echipamente electrice din afara zonelor de stropire.
  • Scoateți și clătiți piesele de echipamente care pot fi curățate în apă proaspătă, aceasta include echipamentul care are un motor electric. Dacă a fost expus un dispozitiv electric (i.E. scufundate în apă sărată, sunteți mult mai bine pentru a clăti bine în apă proaspătă - nu atunci când este conectat la o sursă de alimentare - și apoi să o uscați, decât să lăsați efectele corozive ale sarei să-și ia amprenta pe echipament peste orar.
  • Deconectați și ștergeți echipamentul electric, cablurile și ieșirile electrice.
  • Protejați pereții din apropiere prin atașarea unei foi de acrilic clar pentru a acționa ca o placă de stropire.
  • Puneți prosoapele pe podea în jurul fundului acvariului în timpul Proceduri de întreținere.
  • Păstrați nivelul apei până la sau chiar deasupra liniei de tăiere a rezervorului pentru a ajuta la reducerea gravării sticlei de acvariu sau a acrilicului.
  • Evitați utilizarea baghetelor de bule sau a pietrelor de aer, deoarece acestea contribuie numai la o creștere a problemelor de creepare a sarei ca bulele stropi la suprafața acvariului.
  • Direcționați fluxul de puncte de vânzare care returnează apa la acvariu, precum și echipamentul care este utilizat pentru a deplasa apa în interiorul acvariului, în jos într-un mod care reduce excesul de stropire la suprafață.
  • Mulți Dulapuri de acvariu și standuri sunt deschise în spate. Dacă aveți o bară sub rezervorul dvs., apa sărată va stropi nu numai în interiorul dulapului, ci pe spate și pe un perete sau pe podea. Poate fi greu de remarcat dacă este doar o picătură sau două la un moment dat, dar în timp se adaugă. Plasarea unei foi subțiri de acrilică peste deschiderea din spate a dulapului va păstra picăturile de apă sărată de la scăparea dulapului și deteriorarea podelei și peretele din spatele rezervorului.
  • Vopsea orice suprafețe nelegate de lemn, cum ar fi dulapurile de acvariu și standuri, cu o vopsea de email de bună calitate. Acest lucru face ca suprafața de lemn să fie ușor de ținut fără sare cu ștergerea unei cârpe umede și păstrează sarea din înmuierea în lemn în care va fi aproape imposibil de îndepărtat.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Aquarium salt creep